Makyaj denince anladığımız oje ve ruj

En sık aldığımız üç makyaj malzemesi: Oje, ruj, dudak parlatıcısı.

En az aldığımız üç makyaj malzemesi: Pudra, kapatıcı, allık.
En çok satan oje renkleri: Kırmızı, beyaz, pembe.
En az satan oje renkleri: Lila, şeffaf, mürdüm.
En çok satan far renkleri: Pembe, kahve, mavi.
En az satan far renkleri: Mürdüm, lila, gül kurusu.
En çok satan ruj renkleri: Pembe, kırmızı, kahve.
En az satan ruj renkleri: Mürdüm, lila, şeffaf.
Makyaj malzemelerini en çok katalog ile satış yapan, evlere hizmet veren şirketlerden yapıyoruz (Avon, Oriflame, Amway gibi).
En az, hatta hiç kullanmadığımız mecralar free shoplar ve internet.
Daha çok hafta sonları, arkadaşlarla buluşacaksak ya da akşam dışarı çıkacaksak makyaj yapıyoruz. Sokağa markete ya da yürüyüşe çıkarken makyaj yapan yok denecek kadar az. Zaten bir kez makyaj yaptık mı, gün boyu idare ediyoruz. Gün içinde tazeleyenlerin sayısı çok az. Ortalaması 1.64.
Verileri, Flormar’ın yaptırdığı bir araştırmadan aldım. Altı ilde, en az 15 günde bir makyaj yapan 15-40 yaş arası kadınlarla konuşmuşlar.
Çıkan sonuç: Renk seçiminde pek yaratıcı değiliz. Makyajdan anladığımız kırmızı tırnak ve dudaklar.

BENDEN UZAK DURSUN/images/100/0x0/55ea1754f018fbb8f86ab432

Ruj topuklar

Fotoğrafta gördüğünüz ayakkabı, Alberto Guardiani’nin Lipstick heel (ruj topuk) adlı eseri. Vetrina mağazalarında satılıyor. Yaratıcılıkla bir zorumuz yok. Gördüğünüz gibi tasarımın da hakkını teslim ediyor ve eser statüsünde ele alıyoruz. Fakat tüm eserler gibi itinayla saklansa da, sokakta orada burada gözümüze çarpmasa. Saten, rugan ve deri çeşitleri olan ayakkabılar, abiye elbiselerin altına giyilebileceği gibi skinny bir jean ile de mükemmel ve seksi bir hava yaratıyormuş. Katy Perry gibi ünlü Hollywood yıldızlarının da tercihiymiş. Bak ne güzel söylediniz: Hollywood yıldızlarının tercihi! Almayayım, alana da gölge etmeyeyim.

SEVGİLİLER GÜNÜ FIRSATI

Kabul edelim, en yaratıcı değilse de en popüler Sevgililer Günü hediyesi; parfüm. Üstelik kol düğmesi ya da gömlek gibi, karşı tarafta bıkkınlık yaratan bir şey de değil. Her sene yenisi gelse, insan mutlu olabilir.
Aklınızda parfüm almak varsa, bunu bir fırsata dönüştürebilirsiniz. Korkarım, sadece İstanbul’da yaşayanlar ya da sevgilisi İstanbul’da olanlar faydalanabilir.
Vimjo diye bir internet sitesi var; kişisel bakım ürünleri satıyor. Buradan 11 Şubat akşamı 18:00’e kadar 150 lira ve üzeri alışveriş yapan 800 kişi, sevgisini reklam panolarında afişe etme fırsatı yakalayacak. Öyle çekiliş filan yok, ilk giden yerini kapar. Söz konusu dev ekranlar Taksim Meydanı, Taksim Gezi Parkı, Beşiktaş, Maçka, Mecidiyeköy, Ataşehir, Kadıköy ve Bakırköy Özgürlük Meydanlarında bulunuyor. İsteyen özür diler, isteyen evlenme teklif eder.
Fakat benim kafama takılan bir şey var. 800 ilanın sırayla dönmesi epey zaman alır, bu karda kışta sevgiliyi panonun altında dikip “Bekle hayatım az kaldı, birazdan sana çok acayip bir sürpriz yapacağım” mı diyeceğiz?

AVM’LERDE SÖMESTR TATİLİ

Sinemaya gidene patlamış mısır hediye


İstanbul Altunizade’deki Capitol, çocukların eğlenirken öğrenecekleri atölye çalışmaları ve çocuk oyunları düzenledi. Ayrıca takdir belgesi ile Spectrum sinemalarına gelen her öğrenciye popcorn ve içecek hediye ediliyor.

Ataköy’de şenlik var

Ataköy A Plus’ta, Bahçeşehir Koleji ve Bilim Müzesi etkinlikleri çerçevesinde çocuklar bilim ve fen atölyelerine katılabilir. Her bir çalışma 40 dakika sürüyor. Uzay Çadırı Keşif Küresi ile uzayın bilinmeyen dünyasında yolculuğa çıkabilir, dünyanın oluşumuna tanıklık edebilirler.

Sihirbazlık öğrensin

Yine Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center da atölye çalışmaları planlamış. Çocuklar, sihirbazlık akademisi, dev Lego evi, oyuncak sergisi etkinliklerine katılabilir, maket, drama ve dans atölyelerini deneyebilirler. 20 metrekarelik Lego evinde, gönüllerince oynayabilecekler. Atölye çalışmaları hafta içi saat 14:00-17:00 saatleri arasında ve ücretsiz.

Eskişehir’de kahkaha yarışması

Eskişehir’deki Neoplus Outlet ve Yaşam Merkezi de yarıyıl tatili için etkinlikler hazırladı. Yetenek Sizsiniz finalistlerinin gösterisinden pasta yapımına, kahkaha yarışmasından dans eğitimine ve çiçek ekim atölyesine kadar birçok eğlenceli aktivite var. 29 Ocak-11 Şubat arasında her gün 14.00-18.00 arasında.

Geleceğin bilimadamlarına

İstanbul Bakırköy’deki Carousel AVM’de, 5-8 Şubat arasında dev laboratuvar kurulacak. Çocuklar deneyler yaparak öğrenirken eğlenceli dakikalar geçirecek. 12.00-19.00 saatleri arasındaki deneylere, 4-12 yaş arası tüm çocuklar katılabilir.

Winx Kızları burada

İstanbul Kozyatağı’ndaki Palladium’da her hafta sonu, Winx kızları, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri, tahta bacak gösterileri ile Mad Science ve Kapla etkinlikleri var. Stella, Flora ve Bloom’un pembe renkli dünyasına girmek isteyenler, 5, 6, 12, 13 Şubat’ta, 12.00-17.00 saatleri arasında AVM’de olsun.

Karneni getir hediyeni kazan

Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 28 Ocak -13 Şubat tarihleri arasında geçerli olacak etkinlikler kapsamında, karnesini gösteren ilk 2 bin çocuğa Starpark’tan eğlence bileti hediye ediyor. Ayrıca ücretsiz olarak tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek.
Yazarın Tüm Yazıları