Öğretmenin üst arama yetkisi artırılıyor

İNGİLTERE’de gençler arasında yaygınlaşan suç ve şiddet olayları, yetkilileri yeni önlemler almaya yöneltti. Gençler arasında suç ve şiddetin arttığı İngiltere’de öğretmenlere verilen, öğrencilerin üzerinde arama yapma yetkisinin genişletileceği açıklandı.

Bu yıl 20 gencin bıçaklı saldırıda öldürülmesinden sonra hükümet, öğretmenlere, metal dedektörü gibi teknik cihazları kullanarak silah kontrolünün yanı sıra öğrencilerin üzerinde, suçun artmasında etken olan alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin aranması konusunda da yetki verilmesini kararlaştırdı.

Okul yönetimlerinin bu alanda kısıtlı yetkileri bulunduğunu hatırlatan ve bu konuda rapor hazırlayan hükümetin eğitim alanındaki baş danışmanı Sir Alan Steer, bu yetkinin genişleteceğini ve öğretmenlerle okul yöneticilerinin istedikleri anda arama yapmalarına olanak verilebileceğini bildirdi. İngiltere Çocuk Okul ve Aile Bakanı Ed Balls da konuyla ilgili yasanın bir an önce çıkarılarak, sadece silah, alkol, uyuşturucunun değil, sigara ve çalıntı malların da önüne geçilmesine imkan sağlanacağını söyledi.

Balls, okullarda metal dedektörleri ve elektronik kapılarla kontrollerin yapıldığını, ancak alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin üst araması yapılamadığı için yakalanamadığını kaydetti. Balls, Steer’in raporunda alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin suçun artmasında etken olduğunu belirtmesinden sonra öğretmenlerin bu alandaki yetkilerinin artırılmasına karar verildiğini ifade etti. Steer raporunda ayrıca, öğrencilerin şiddet eğilimlerinin azaltılması ve yanlış davranışlarının düzeltilmesi konusunda öğretmenlerin psikolojik eğitimden geçirilmesini tavsiye etti. Hükümet, son bıçaklı saldırılardan sonra gençler arasında şiddetin azaltılabilmesi amacıyla 100 milyon sterlin bütçeli bir eylem planının uygulamaya sokulacağını açıklamıştı.

Arabayı bırak bisiklet al

FİNLANDİYA’nın başkenti Helsinki’de önemli bir ulaşım aracı olarak kullanılan bisiklete olan talep yaz aylarında daha da artıyor. İsteyen şehirde bulunan parklardan 2 Euro depozito karşılığında bisiklet kiralayabiliyor. Bisikletle işi biten, bisikleti herhangi bir parka bırakıp, depozitoyu geri alabiliyor. Bisiklet kullanımı sayesinde hem Helsinki halkı spor yapma imkanı buluyor hem de bisiklet kullanımı sayesinde hava kirliliğini önlemiş oluyor.

Sigaradan sonra alkolde kısıtlama

İNGİLTERE’
nin Swanage kentine bağlı Harrow ilçesinde kamuya açık alanda artık polis alkollü içecek tüketimini engelleyebilecek. Kapalı alanda sigara yasağının ardından İngiltere’deki bu yeni uygulama şaşkınlık yaratıyor.

Kamuya açık alanda alkol tüketimini fazla kaçıran ya da uygunsuz davranışlarda bulunanlar polis tarafından gözaltına alınabilecek. Polis bu uygulamaya Wealdstone, West Harrow, Roxeth, South Harrow, Headstone ve Harrow şehir merkezinde uygulamaya başladı.
Yazarın Tüm Yazıları