Minik destekçilere teşekkür

Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu öğrencileri 2009-2010 öğretim yılını önceki gece düzenlenen özel bir törenle açtı.

Bu özel gecede Tohum Otizm Vakfı’ndaki çocuklara, gerek kumbaralarında biriktirdikleri paralarla, gerek okullarında topladıkları bağışlarla yardımcı olmak için çalışan minik destekçilere teşekkür sertifikaları da verildi.
Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin, yaşları küçük ama yürekleri büyük destekçilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugüne kadar ki desteğiniz sayesinde hem Tohum Otizm Vakfı öğrencileri, hem de otizmli çocuk ailelerinin hayatında fark yarattınız. Yaptıklarınızla, büyüklerinize de örnek olduğunuzu bilmenizi istiyorum.”
Öte yandan gecede Cem Bilgin’in “Çılgın Tatlar” isimli yemek kitabı ve Lara Baruh’un tasarladığı tebrik kartlarının satışından elde edilen gelir de Tohum Otizm Vakfı’na bağışlandı. Lara Baruh tasarladığı tebrik kartlarını, elim bir kazada hayatlarını kaybeden Edin ailesinin çocukları; Cem, Serra ve Aliye Edin’in anısına ithaf etmişti. Tohum Otizm Vakfı kurucularından rahmetli Esat Edin’in oğlu Murat Edin’in katılımıyla yapılan törende duygulu anlar yaşandı.

Bu gece evleniyorlar

Gümüşsuyu’ndaki Topaz Restaurant, Reina’daki Blue Topaz ve Nişantaşı’ndaki Lipsi’nin ortağı Kaya Mehmet Demirer, sevgilisi ırem Güreli ile nikâh masasına oturuyor. Bu gece Bodrum’daki Maça Kızı Otel’de yapılacak törenle evlenecek çiftin düğününe, 300’e yakın seçkin isim katılacak.

Mutluluk Ormanı&nda Bir Fidanınız Olsun

ızmir cemiyetinin üç ünlü ismi Siren Ertan Çarmıklı, Berkay Eskinazi ve Sinem Özusta, yangınlarla kül olan ormanların yeniden kazandırılması için “Mutluluk Ormanı’nda Bir Fidanınız Olsun” adı altında bir iftar düzenliyor. ıftar yemeği, Pro-Fest&Organizasyon, Ege Orman Vakfı ve Bakioğlu Holding desteğiyle 12 Eylül gecesi Çeşme 7800 Residances&Hotel’de yapılacak. Sinem Özusta, “Son zamanlardaki orman yangınlarından olumsuz olarak çok etkilendik. Büyük üzüntü duyduğumuz için böyle bir gece düzenlemeyi arzu ettik. Arkadaşlarım Berkay Eskinazi ve Siren Ertan Çarmıklı ile bu projeyi paylaştım. Bu geceden elde edeceğimiz yardımlarla Çeşme’ye en az 15 bin fidan dikmeyi amaçlıyoruz” dedi

Arslan Santralistanbul’da

Sanatçı Yüksel Arslan’ın ilk retrospektif sergisi 13 Eylül’de Garanti Bankası ana sponsorluğunda Santralistanbul’da açılacak. Arslan’ın, dünyadaki ve Türkiye’deki koleksiyonlarından derlenen beş yüzün üstünde eserinin bulunduğu sergi, 21 Mart’ta kadar gezilebilecek. 1961’den beri Paris’te yaşayan sanatçının düşünce dünyasını,etkilendiği kaynakların izini sürerek izleyiciye göstermeyi amaçlayan sergide, bu doğrultuda “Tanıklıklar” başlıklı bir panel ve sergi boyunca Cevat Çapan, Mete Tunçay, Ferda Keskin gibi isimlerin katılacağı “Çarşamba Konuşmaları” da düzenlenecek.

Tardin geliyor

Montreux Jazz Festival’de solo piyano yarışması birincisi olan Leo Tardin, Akbank Jazz Festivali için Türkiye’ye geliyor. New York’lu ünlü piyanist ülkemize daha önce 2006 yılındaki Akbank Jazz Festivali’nde Orient Expressions grubuna konuk sanatçı olarak eşlik etmek için gelmişti. Bu seneki Akdeniz Jazz Festivali’nin en önemli sürprizlerinden kabul edilen sanatçı, 21 Ekim’de Babylon’da performans sergilenecek. Sanatçıya performansı sırasında Black Cracker-Celena Glenn’in de eşlik edecek.

Salomanje yenilendi

Nişantaşı’nın gözde restoran-bar’larından Salomanje yenilendi. Salomanje’nin sahibi Erol Kaynar, “Dekorasyonu tamamen değiştirdik. Yerlerden tavana yeniledik. Mönüde değişti. Arap kahvesi ve hurmayı da mönüye koyduk. Bayramdan önce yeni çehresiyle Salomanje hizmetinizde olacak” diyor.

Sarkis sergisi

ıstanbul Modern, çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Sarkis’in Türkiye’deki en kapsamlı sergisine ev sahipliği yapacak. ıstanbul Modern’in Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, sanatçının 50 yıllık sanatsal yaşamının tüm evrelerini yeniden icat ettiği “Site” sergisinin sanatseverlerden büyük ilgi göreceğini söylüyor.

Bu iş ciddi

Emir Tamer, geçtiğimiz aylarda ayrıldığı sevgilisi Demet Akalın’la yeniden birlikte. Çift, geçtiğimiz gece Pınar Altuğ’un doğum günü davetine birlikte katıldı. Emir Tamer’e yakın çevreler, Tamer’in Demet Akalın’a çok önem verdiğini söylüyorlar. Sevgililer, doğum günü davetini ise Emir Bey’in Porsche’si ile terk etti.

Kavga etmedik

Sema Çelebi, Bodrum’da düzenlenen güzellik yarışmasında jüride birlikte yer aldığı Atik Berberoğlu ile kavga ettikleri yönündeki haberleri yalanladı. Çelebi, “Atik benim 40 yıllık dostum. Oraya sarhoş geldi. Orada da içmeye devam etti. Bana sarılmaya, şakalaşmaya başladı. Pist cam, düştü, alkolün etkisiyle ayakta duramıyordu. Kalktı bir daha düştü. Yardım ettik kendisine. Karakola gitmek, birbirimizden şikayetçi olmak gibi bir durum yaşanmadı. Atik, hapisten çıktığı zaman etrafındaki birkaç kalan dostlarından birisiyimdir. Bunu o da bilir. Kendisini severim. ıçti mi çok içer bunu da herkes bilir. Biz dostuz, ağzımız burnumuz yarılmadı kaşımız patlamadı, kavga olmadı.” diye konuştu.
Yazarın Tüm Yazıları