Patatesli pırasa çorbası

Pırasaların sadece beyaz kısımlarını alıp sararan yapraklarını atın.

Haberin Devamı

Yıkayıp incecik doğrayın. Soğan ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın ve bir kapta bekletin. Zeytinyağını orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Pırasaları kızgın yaÄŸa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Ãœzerine soÄŸan ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun. Et ya da tavuk suyunu (hazır bulyon tablet de kullanabilirsiniz) tencereye aktarıp karıştırın. Tuz ve karabiberi serpiÅŸtirip arada sırada karıştırarak çorbayı kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuÅŸayınca çorbayı ocaktan alın ve el blenderıyla ezerek püre haline getirin. Sıcak sütü ilave edip çorbayı tekrar ocaÄŸa koyun. Karıştırarak kaynayıncaya kadar piÅŸirin. Nane ve pul biber ekleyip isterseniz rendelenmiÅŸ eski kaÅŸar, kruton ekmek ya da cipsle süsleyerek servise sunun.Â

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 4 adet pırasanın sadece beyaz kısmı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soÄŸan
- 2 adet orta boy patates
- 7 bardak sıcak et ya da tavuk suyu
(tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.)
- 2 su bardağı sıcak süt
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane

6 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi : 20 dakika

Pişirme süresi :40 dakika

Yazarın Tüm Yazıları