Neşeli rüyalar görmek için hoş hayaller kurun

Geçenlerde birisiyle tanıştım ‘Merhaba ben Mutlu’ dedi, ‘Ben de Mutsuz’ diye yanıt verdim.

Çevredeki herkes gülmeye başladı. Benim mutsuz olmam onları güldürmüş olamazdı ama bu cümleyi söylerken çok ciddi olduğumu fark etmemişlerdi, tıpkı mutsuz olduğumu fark etmedikleri gibi...

Herkes kendisiyle o kadar meşgul ki, diğerlerini görmesi için ya 7.6 şiddetinde bir deprem olması ya da kimsesizler yurdunda bir skandal yaşanması gerekiyor. Oysa bu çocuklar yıllardır ülkemizin değişik köşelerinde öyle ya da böyle yaşamlarını sürdürüyorlar. Ama bizim onların varlığını hatırlamamız için, her seferinde bir sansasyon olması gerekiyor. Tamam.

Gördük, hatırladık ya sonra?

Hemen suçlular belirleniyor; 3-4 yetkili, 4-5 çalışan. Peki bizim hiç mi suçumuz yok? Yurtdışında Sosyal Hizmetler konusunda sertifika programlarına devam ettiğim için, çok iyi bilirim. Her tür toplumsal şanssızlık noktasında, o konuya hizmet eden Sivil Toplum Kuruluşları ve bu kuruluşların yüzlerce gönüllü çalışanı vardır.

Bu ülke insanları, her ne kadar bizim gibi derin, sıcak ve duygusal insanlar olmasalar da; yapmaları gereken şeyler anlatılıp sistem halinde önlerine konulduğu zaman hepsi bir çarkın dişlisi olarak tüm enerjileriyle katılımda bulunuyorlar. Dolayısıyla sadece devletten beklemekle olmaz. Başarı bir ekip işidir.

Eğer bu çocuklara su lazım diyerek, onlara su vermiyorsak, verilmesi için kendi payımıza düşeni yerine getirmiyor, kendi payımıza ne düştüğünü araştırma gayreti göstermiyorsak ve buna mesai harcamıyorsak bu yara kanamaya devam eder. Ve bu terk edilmiş yalnız çocukların karanlık kaderi hepimizin ayıbı olur. Neden mi bu kadar gerçekçi konuşuyorum? Çünkü bu ‘sana su lazım deyip, su vermeyenleri’ iyi bilirim. Asıl adım Niobe değil ama ben bu ismi kullanıyorum. Niobe, ‘Ağlayan Kaya’ demek, mitolojide çok derin acıları olan bir tanrıça.

Yapayalnız çocuk kalbimin en büyük rüyasıydı bir gün Süpermen’in gelip acıyı durdurması. Ama bir türlü olmadı.

Huzurlu uyuyabilmek, neşeli rüyalar görmek için, gelin bugün hep birlikte güzel bir hayal kuralım. Bir telefon kulubesinde pelerinimizi takıp uçamasak da, küçük ya da büyük ihtiyacı olan kardeşlerimize yardımı görev edinelim. Sonuçta hepimiz aynı Tanrı’nın çocukları değil miyiz?

Sevgi ile kalın

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

RUMUZ: KAFASI KARIŞIK KIZ

Rüyamda, bir gece vakti iskeleye doğru gidiyorum. Tanıdığım tüm insanlar da orada, onların yanına doğru ilerlerken, bana ‘işte o burda’ diyorlar ve onu gösteriyorlar. Ona bakıyorum tek başına oturuyor ve tekrar baktığım zaman birden koşa koşa uzaklaşıyor. Arkasından koşmaya başlıyorum. Koşuyorum koşuyorum ama bir türlü yetişemiyorum. Nefes nefese kalıyorum. Küçük bir sokakta koşuyorum ve kenarlarda küçük ağaçlar var. Sonra bir çıkmaza geliyorum ve onun koşmayı bırakmış olduğunu görüyorum. Yanına gidiyorum ve bana

‘Sen mükemmelsin. Gerçekten çok iyisin ama bilmiyorum’ diyor.

Yorum:
Erkek arkadaşınızın yalnız birisi olduğunu düşünüyor olmalısınız. Ona olan sevginiz, ilişkinizin bitmek üzere olduğunu hissetmenize rağmen, bu konuyu açmanıza engel olduğu için ilişkiyi kurtarma çabalarınız da sürüyor olmalı. Ancak gerçek hayatta görmemezlikten gelseniz de, korkularınız bu rüyanızda size kendini göstermenin bir yolunu bulmuş. Hiç korkmayın. Bir bitiş yeni bir başlangıç için olanak yaratır. Önemli olan gerçekleri olduğu gibi kabul edip yanlış yerlerde zaman kaybetmemek.

RUMUZ: DR.ME

Bir arkadaşımla birlikte yabancı bir ülkenin gölüne balık tutmaya gidiyoruz. Arkadaşım oltasının ucuna balık yerine sepet bağlayıp göle atıyor. Oltayı çekince sepetin yarısı karides, yarısı ufak balıklarla dolu olarak geliyor. Ben de yemli bir olta atıyorum ama arkadaşım tutacağıma inanmıyor. Fakat akabinde yaklaşık 2 kg. ağırlığında bir balık yakalıyor ve tüm balıkları benimkiyle birlikte bir kutuya dolduruyorum. Balıkların bozulmaması için de, gölden aldığım siyah renkli çamuru, bozulmalarını önlemesi için üzerlerine sürüyorum.

Yorum:
Aslında doğru yorum için 3-4 rüyanıza daha ihtiyaç var ama elimizdeki ile yorumlayalım. İyi niyetinden şüphe duymadığınız bir arkadaşınızla birlikte ruhsal gelişmenizin ve kişisel farkındalığınızın artığı görülüyor. Her ne kadar ortak olsa da, siz onun önemsiz bulduğu bazı ayrıntılarında aslında önemli olduğunu düşünüp, geçmiş deneyimlerinizden faydalanarak yaşamınızdaki değerleri korumaya çalışıyorsunuz. Maddi manevi kazançlı günler yaşıyor ya da yaşayacağınızı hissediyor olmalısınız.

RÜYA SEMBOLLERİ

BUZ

Sağlık ve duygusuzluk ifadesidir.

HIRSIZ

Rüyada hırsız görmek bir uyarı olarak algılanmalıdır. Rüya sahibinden maddi manevi alınan ya da hırsız rüya sahibiyse hak etmeden sahip olunan değerli şeyleri gösterir. 

SIRTLAN

Hileli işlerle uğraşan bir kişi ile karşılaşmaya işaret eder. Bu rüyayı gören kimse, her türlü tuzağa karşı çok dikkatli olmalıdır. Hiç de iyi bir rüya değildir.
Yazarın Tüm Yazıları