Ramazan alışverişi para puan olarak geri dönüyor

Bankalar, ramazan ayında yapılacak gıda alışverişlerini kartlarına kaydırmak için birçok promosyon uygulamasını devreye soktu.

İş Bankası, 100 YTL üzerinde gerçekleştirilen 4 alışverişe 40 YTL, altı alışverişe ise 60 YTL kazandırırken, Garanti, 3 ayrı günde 75 YTL’lik harcama yapanlara 50 YTL’lik bonus veriyor. Yapı Kredi’nin kartıyla üç farklı seferde 100 YTL’lik alışveriş yapanlar, 75 YTL’lik puan kazanırken, HSBC, 30 YTL, Fortis ise 50 YTL ve üzeri gıda alışverişlerini 1 ay erteliyor.

RAMAZAN ayının başlamasıyla birlikte, bankalar arasında yaşanan rekabet de bir anda kredi kartlarına kaydı. Market müşterilerinin, ramazan alışverişlerini kartlarına kaydırmak için ekstra para puandan taksit ötelemeye kadar bir çok promosyon uygulamasını devreye soktu. Finansbank, İş, Garanti, HSBC, Yapı Kredi, Fortis gibi bankaların ön plana çıktığı bu Ramazan’a özel kampanyalarda, Finansbank, her 75 YTL’lik alışverişe yüzde 20 para puan kazandırıyor. İş Bankası, 100 YTL üzerinde gerçekleştirilen 4 alışverişe 40 YTL, altı alışverişe ise 60 YTL MaxiPuan hediye ediyor. Garanti, 3 ayrı günde 75 YTL’lik harcama yapan kart sahiplerine 50 YTL’lik bonus kazandırırken, Yapı Kredi’nin kartıyla üç farklı seferde 100 YTL’lik alışveriş yapanlar, 75 YTL’lik Worldpuan kazanma hakkı elde ediyor. HSBC, 30 YTL, Fortis ise 50 YTL ve üzeri gıda alışverişlerini 1 ay erteleme yoluna gidiyor.

ZAMANINDA KULLANILMALI: Market zincirlerinin ramazan bereketinden yararlanma yarışına katılan bankalar, kredi kartına yüklenecek ekstra puanlar ve taksit erteleme imkanı olanaklarıyla katılması, Ramazan ayı boyunca özellikle gıda alışverişlerinin toplu yapılmasını cazip hale getiriyor. İş Bankası, Garanti, HSBC, Fortis, Bank Asya, Yapı Kredi, düzenledikleri kampanyaları anlaşmalı oldukları marketlerle yürütürken, Finansbank’ın Ramazan kampanyası anlaşmalı olsun olmasın tüm marketlerde geçerli oluyor. Ancak, Ramazan ayı süresince kazanılan bu puanların belirli bir tarihe kadar kullanılma şartı getiriliyor. Aksi takdirde, hediye edilen bu para puanlar kullanılmadan yanabiliyor. Bu nedenle, bu hafta, kredi kartı müşterilerinin bankaların kampanyalarından olumsuz etkilenmemesi için uygulamaya koydukları promosyonları masaya yatırdık. İşte, sonuçlar:

FİNANSBANK: CardFinans’ın 15 Ekim’e kadar sürecek olan kampanyasına göre, tek seferde yapılacak her 75 YTL ve üzeri market alışverişine, yüzde 20 (15 YTL) para puan hediye ediliyor. Bu kampanyadan bir kullanıcı en fazla 3 defa yararlanabiliyor. Kazanılan bu ParaPuan’ların 20 Kasım 2007 tarihine kadar kullanılması gerekiyor. Kullanılmadığı taktirde, kampanyadan kazanılan puanlar yanıyor. Ayrıca, Ramazan ayı süresince gıda ve akaryakıt alımı dışında kalan tüm 75 YTL’nin üzerindeki alışverişlere artı 3 taksit avantajı sağlıyor. Bunda da, taksit sayısı 12 ile sınırlı tutuluyor.

İŞ BANKASI:
Ramazan ayı ve Şeker Bayramı’nı kapsayan kampanyada, Maximum Kart ile yapılacak gıda ve market harcamalarına ekstra Maxi Puan hediye edilecek. Alışveriş sırasında kazanılacak puanlara eklenecek olan bu puanlar, Maximum üye işyerlerinden tek seferde peşin veya taksitli olarak yapacak alışverişlerde geçerli olacak. Tek seferde yapacak 100 YTL ve üzeri alışverişlerin sayısı dörde ulaştığında 40 YTL, altıya ulaştığında da 60 YTL MaxiPuan hediye edilecek. 19 Ekim tarihinde yüklenecek olan puanların en geç 1 Kasım 2007 tarihine kadar kullanılması gerekecek. Aksi taktirde, puanlar yanacak.

GARANTİ: Bonus kartı kapsayan Ramazan’a özel kampanya kapsamında, 3 ayrı günde 75’er YTL’lik harcama yapan kart sahipleri 50 YTL tutarında bonus kazanacak. Kampanya, tüm marketlerde geçerli olurken Denizbank ve TEB’in Bonus Card’ları ve Flexi Cardlar da kampanyaya dahil olacak. Ticari kart sahipleri ve ek kart sahipleri kampanyaya katılamıyor. Kampanya bonusları 13 Ekim de yüklenirken, tüketiciler kazandıkları bonusları 20 Ekim 2007 tarihine kadar kullanabiliyor.

HSBC: Advantage Kredi Kart’nın Ramazan ayı kampanyası kapsamında market alışverişleri 1 ay erteleniyor. Advantage üyesi marketlerde geçerli olan uygulama, tek seferde yapılacak 30 YTL ve üzeri alışverişleri kapsıyor.

FORTİS: İdeal Kart Ramazan alışverişleri için 50 YTL ve üzeri gıda alışverişlerinde anlaşmalı marketlerde 1 ay ödeme erteleme imkanı sağlıyor.

BANK ASYA: Anlaşmalı olduğu marketlerde hergün tek seferde en fazla harcama yapan 100 müşteriden birine 25 YTL değerinde puan kazandırıyor. Ayrıca yine anlaşmalı marketlerden yapılan alışverişlerde, alışverişin tutarına göre kazanılan puanlar bu kampanya süresince 3’e katlanıyor. Ancak kazanılan bu puanların 14 Kasım 2007 tarihine kadar kullanıması gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde hediye edilen puanlar geri alınıyor.

YAPI KREDİ: Yapı Kredi Bankası Ramazan için hazırladığı kampanyalarla alışverişlerde Worldpuan kazandırıyor. World Ramazan Kampanyası ile World üyesi tüm marketlerdeki üç tane 100 YTL ve üzeri alışveriş yapanlar 75 YTL değerinde Worldpuan kazanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları