Paran kadar yaşayacaksın

ÇOCUĞUMU 3 mayısda Sincan Devlet Hastanesi’ne su çiçeği hastalığı için götürdüm. Acildeki doktor bayağı iyi ilgilendi ama orada bir şey yapamayacaklarını, büyük bir hastaneye götürmemizi istedi. Kendisinden yardım istedik o da 112’yi arayarak hastanın durumunu anlatıp hastanelerde yer araştırmalarını istedi.

Ne yazık ki 21 yüzyıl başkentinde hiçbir hastahanede yer olmadığı, başımızın çaresine bakmamız söylendi. Sonra kendi imkanlarımızla Hacettepe Üniversitesi Hastahanesi Çocuk Bölümüne götürdük. 24 saat sonra günlüğü 25 TL olan bir oda bulabildik. Bu zamanda bile su çiçeğinden çocuğumuu kaybedebilirdim. Hastanede oda parasını kabul etmeseydim neler olurdu bilmiyorum.

Şahsen ben ülkemden utanır oldum. Paran kadar mı yaşayacaksın bu ülkede anlayamadım. Devletin asli görevlerinden biri sağlık değil midir? Şener KOÇAK

Gizem’in annesini yılın annesi seçtik

BEN belki de sizlerin sıklıkla karşılaştığınız ama bizlerin ve özellikle çocuklarımızın bu kadar hassas davranarak, yaşayacakları bu güzel olayı sizin sayenizde tüm Ankara insanlarına duyurmak ve cocuklarımızın duyarlılıklarına sahit olmalarını ve tüm insanlarımıza örnek teşkil etmesi için yazıyorum..

Kızım Ulubatlı Hasan İ.Ö.O 2 sınıf öğrencisi.

Sınıfa ilk gittiği günlerde yanında oturan arkadaşı ’Gizem Ene’ küçükken geçirdiği menenjitten dolayı, düzgün yürüyemiyor, konuşamıyor ve bu sebeple annesi sürekli yanında... Selma Hanıma

kızımın ilk söylediği sözcük ise "Gizem gibi bir arkadaşım olmasından dolayı çok mutluyum." Ve inanın tüm sınıf onu öyle bağrına bastı ki herkes önce ona yardım etmek, arkadaş olmak için adeta yarışıyorlar.

Şimdi ise yaklaşık 15 gün önce geçirdiği ameliyattan sonra tekerlekli sandalye ile eğitimine devam etmek isteyen Gizem’in en büyük yardımcısı annesi... Ve bizim çocuklarımız her yıl düzenledikleri ve annelerin gönüllerini aldıkları Anneler Günü’nde Gizem’in annesini bu yıl kendilerince ’Yılın Annesi’ seçmişler. Kızım çoşkuyla bunu bana anlattığında inanılmaz sevindim. Yarın öğleden sonra bu olaya okulumuzda tanık olur musunuz.

Meltem Karabal TAMGÜL

Nimet Hanım, Darwin sorusunu doğru buluyor musunuz

CHP Kırklareli Milletvekili, Adalet Komisyonu Üyesi Av .Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soruyor:

3.5.2009’de yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nda sosyal bilgiler bölümünde yer alan, evrenin var oluşu ile ilgili 21. soru kamuoyunda tartışmalara neden olmuştur. Soru; ’Evrendeki düzen hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur. Bu bilgilerin her ikisini iyi değerlendiren kimse aşağıdakilerden hangisine ulaşır’ şeklinde hazırlanmıştır. Sorunun doğru yatını da (d) seçeneğinde ’Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır’ olarak verilmiştir. Buna göre; demokratik ve laik eğitim sistemimiz içersinde evrenin var oluşuyla ilgili olarak, bilim adamlarınca ortaya atılmış değişik teoriler de ders kitaplarında öğrencilerimize okutulurken, kesinlik ve dayatma içeren böyle bir sorunun hazırlanmasını doğru buluyor musunuz?

Evrenin var oluşuyla ilgili başka bir teoriyi dikkate alan öğrencilerin diğer şıkları doğru olarak işaretlemeleri karşısında, bu öğrencilerin mağduriyetleri nasıl önlenecektir? Tartışmalara neden olan bu sorunun değerlendirme dışı tutulmasını düşünüyor musunuz?

Biliyor musunuz...

DÜNYAGÖZ Hastaneler Grubu’nun son ve en büyük göz hastanesini Başbakan’ın katılımıyla 10 mayıs pazar günü 16.00’da hizmetine açılacağını (Tunus Cad. No:28 Kavaklıdere)... 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu akşam Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacağını, Ertuğrul günay’ın da katılacağı gecede Uçan Supürge Onur Ödülü ve Bilgge Olgaç Başarı Ödüllerinin sahiplerini bulacağını (TRT 2 yayınlayacak)

GÜNÜN SÖZÜ

Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır."

(Einstein)
Yazarın Tüm Yazıları