Nine Inch Nails kuliste satranç oynayacak

Meşhurdur ya hani, “kulisine süt dolu küvet istedi, yatağına havyar serptirdi” türünde haberler.

Büyük yıldızların konser nedeniyle verdikleri istek listesinden söz ediyorum. Güzel haber konusudur, her zaman baktırır. Sonradan görmesi çok, az gelişmiş ülkelerde vereceği konserlerde kendini o şekilde önemseteceğini düşünen de öyle...
Mesela Rock’n Coke’da bu yıl sahne alacak büyük grupların istekleri son derece mütevazıymış. Linkin Park yemekti, duştu, havluydu çok abartmamış. Ama Nine Inch Nails, özel masaj ve yoga salonu ve satranç takımı istemiş. Yogayı, masajı anladım da hocam ne ara satranç oynayacaksınız? Bak Razorlight’ın da sushi takıntısı varmış. Santigold kuliste kuruyemiş olursa, Kaiser Chiefs ise yemekte mantar olursa sahneye çıkmayız demiş. Meğer alerjileri varmış. Bizim gruplar ne istiyor acaba? Ya da isteyebiliyor mu? Bizim grupları bilmem ama geçen haftalarda konser veren Dream Theater 100 adet hem de siyah renkli askı istemiş. Kaçını kullandılar acaba?

GÖRÜŞ

Aylin sert ve çarpıcı


Aylin Aslım’ın uzun yıllar önce çıkardığı ilk albümü için sanıyorum, Türkiye’nin Batılı anlamda ilk elektronik pop albümü demek yanlış olmaz. O zaman, hak ettiği ilgiyi gördü mü? Bana göre ilgi göstermesi gereken kimse kayıtsız kalmadı bu hayranlık veren işe. Ama erkendi. Erken olmasına erkendi, yine de o albümün gücü bir marka olarak Aylin Aslım’ın yerini sağlamlaştırdı.
İkinci albümde bambaşka bir albüm çok farklı bir sound vardı. İlk albümden sonra gayet yumuşak bir pop-rock sound’unu tercih eden Aylin, gelen eleştirileri terüddütsüz yanıtladı: “O zaman öyle hissediyordum, şimdi böyle?”
Uzun zamandır dinlediğim üçüncü ve son albüm “Canını Seven Kaçsın” ise bambaşka. Hem sound hem de yaklaşım olarak?
Öncelikle Aylin Aslım ve Sarp Özdemiroğlu’nun bizzat prodüktörlüğünü yaptıkları bir albüm. Sound’u ve sözleriyle sert ve çarpıcı. Aylin’e, “Bu üç albüm içinde hangisini sound’unu kendine daha yakın hissediyorsun” diye sorsanız, emin olun “Üçüne de” diyecektir. Ama benim fikrim bu son albüm Aylin Aslım’dır. Çünkü bazı şeyleri anlatmak için bazen daha sert söylemek gerekir. Tüm şarkıları şiddetle tavsiye ederim.

KAYGI

Hadise ne yapıyor


Eurovision öncesi ve sonrasında adından epey söz ettiren, Eurovision dönüşü menajer ekibini değiştiren ve uzun bir tatil yapan Hadise, şimdi konserden konsere koşuyor. Aferim kıza, diyebilirsiniz. Ama kazın ayağı öyle değil. Hem iç hem de dış pazar için bu kadar büyük potansiyeli olan bir markanın aldığı her konser teklifine evet diyor olmasının tek bir açıklaması olabilir, o da bu markanın doğru yönetilmediğine dairdir. Aldığı övgülerden başı dönen ve ipleri eline almak isteyen Hadise, belki de hiçbir uzun vadeli strateji belirlemeden oradan oraya koşturuyor. Gittiği konserlerde yeni albümü için hazırladığı İngilizce ve Türkçe şarkıları söylüyor. Türkçe şarkıları söylerken hala zorlanıyor. İngilizce şarkılarlaysa burada işi zor. Dışarıda o sound’la İngilizce de olsa zor. Aslına bakarsanız bir show girl adayı olarak hem dans edip hem şarkı söyleyebilmek için de çok çalışması gerekiyor. Umarım kaygılarımı paylaşıyordur. Yoksa yazık olacak kendisine?

ALBÜM

Demet ilaç gibi gelecek

Doksanların en önemli kadın vokallerinden Demet Sağıroğlu, uzun süredir suskundu. Küskündü de galiba etrafta olan biten bazı şeylere. Aradan geçen 5 yılda şarkılar yazdı, o şarkıları yapımcılarla paylaştı. Dinleyen herkes de beğendi. Ama 5 sene içinde işler fena halde değişmişti. Müzik şirketleri küçülmüş, neredeyse hiçbir riski üstlenmez hale gelmişlerdi. Best of’lar, remix’ler, nostaljiler havalarda uçuşurken, çok büyük isimlerin yeni albümlerini yayınlamak bile risk haline gelmişti yapımcılar için. Ona önerilen seçenekleri kabul etmedi Demet ve bekledi. Sonunda “Bir Zamanlar” ve “En İyileriyle” serilerinin yapımcı şirketi Ossi Müzik ile anlaştı. Yazı kaçırmamak için de şu an hazırlıkları sürmekte olan yeni albümden iki şarkıyı kapsayan bir single’la hasret giderdi. Bence en doğrusunu yaptı. “Silkelen” ve “Gittiğim Yol”, Demet’in sesini, yorumunu özleyenlere ilaç gibi gelecek.
Yazarın Tüm Yazıları