Lezzetini beğendiğim 5 mekan

Mersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.

Haberin Devamı

SEMBOL OCAKBAŞI

Boğaz’ı nereden izlerim derseniz, size lezzetiyle eşlik edebilecek en güzel yerlerden biri olan bu mekanı öneririm. Mekanın sahibi Yusuf Can Güçtekin, Şanlıurfalı bir ailenin çocuğu. Babası, amcaları, dayıları ailede kim varsa kebapçı. Kebapçılık Güçtekin Ailesi’nin genlerinde var. Üstelik harika da yapıyorlar. Yılların verdiği tecrübeyle lezzetlerini formülleştirmiş ve üst seviyeye çekmişler. Aile büyüğü Ahmet Usta, 1989 yılında Şanlıurfa’da Beykapısı Mahmutoğlu Kulesi’nin altında ciğer yapmaya başlıyor. 1998 yılında Sarayönü’nde Sembol Ciğer Salonu, 2008 yılında Ali Usta ile Abide Kavşağı’nda müşteri patlaması yaşanınca. 2015 yılında 3’üncü şube Karaköprü, 2017 yılında İstanbul Ataşehir, kuruluşunun 32’nci yılında Çamlıca daki bu harika mekan açılıyor. Buranın işletmeciliğini 33 yaşındaki Yusuf Can Güçtekin üstleniyor. Kendisi tam bir fenomen. İnanılmaz sıcak kanlı. Her müşteriyle tek tek ilgilendiği için kendisini her zaman işinin başında bulabilirsiniz. Ayrıca bu mekan ünlülerin de favorisi.

Haberin Devamı

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

Başta Fenerbahçe Kulübü’ndeki yöneticiler ve futbolcular olmak üzere, televizyonlarda ve sosyal medyada görmeye alıştığımız ünlüleri burada görebilirsiniz. 300 kişilik personelle hizmet verdiğini söylersem, işletmenin büyüklüğünü biraz olsun gözünüzde canlandırmanıza yardımcı olacaktır. Gelelim lezzetlerine. Ben buraya kahvaltıya gittim. Kahvaltıda memleketinin lezzetlerini müşteriye sunan Güçtekin, 175 TL’lik menüde, ciğerinden pastırmasına, kavurmasından reçellerine, sucuğundan çeşit çeşit peynirlerine kadar en lezzetleri ürünleri size sunuyor. “Kahvaltı ne kadar iyi olabilir ki?” derseniz, fiyat-performans ve buna bir de manzara eklendiğinde buradan vazgeçemeyeceksiniz. Ben ciğer ve kababın da tadına baktım elbet… Boşuna Güneydoğu’ya gitmenize gerek yok. Burası en doğru adreslerden biri…

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @sembolocakbasi
☎️ TELEFON: 0216 450 63 63
📍 ADRES: Adres: Büyük Çamlıca, Çamlıca Tepesi Sk. no:40, 34000 Üsküdar/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
✅ ÇOCUK OYUN ALANI
✅ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

NOKUL BAFRA PİDE

Samsun Bafralı Fatih Aşçı, geçtiğimiz sene “İstanbullulara en iyi Bafra pidesini nasıl yediririm” diyerek bu mekanı açmaya karar veriyor. Başakşehir Deposite AVM’nin yan tarafında memleketinin lezzetlerini sunmaya başlıyor. Mekan kısa sürede lezzetiyle, pidelerinin çıtırlığıyla ve ürünlerin kalitesiyle adını duyuruyor. Aşçı tam bir profesyonel. Çünkü işi bilene teslim etmiş. Değerli gurme ve yazar Talip Bayram bu mekanın danışmanlığını üstlenmiş. Sevgili Bayram’ı iyi tanırım, kolay kolay bir mekanla çalışmaz, tavsiye de etmez. Kendisinin tavsiyesi üzerine buraya gittim. İyi ki de tatmışım bu lezzeti. Bahsettiği kadar varmış. Bafra pidesini bilmeyenler için şöyle özetleyeyim; Bafra pidesi 70-75 cm uzunluğunda ve 3-4 cm eninde olup, üstü kapalıdır.

Haberin Devamı

Pişen ve tereyağı ile kaliteli zeytinyağı ile bolca yağlanan bu pide 6 eşit parçaya kesilmesiyle (yaklaşık 12-13 cm uzunluğunda) servis edilir, yerken hamurunun özelliğinden dolayı baklava gibi ağızda dağılır. Bafra pidesinin yapımında Bafra yöresine has olan tereyağı kullanılmaktadır. Bu tereyağı Bafra'da yetiştirilen hayvanlardan elde edilmekte olup pideye ayrı bir lezzet katar. Diğer pidelerde, eritilmiş margarin hamurun üstüne fırça ile sürülmektedir. Bafra pidesinde ise yöremize has olan tereyağı parça halinde hamurun içine konularak eritilmektedir. Ben yazarken canım çekti… İşte Fatih Aşçı’nın yaptığı pide de aynı bu lezzette. Kuzey Marmara Otoyolu’nda da dev bir şubesi olan bu mekana mutlaka uğramanızı öneriyorum.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @nokulbafrapidesi
☎️ TELEFON: 0850 840 33 55
📍 ADRES: Deposite Outlet İş Merkezi A/1 Blok No: 1B18A İkitelli, 34212 Başakşehir/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

HAS KONYA MUTFAĞI

Konya Ereğli’den İstanbul’a gelen Erol Tuzlu yaklaşık 30 senedir memleketinin lezzetlerini İstanbullular için buluşturuyor. Etli ekmek, bıçak arası, fürun kebabı, Mevlana pide, sebzeli peynirli pide, Has Konya special pide, içli köfte, kebaplar, ızgaralar ç eşit çeşit lezzeti burada bulmanız mümkün. Geçtiğimiz hafta takip ettiğiniz üzere Konya’daydım. Orada gittiğim kaliteli bir mekanda lezzetleri tatmış ve tam puan vermiştim. “Has Konya Mutfağı’nda aynı lezzetleri bulabilecek miyim” diyerek buraya geldim. Hemen söyleyeyim, lezzeti buldum. Burada tadına baktığım, bıçak arası, fürun kebabı, etli ekmek, tıpkı Konya’da yediğim gibi. Çok çok iyi. Ancak şaşırdığım bir nokta fiyat politikası. Burada rakamlar ucuzun da altında. Bir çok yerde 4 kişilik bir aile 500-600 liraya çıkabilecekken burada 250-300 liraya muhteşem yemeklerden yiyebilirsiniz. Evet aynen okuduğunuz gibi yarı yarıya… “Fiyatları minimumda tutup, hem vatandaşımıza, hem de devletimize bir nebze olsun katkıda bulunmak istediğimizden, ücret politikamızı minimum seviyede tutuyoruz” diyen Erol Tuzlu’ya kendim adına ve harika lezzetleri için teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

INSTAGRAM: @haskonyamutfagi
☎️ TELEFON: 0552 265 42 42
📍 ADRES: Kartaltepe, Süvari Cd. No:21, 34295 Küçükçekmece/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
❌ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
✅ ÇOCUK OYUN ALANI
✅ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

NEDEN URFA BABOŞ KEBAP

Zaman zaman Horhor’a giderim. Çünkü Avrupa yakasında en güzel kebapçılar burada yer alır. Ancak bir çok mekan zaman içinde kapatmış. O meşhur sokakta 3-5 kebapçı kalmış. Bunlardan birisi de yıllardır hizmet veren bu kebap salonu. Hala Güneydoğu’daki gibi salaş hizmet vermeyi tercih ediyorlar. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Abartı yok, şaşa yok, lüksten uzak neyse o. Masaya oturur oturmaz, yeşillikler, ezme, çiğ köfte, çoban salata geliyor. Çeşit çeşit kebaplardan, fıstıklısının tadına baktım. İçinde Gaziantep’ten gelen bol fıstıklı bu kebap sulu sulu servis ediliyor. Ezmeyle kebabın harika uyumu bambaşka oluyor. Daha sonra mekanın sahibi Ahmet Usta geliyor. Ahmet Usta hem çok iyi bir kebapçı hem de türkücü. Kendi klibini YouTube’da izletince çok şaşırdım. Çok da güzel söylüyor doğrusu. Son olarak masaya ciğer geldi. Bir çok yerde ciğer yedim, pek sevdiğim de söylenemez. Ancak bu ciğeri incecik lavaşa sarıp, biraz da içine soğan koydunuz mu, yemeğe doyamıyorsunuz.

INSTAGRAM: @nedenahmetalgullubabos
☎️ TELEFON: (0212) 533 84 51
📍 ADRES: Sofular Cd. No:14/B, 34080 Fatih/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
❌ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
❌ OTOPARK

Lezzetini beğendiğim 5 mekan

HAÇAPURİ PİDE

Kadıköy’deki ünlü Karadeniz pidecisi Haçapuri Pide, Giresun usulü kapalı kıymalı pide ve çıtır çıtır geleneksel Karadeniz pidenin en iyi adreslerinden birisi. Söğütlü Çeşme metrobüs durağına yaklaşık 2 dakika yürüme mesafesindeki bu yer, gün içinde dolup taşıyor. Kara fırında odun ateşiyle pişen gevrek pidenin üstüne kırılan yumurta ve sonrasında ilave edilen tereyağı, lezzete lezzet katıyor. Kara Fırının en önemli özelliği, katlardan oluşuyor olması ve en altında yanan odun ateşinin sıcaklığının katların arasındaki boşluklardan çıkarak pideleri pişirmesidir. Yani pideler direk ateşe temas etmeden ateşin sıcaklığı ve buharında çok sağlıklı bir şekilde pişiyor. İşletmeci Osman Güleç, son 6 yılı Haçapuri’de olmak üzere 25 yıldır pide ustası olduğunu belirtti. ve bu pide salonunu da Azeri bir ortak ve 8 çalışan ile birlikte açtıklarını söyledi. Müdavimlik dediğimiz olay burada hat safhada. Çünkü tadına bakan bir daha bırakamıyor. Canınız pide mi istedi, binin metrobüse trafiğe takılmadan enfes bir lezzeti deneyimlemenin keyfini çıkarın.

INSTAGRAM: @hacapuripide
☎️ TELEFON: (0216) 450 23 00
📍 ADRES: Hasanpaşa, Fahrettin Kerim Gökay Cd. No:11, 34722 Kadıköy/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
❌ OTOPARK

Yazarın Tüm Yazıları