MAHMURE ÖZEL
Avokado Yağı Nedir? Avokado Yağı Nasıl Yapılır?
Rafine edilmemiş avokado yağının yapım işlemi ile zeytinyağının yapım işlemi aynıdır. Tek fark avokadonun kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarmamız gerekmektedir.
Avokadonun geriye kalan kısmını püre haline getirilip yaklaşık 45 ile 50 C derece arasında 40 ila 60 dakika arası yoğurulmaya bırakılır. Bu yoğrulma sıcaklığı zeytinyağına göre daha yüksek bir sıcaklık olsa da avokado için bu soğuk sıkım sıcaklığıdır.
Yoğrulma işlemi bittiği zaman filtreden geçirilen avokado şişelenip raflardaki yerini almaya hazır bir duruma gelmiş olur.
Yoğrulma işlemi bittiği zaman filtreden geçirilen avokado şişelenip raflardaki yerini almaya hazır bir duruma gelmiş olur.
Avokado Yağının Besin Değerleri
Zeytinyağı gibi avokado yağının da doymamış yağ asidi oranı yüksek, doymuş yağ oranı düşüktür. Ayrıca orta miktar E vitamini oranına sahiptir. Yüksek antioksidan ve karotenoid oranı ile vücudumuzdaki iltihapların çabuk iyileşmesine doğrudan katkısı bulunmaktadır. Göz sağlığımızı korumamıza oldukça faydası vardır.
Amerika Tarım Bakanlığının (USDA) yaptığı kapsamlı araştırmaya göre 1 yemek kaşığı avokado yağının besin değerleri aşağıdaki gibidir;
• KALORİ : 124
• TEKLİ DOYMAMIŞ YAĞ : 9.88 g
• ÇOKLU DOYMAMIŞ YAĞ: 1.89 g
• DOYMUŞ YAĞ : 1.62 g
• TOPLAM YAĞ : 14 g
• E VİTAMİNİ : 0 mg
• K VİTAMİNİ: 0 µg
Fotoğraflar: İstock, Alamy, İngimage
• KALORİ : 124
• TEKLİ DOYMAMIŞ YAĞ : 9.88 g
• ÇOKLU DOYMAMIŞ YAĞ: 1.89 g
• DOYMUŞ YAĞ : 1.62 g
• TOPLAM YAĞ : 14 g
• E VİTAMİNİ : 0 mg
• K VİTAMİNİ: 0 µg
Fotoğraflar: İstock, Alamy, İngimage