‘Pepeler’e dikkat!

RADİKAL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın dünkü yazısı, 1-6’lık hezimet sonrasında manasına mana katılarak okunacak hale gelmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Eyüp Can, “Galatasaray’ın kazanmasını arzu ederek gittiği maç öncesinde” yazmıştı yazısını ve başlığı da şöyleydi: “Öcalan, BDP’ye ‘Drogba’yı örnek alın’ dedi”.
Malum, Abdullah Öcalan Galatasaray’ı tutar. Rahmetli Mehmet Ali Birand’la yaptığı röportajda bunu açıkça ifade etmişti.
Öcalan, ziyaretine gelen BDP heyetine benim de büyük hayranlık beslediğim Didier Drogba’yı örnek almalarını niçin tavsiye etmişti peki?

*

Eyüp’ün yazısından aktarayım:
“...Bir ara konu anadilde eğitim gibi temel haklara gelince ‘Devletten dilenir gibi niye bekliyorsunuz. Drogba gibi olun’ diyerek heyeti şaşırtmış. (Öcalan) Drogba’nın mücadeleci oyunculuğu ve kişiliğini hayranlıkla izliyormuş.
Drogba sadece dünya çapında iyi bir oyuncu değil o aynı zamanda ülkesinde yaşanan içsavaşa son vermek için canla başla mücadele etmiş bir barış elçisi.”
Yazıda Drogba’nın cesaretinden, karizmatik kişiliğinden örnekler de var.
Ayrıca aynı bahiste yine Radikal’de dün yayınlanan Erkan Goloğlu imzalı “Anasının Tito’su. Yıldız geldi, efsane oldu” başlıklı yazıyı da okumanızı isterim doğrusu.

*

Haberin Devamı

Salı gecesi benim gibi Galatasaraylıları derin üzüntülere gark eden hezimetin ardından, çözüm sürecinin seyrinin de tartışıldığı günlerde Öcalan’ın tavsiyesi daha ilginç hale geldi.
Yazının bundan sonrasında Drogba’yı BDP diye mi okursunuz, yoksa Real Madrid’i/Pepe’yi devlet veya Kürt siyaseti içinde çözüme taş koymak isteyen karanlık odaklar diye mi, orasını hayal gücünüze bırakacağım...
Galatasaray’ın gol umudu Drogba oyunda (masada) kaldığı süre içinde çok parlak oynamasa da Real Madrid’i oyalayan isimdi.
Drogba, ilk yarının sonunda Real Madrid’in meşhur kasaplarından Pepe’nin gaddar müdahalesiyle oyun dışında kalana kadar maçta bir denge vardı.
Hatta o faul gelmese, müdahale sertleşmese maç farklı da seyredebilirdi; tabii futbol bu, sadece iddia edebiliyoruz bu durumda.

*

Zorlu maçta Drogba’yı ve sevenlerini mutlu edebi-
lecek skor umudu Pepe’nin zor kullanımının devreye girmesiyle devreden çıkmış oldu, orası kesin.
Drogba hastaneye kaldırıldı, hemen sahalara dönebilecek gibi de durmuyor.
Takım ağır yaralı, kulübü sarsan açıklamalar gelmeye başladı, taraftar huzursuz, yönetimde kanlı çekişmeler olacağı gün gibi açık.
Maçın telafisi elbette var futbol kuralları dahilinde ama 1-6’nın tahribatı ve Drogba’nın sahadan çekilmesi göz ardı edilebilecek türden gelişmeler değil.

*

Haberin Devamı

Mutlu son olur mu, Drogba sahalara güçlü bir dönüş yapıp ounu dengeleyebilir mi bekleyip göreceğiz.
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız, umudu öldürmemek, sahada kalmak lazım.
Ama bu zorlu sınavda ‘Pepeler’e dikkat etmek gerekiyor!
Maçı hezimete
çevirebilirler...

Yazarın Tüm Yazıları