LÖSEV bayramı bekliyor

Bu yıl kurban kesecek misiniz? Biliyorum, ekonomik kriz pek çok ailenin bütçesini olumsuz yönde etkiledi.

Hâl böyle olunca da önceki yıllarda kurban kesebilen pek çok aile bu yıl kurban kesemeyecek. Her şeye rağmen inancının gereği olan kurban kesme işini yerine getirecek olanlar da var tabii.
Her yıl Kurban Bayramı’ndan önce bu köşeden sesleniyoruz; “lütfen bu yıl sokaklar kan gölüne dönüşmesin” diye. Bir taraftan herkesin dini inancını yerine getirme hakkına saygı duyuyoruz, bir taraftan da hiç de hoş olmayan görüntüler ortaya çıkmasın istiyoruz.
ışte bu iki şeyi yerine getiren bir sistem, son yıllarda daha da yaygınlaşmaya başladı. Kurban bayramlarında kurbanlık alacağınız parayı bir hayır kuruluşuna bağışlıyorsunuz, onlar, sizin isteğiniz doğrultusunda ya kurban kesiyorlar ya da bağışladığınız miktarı kurumun amacı uğruna kullanıyorlar.
Bu hayır kuruluşlarından biri de LÖSEV. Lösemili Çocuklar Vakfı, televizyon kanallarında gösterilen tanıtım filmlerinde de söylendiği gibi, bu yıl da kurban bağışlarınızı bekliyor. Üstelik LÖSEV’e bağış yapmak çok kolay. Bağışlarınızı internet sitesinden, yani www.losev.org.tr adresinden yapabileceğiniz gibi, herhangi bir banka şubesinden LÖSEV-0660 hesabına hiçbir masraf ödemeden de yapabiliyorsunuz.
Para işlerinde internete güvenmeyenler için bir not: LÖSEV, işleminizin güvenli olarak yapılacağı ile ilgili garanti veriyor.
LÖSEV’e bağış yaptığınız takdirde kurban için verdiğiniz paranın nasıl kullanılacağına dair inisiyatif de sizde oluyor. Bağışladığınız parayla isterseniz kurbanlık bir hayvan alınıyor ve bu hayvan noter huzurunda dini esaslara uygun olarak kesilip kanserli çocuklara yediriliyor. ısterseniz bağışladığınız parayla lösemili çocukların tedavi ve okul masraflarına katkıda bulunabiliyorsunuz.
Paylaşmak ve hayır yapmak çok önemli bir şey. Bağışlanan şeyin yerini bulması ve gerçekten ihtiyacı olan birileri için kullanılması ise insanı çok ama çok mutlu ediyor.
Eğer bu yıl da kurbanınızı nereye ya da kimlere bağışlayacağınıza karar vermediyseniz, işte size güvenilir bir adres. Kurban Bayramı’nda hasta çocukları ve onların yakınlarını sevindirin ve kurban bağışlarınızı LÖSEV’e verin. ıçiniz rahat edecek.

BÜSKÜVİLİ PRENSES TATLISI

2-4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 200 gr kedi dili bisküvisi
(Uzun bisküvilerden de kullanabilirsiniz.)
Kreması için;
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı un
* 1 litre süt
* 1 paket vanilya
* 125 gr bitkisel margarin
* varsa 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
Üzeri için;
* 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne
(Herhangi bir taze meyve kullanabilirsiniz.)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
Yumurtayı orta boy çelik bir tencereye kırıp üzerine tozşekeri ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Üzerine un, süt ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp margarini ilave edin ve mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Varsa ceviz veya fındık içini ekleyip tekrar karıştırın.
Diğer taraftan, 20 santim çapında, kenarları en az iki santim yüksekliğindeki bir kabını (borcam ya da porselen olabilir) bol suyla çalkalayın. Islak kalıbın kenarlarına kedi dili bisküvileri (uzun bisküvi de kullanabilirsiniz) yan yana dizin. Çırpılmış kremayı da bisküvilerin ortasındaki boşluğa aktarın. Islak bir kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin.
Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Çekirdeklerini çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serptiğiniz vişne ya da çilekleri 30 dakika kenarda bekletin. Tatlının üzerini kenarda bekleyen meyvelerle süsledikten sonra kaşık yardımıyla parçalara ayırarak servise sunun.
NOT: İsterseniz meyve yerine hazır çikolata sosu pişirip tatlının üzerine gezdirebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları