Rakamlarla güzellik

Güncel araştırmalardan elde edilen şaşırtıcı rakamlara göre; işte güzelliğin kodları...

Haberin Devamı

4 YIL: Yakın zamanda ABD’de yapılmış araştırmaya göre, kadınlar yeni yıkanmış ve fönlü saçlarıyla 4 yaş daha genç görünüyor. Chicago’daki ‘Smell and Taste’ enstitüsünün verilerine göre bu süreyi tenlerin greyfurt kokmasıyla altı yıla çıkarmak mümkün. Buradan çıkarılacak sonuç; bu yaz düzenli olarak yıkanan temiz saçlar ve turunçgil notalı parfümler tercihiniz olsun!
15 DAKİKA: Gün içinde 15 dakika güneşten faydalanmak bile uzun vadede sağlıklı bir vücut için yeterli. Her ne kadar bu süre içinde vücudun yeterli D vitamini üretimi gerçekleştiremediği söylense de, son araştırmalar 15 dakikanın vücudun üretime geçmesi için yeterli olduğunu ortaya koyuyor. D vitamininin diğer hünerlerine gelince; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, psikolojiyi stabil tutuyor, osteoporozu önlüyor... Daha ne olsun?
2 DAKİKA: Makyajınızı yenilemeniz için 2 dakika yeterli. Üstelik sadece tek bir allıkla... Makyaj artistlerinden yüze tazelik hissi veren ipucu; yeni nesil sıvı allığınızdan parmak ucunuza damlatın ve elmacık kemiklerinizin üzerine sürün. Ardından dudaklarınıza parlatıcı uygulamayı ihmal etmeyin.
İLK SANİYE: Duş sonrası hafifçe kuruladığınız cildinize hiç beklemeden nemlendiricinizi sürün. Nemli cilt üzerine sürülen krem henüz yüzeyde etkisini yitirmemiş nemi ciltte hapsediyor ve cildin daha parlak görünmesini sağlıyor.
4 DAKİKA: Yüzünüze uyguladığınız 4 dakikalık lenf drenaj, ciltte adeta mini lifting etkisi yaratıyor. Bu süre içinde kılcal damarlardaki kan dolaşımı artıyor, kas sistemi yüzün de gerginleştirmesini sağlıyor.
YÜZDE 30: İngiliz araştırmacılar, başarının ancak kişinin kendini mental olarak da sürece dâhil ettiğinde geldiğini belirtiyor. Anlamı; yaptığınız çalışmaya konsantre olduğunuzda, bedeninizin de ne kadar gerildiğini hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

2 MİLİMETRE: Kirpiklerinizin doğru maskara uyguladığınızda 2 milimetre daha uzun görünebileceğini biliyor muydunuz? Bunun için hem üst hem de alt kirpiklere sadece 10 fırça darbesi yeterli.

Çekici ayaklar için estetik müdahale şart mı

Haberin Devamı

Ayaklarımız, gizli kalmış, üzerinde en az konuşulan güzellik objeleri. Yazın gelmesi ve açık ayakkabıların dolaplardan çıkmasıyla ayak bakımı ve estetik kaygısı artmaya başladı. Son dönemde ülkemizde de meme ve burun estetiği gibi rağbet gören uygulamalar arasına giren ayak estetiği hakkında detayları Ayak ve Ayak Bileği Cerrahı Prof. Dr. Tahir Öğüt’ten aldık.

İçinde bulunduğumuz 21’inci yüzyılda dış güzellik dendiğinde artık tepeden tırnağa güzellik algılanıyor. Dolayısıyla kişinin vücudunun beğenmediği bölgelerini ameliyatla düzelttirmesi normal karşılanıyor. Uzun zamandır çok sıradan operasyonlar sayılan burun ve meme estetiğine şimdilerde ayak estetiği de eklenmiş durumda.
Kozmetik ayak cerrahisi
Ayak ve Ayak Bileği Cerrahı Prof. Dr. Tahir Öğüt, kozmetik ayak cerrahisinin Avrupa ve ABD’de sıkça uygulandığını söylüyor: “Ayağı ince göstermek için bir sıra parmak ve tarak kemiklerini çıkartmaya varan, bence çılgınlık olan işlemler yapılıyor. Ayakta şekil bozukluğu ve dolayısıyla çirkinliğe yol açan her türlü deformasyonu düzeltmek günümüzde mümkün. Bu bozuklukların birçoğu sadece estetik bir problem olmaktan çok kişide fonksiyonel bozukluk ve ağrıya da neden olan durumlar. Bizim başlıca amacımız, ağrıyı ve fonksiyonel bozukluğu düzeltmek. Bunu başardığımızda zaten ayağın şekli de düzelmiş oluyor. Eğer kişide ağrı ve fonksiyon bozukluğu yoksa, sırf estetik amaçlı bu ameliyatların yapılmasını tavsiye etmiyorum. Çünkü bu ameliyatlar kemikler kesilerek yapılıyor ve ameliyattan sonra ağrısı olmayan bir ayakta ağrı ortaya çıkma riski var.”

Haberin Devamı

Ayakta şekil bozukluğunun nedenleri

-  Halluks valgus: Başparmaktaki şekil bozukluğu
-  Çekiç parmak: İkinci-üçüncü parmaklarda olabilen kıvrılma.
-  5. parmakta doğuştan içe dönüklük.
-  5. parmak dış kenarında nasırlaşma
-  2. parmakta aşırı uzunluk
-  Kemik yapısından kaynaklanan ayak tabanındaki nasırlaşmalar
-  Kemik kısalıklarına bağlı şekil bozuklukları
-  Doğuştan olan bozukluklar
-  Kemik çıkıntıları
-  Düztabanlığa bağlı şekil bozuklukları
-  Nörolojik (sinirsel) hastalıklara bağlı şekil
bozuklukları
-  Eski ayak kırıklarına bağlı şekil bozuklukları

Ayak estetiği önemli

Ayak estetiğini ayak cerrahları yapmalı. Ayak cerrahı denince de akla ortopedi ve travmatoloji uzmanları gelmeli. Plastik cerrahlar daha çok kalın ayak bileklerinin inceltilmesi veya cilde ait bozukluklarla ilgileniyor. Kemiklere müdahale edilmesi gereken işlemler mutlaka ortopedik cerrahlar tarafından yapılmalı.

Haberin Devamı

Dudaklarda yeni bir trend ‘Lip couture’

Bakışların hedefindeki bir kadının en çok neye ihtiyacı var derseniz, bu kesinlikle pahalı bir elbise değil, sadece dört farklı renkte rujdur.

En seksi renk CHILI KIRMIZISI: Kırmızı rujunuzu iki şekilde uygulayabilirsiniz; ya öncesinde bir dudak kalemiyle çerçeve yapıp içini doldurarak ya da parmak ucunuza sürdüğünüz ruju hafif baskılarla dudaklarınıza uygulayarak...
Divaların rengi ‘DEEP PURPLE’: Eflatun, 2012 yaz sezonunda kadınların gözdesi. Soğuk mor tonları, açık tenler ya da hafif yanık ciltler için ideal. Rujunuzu dudak parlatıcınızla karıştırarak dudaklarınıza sürün.
Hippi etkisi SICAK TURUNCU:Parlaklık ve ışıltı olmaksızın turuncunun dudaklardaki etkisi inanılmaz... Açık tenlerde yoğun turuncu tonları öneriliyorken, oranj-kahve tonları koyu tenlilerin tercihine sunuluyor.
‘Cool’ kadının rengi NEON PEMBE: Bu renk, ateşi de soğuğu da içinde barındırıyor. Koyu tenli kadınlara gerçekten güçlü pembe tonlarını öneren makyaj artistleri, açık tenlilerin daha uçuk pembelere yönelmesi gerektiğini belirtiyor. Mat tonları uygulamadan önce dudaklarınıza bir kat dudak balm’i sürün ve birkaç dakika emmesini bekleyin.

EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Hayatınıza renk katın

Clinique’in nemlendirici dudak parlatıcısı ‘Chubby Stick’, içeriğindeki yoğun nemlendirici formülü, özel yağ bileşenleri ve antioksidanlar sayesinde dudakları çevresel faktörlerden koruyor. İçeriğindeki Shea, Mango ve Jojoba yağları ile ürün, nemlilik sağlayarak yumuşak ve dayanılmaz dudaklar yaratıyor. Fiyatı: 49 TL

 

Yazarın Tüm Yazıları