Ödül zamanı

Çağa-Çağa Avukatlık Bürosu’nun sahibi Sema-Barbaros Çağa çiftinin çabalarıyla düzenlenen, "Avrupa Birliği’ne Uyum Sürecinde Türk Marka Hukuku" konulu yarışmanın ödül töreni, 10 Ocak gecesi yapılacak.

Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Barbaros Çağa, Levent İş-Sanat Kuleleri’nde yapılacak ödül töreninde seçici kurulun, Prof. Dr. Sabih Arkan, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Onursal Başkanı İhsan Demirkan, Prof. Dr. Ayşe Nur Berzek, avukat Kutlu Oytaç ve hukukçu Umut İlkay Kavlak’dan oluştuğunu söyledi.

Aysal’ın konser keyfi

Hotel Les Ottomans’ın sahibi Ünal-Ahu Aysal çiftinin kızı Ceyla Hanım, geçtiğimiz yaz eşi Cenk Mızraklı’dan boşanmıştı. Ceyla Hanım’a önceki gece, İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu’nun Lütfi Kırdar’daki konserinde rastladım. Ceyla Hanım’ın yanında Amerika’dan gelen, New York’da yaşayan misafiri vardı.

Puro, mojito ve salsa

Gode İstanbul, geçtiğimiz hafta Kanyon’daki ofisinde klasik yılbaşı partilerinden çok farklı bir yılbaşı partisine ev sahipliği yaptı. Medya, reklam ve iş dünyasından yoğun katılımın gerçekleştiği partinin konsepti, "Küba Gecesi"ydi. İkram edilen purolardan özel hazırlanan mojito’lara kadar her ayrıntının titizlikle düşünüldüğü gecede konuklar, Cuba Salsa Group’un hareketli parçalarıyla eğlendi.

Yeni bir grup

ENBE ve "İstanbul Gelişim" orkestraları gibi yeni bir orkestra daha bugünlerde herkesin dilinde. Elif Özel, Başay Okay, Şeniz Salluhi Erdinç, Dünya Kızılçay, Üstüner Büyükgönenç, Levent Berk Örzen, Altay Dönmez ve Alp Ertung gibi başarılı genç müzisyenlerden kurulu olan Grup Art İstanbul, repertuvarlarının yanı sıra şov ve dans gösterileriyle de büyük ilgi görüyor. Grubun solistlerinden, "Doktorlar" dizisi ve "Kabadayı" adlı filmde rol alan Elif Özel, 2008’in Grup Art İstanbul için başarılı bir yıl olacağını söyledi.

Sanatseverleri buluşturan konser

İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu’nun ilk performansı olan "Yeni Yıl Gala Konseri", geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Arda Aydoğan’ın yaptığı İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu’nun bu ilk etkinliğine, iş, sanat ve sosyal hayatın ünlü simaları katıldı. 2000 yılında Jose Carreras ile birlikte verdiği konserle ününü dünyaya yayan Rus soprana Elena Kononenko, Moskova Balalayka Dörtlüsü ve İstanbul Metropolitan Senfoni Orkestrası’nın performansını izleyenler arasında Neslihan-Ahmet Kozanoğlu, Jeri-Monik Benardete, Hülya-Cem Kalyoncu, İpek-İzzet Günay ve Ece Gürsel, Hıncal Uluç gibi ünlü isimler de vardı.

İlginç ikili

Geçtiğimiz hafta Philippe Amram’dan ayrıldığı haberleri çıkan Hande Ataizi, önceki akşam Taksim’de, kendisinin jüri üyesi olduğu "Buzda Dans"ta yarışan Paşhan Yılmazel’le eğlendi. Ataizi, soruları yanıtsız bıraktı.

Reina’da kutlama

İstanbul’un tanınmış avukatlık bürolarından ADMD her yıl olduğu gibi bu yıl da kuruluş yıldönümünü Reina’da verdiği büyük bir davetle kutladı. Davete, iş, sanat ve cemiyet hayatından isimler katıldı. İstanbul Eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın da aralarında bulunduğu simalar dansözlü gecede doyasıya eğlendi. ADMD ortakları Orhan Yavuz Mavioğlu, Eda Deniz ve Duygu Alkan misafirleriyle birlikte pasta kesti.

Uludağ’da buluştular

Kış sporu tutkunları tarafından ilgiyle takip edilen, Türkiye Kayak Federasyonu ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bonus Snow Masters, Kayak ve Snowboard İstanbul İl Birinciliği Yarışları, 650’ye yakın sporcunun katılımıyla, 4-6 Ocak tarihleri arasında Uludağ’da yapıldı. Garanti Bonus Card’ın, kayak sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve bu spor dalına gelecek vaat eden başarılı isimler kazandırmak amacıyla destek verdiği Bonus Snow Masters Yarışları, kayak ve snowboard olmak üzere iki ana dalda organize edildi. Minikler, çocuklar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen Bonus Snow Masters Yarışları’nda dereceye giren sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası’na katılmak için puan kazandılar.

Geçen yıllardan farklı olarak, lisanslı sporcuların yanı sıra bu yıl kayak ve snowboard tutkunu herkesin "Bonus Snow Masters Open" klasmanında katılabildiği yarışlar, ödül töreninin ardından düzenlenen bir partiyle sona erdi. ’Bonus Snow Masters Open’ klasmanında ’Kayak Erkek’lerde Harun Tan ikinci, ’Kayak Bayan’larda ise Selin Billi ikinci oldu. Etkinliğe katılanlar arasında Pınar Altuğ, sevgilisi Yağmur Atacan, Lal Denizli, Çiğdem Kayalı, sevgilisi Uğur Güven, Alara Uzan, Serra Sabancı ve Emine Kütük gibi ünlü isimler de vardı.

Sıra dışı bir sergi

İstanbul Modern Sanatlar Galerisi (İMSG), 9 Ocak Çarşamba günü genç ressamlarımızdan Elif Karadayı’nın yeni eserleriyle, sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Binaları resmettiği bir önceki sergisine ’Kömür’ adını veren Karadayı, yeni sergisine ’Bir İsmi Yok’ adını verdi. Karadayı, "Yeni sergimde resimlerimi tek bir sözcük ile dahi sınırlandırmak istemiyorum" dedi. ’Bir İsmi Yok’ sergisi, Karadayı’nın altıncı kişisel sergisi.
Yazarın Tüm Yazıları