Mükemmel bir karın için

Dümdüz olmalı ve ona seksi ve ince bir bel eşlik etmeli. Hızlı güzellik ipuçlarıyla mükemmel bir karına sahip olmamak için hiçbir nedeniniz yok.

Çünkü vücudun bu en çok gözönünde olan bölgesi aynı zamanda hatları orantılı bir şekilde ortaya koymak açısından da önem taşıyor. İşte kısa sürede başarılı bir sonuca ulaşmanın yöntemleri...

Karın kasları vücudun sahip olduğu en ilginç kas grupları arasında. Düzenli egzersizle kısa sürede mükemmelleşebilirken hiçbir şey yapılmadığında aynı hızda eski görünümüne dönebiliyor.

Kolay egzersizler

Herkesin kolaylıkla yapabileceği en pratik egzersiz aslında yürüme. Üstelik küçük bir teknikle kısa sürede dümdüz bir karına ulaşmak işten bile değil.

Yürürken her üç adımda bir nefes alın, bu sırada karnınızı gerin. Daha sonra nefes verin ve karnınızı serbest bırakın. Başlangıçta bu hareketleri tekrarlamak için kendinizi belki bir miktar zorlamanız gerekebilir ancak bir süre sonra nefes alıp vermeleri otomatik olarak gerçekleştirdiğini göreceksiniz.

Haftada en az üç kez 15-20 dakika yürümeye gayret gösterin. Eğer yürüyüş için kendinize zaman ayıramadığınızı düşünüyorsanız, o zaman son birkaç yıldır ülkemizde de birçok kişinin uyguladığı pilates de sizin için mükemmel bir egzersiz seçeneği olabilir. Pilates, derin kasları hedefleyen ve düz ve sıkı bir karın bölgesine sahip olmayı kolaylaştıran bir egzersiz yöntemi.

Gergin duruş önemli

Sandalyenin ucuna oturun. Kollarınızı iki yanınıza serbestçe bırakın. Burnunuzdan nefes alın. (göğüs kafesinin açılmasını sağlar) Kalçanızı gerginleştirin aynı zamanda karnınızı olabildiğince içinize doğru çekin. Aynı gerginliği bir süre koruyun ve üst bedeninizi mümkün olduğunca yukarı doğru çekin. Bu sırada uzun ve derin nefes alın. Nefes alıp verme sırasında 10'a kadar sayın. Aynı egzersizi 10 kez tekrarlayın. Bunu tatilde ya da çalışma ortamında kolaylıkla yapabilirsiniz.

Not; Baş yukarı. Birkaç saniyeliğine de olsa gergin bir karın ve mükemmel bir duruş yakalayın. Bu sırada iskelet sisteminizi gergin tutmanız, vücudunuzu anında birçak santimetre düzleştirir. Boynunuzu uzatın, omuzlar düz ve geride. Burada önemli olan oturma esnasında da aynı figürü korumanız.

Kremler etkili mi

Bikini bölgesinde küçücük bir göbeğin vücuda hem dişilik hem de seksilik kattığını hepimiz biliyoruz. Zayıf kadınlar da bile bu vardır. Çünkü genlerimizde vücudumuzdaki yağ oranının erkeklerden daha fazla olması programlanmıştır.

Karın bölgesinde alfa yağ hücreleri olarak adlandırılan bölgede yağlar vücudun diğer bölgelerinden özellikle daha fazla birikmiştir. İşte bu yağ hücreleri yeni teknolojik kremler ya da bandajların etkileriyle azaltılabiliyor. Bu kremlerin içeriğinde genellikle yorgun yağ hücrelerini aktive eden kafein, kakao ve yağ bloke ediciler vardır. Böylelikle birikmiş lipidler açığa alınır ve dokulardaki su yoluyla atılır.

Bazı kremler de ısı etkileriyle yağları eritme gücüne sahiptir. Ancak burada inceltici karın kremlerini günde iki kez düzenli olarak kullanmak gerekiyor.

Hücrelerdeki yağları eritmenin bir yolu da kan dolaşımını harekete geçirmekten geçiyor. Her gün düzenli olarak duşun altında fırçayla ya da süngerle yapılan ovma işlemi cildi bir miktar kızartsa da odukça etkili. Asya kökenli karın masajları da mükemmel gerginleştiriciler arasında yer alıyor.

Düzenli beslenmenin etkisi

Hepimiz biliyoruz; sabahları karnımız hiç olmadığı kadar düz görünür. Ancak öğle yemeğinin ardından giderek kendini göstermeye başlar. Bunun nedenleri çeşitli olabilir.

Bunlar arasında soğan, ya da bazı meyvelerin mideye oturması nedeniyle şişkinlik yapması neden olarak gösterilebilir. Ayrıca süt ürünleri ve meyvenin birlikte tüketilmesi de bu şişkinlikte etkili olabilir. Tüm bunlar dışında birçok yapay tatlılar (örneğin çiklet) dışında beyaz şeker de barsaklarda maya mantarları oluşturabilir.

Şişkinliği alacak besinler

Şişkinliğin en hızlı giderici arasında zencefil sayılabilir. Yemek öncesi bir miktar çiğnemek ya da çayını içmek iyi gelir. Kaynattığınız suyun içine birkaç zencefil parçası atın, 10 dakika çekmesini bekleyin ve küçük yudumlarla için. Eğer mideniz yemeklerden sonra şişkinleşiyorsa, kavun, çilek, kuşkonmaz, papates ve pilav gibi şişkinliği alacak besinler tüketmenizde fayda var.

Ayrıca çiğ sebze ve meyveler sağlıklı olduğu kadar aynı zamanda barsakları yorucu etkileriyle de öne çıkarlar. Bu yüzden bu tür besinleri küçük yudumlar halinde akşamüstü saat 17.00'den sonra tüketmek gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları