Rüzgar Sünbül ile Ramazan 24. gün menüsü: Sütlü domates çorbası, patlıcan balığı, muhallebili bisküvi pasta...

Yumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...

Haberin Devamı

SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 su bardağı domates rendesi
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 24. gün menüsü: Sütlü domates çorbası, patlıcan balığı, muhallebili bisküvi pasta...

YAPILIŞI

yağda soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. İçine salça ilave ediyoruz.Domates çorbası için domatesleri rendeliyoruz. Tencereye ilave ediyoruz.. Karıştırarak pişiriyoruz.4 su bardağı su ilave edip, tuz ve kekik ekliyoruz karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.Bir tavada tereyağını eritin unu ekleyip kavurun. Süt ekleyip yoğunlaştığı anda tencereye ekleyin.Tenceredeki çorbayı güzelce blanderdan çekin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

PATLICAN BALIĞI

Sebze severleri çok mutlu edecek bir tarifimiz var. Gerek şekliyle gerek tadıyla hayran bırakacak çok farklı bir tarif. Patlıcan balığı. Görüntüsü sebebiyle bu ismi alan yemeğimiz ara sıcak olarak çok güzel. Patlıcan Balığı: çok pratik, çok, harika görünümüyle balığı anımsatan bir patlıcanlı tarif. Ara sıcak olarak da ikram edilebilecek bu kızartma tarifini denemeden geçmemelisiniz.

MALZEMELERİ

yarım kg. patlıcan
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı beyaz un
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yağ kızartmak için

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su koyup haşlayın. Çatalın kolayca girip çıkacağı yumuşaklıkta olmalı.Patlıcanları sudan çıkarıp kabuklarını soyuyoruz ve hafifçe çatalla bastırıp eziyoruz.Bir tabakta yumurtaları çırpıyoruz. Diğer tabağa beyaz un koyup tuz ekleyip karıştırıyoruz. Bir tabakta da mısır unu olacak.Önce patlıcanımızı beyaz una buluyoruz ardından yumurtaya buluyoruz en son mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. İki tarafı da nar gibi kızarana kadar ocakta tutun. Servis ederken sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

SALÇALI MAKARNA

Salçalı makarnayı her şeyin yanında yakıştıranlar. Üstüne sarımsaklı yoğurtla yiyenler buraya Makarna dünyada en fazla tüketilen gıda maddelerinden biri. Her ülkeye özel soslar bulunur. Ama domatesli makarna gibi bazı çeşitler tüm dünyada aynı tarifle pişer.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

1/2 paket makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu salça (biber, domates karışık)
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

YAPILIŞI

Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine tuzun bir kısmını döküyoruz. Kaynayan suya makarnamızı ilave edip ara ara karıştırarak paket üzerindeki süre boyunca pişirin. Ve süzgeç yardımıyla süzün.Tencereye yağımızı alıyoruz. Salçamızı ekliyoruz üzerine sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 24. gün menüsü: Sütlü domates çorbası, patlıcan balığı, muhallebili bisküvi pasta...

BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Hazırlaması da öyle zor değil. Şık görünümün altında kolaylık mevcut. Ekonomik bir tarif olması bakımında bu Ramazan favoriniz olacak. Fırında hazırlayabileceğiniz, üzeri nar gibi kızarmış bir tavuk tarifi. Davet sofralarında parmak yedirecek, yanına yapacağınız bir eşlikçiyle harika bir menüye dönüşecek bu tarifi.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

yarım kg. tavuk
2 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağ
150 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Tavukları jülyen doğruyoruz ya da doğratıyoruz. (tavuk eti kalçadan olması tavsiye edilir)
Derin bir kaseye tavuk parçalarını koyuyoruz. soğanı dilimliyoruz, patatesi yarım ay şeklinde dilimleyip ekliyoruz.Baharatları üzerine ekliyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve kekik. (sarımsakda ekleyebilirsiniz) Ve bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. yağ ekleyip son kez harmanlıyoruz. Orta boy bir tepsiye yayıyoruz.Salçaya 1,5 su bardağı su ilave edip eritiyoruz ve tepsiye yaydığımız tavuklu karışımın üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.Bir tavada tereyağını eritip üstüne un döküyoruz ve kavuruyoruz. Kavrulan rengi değişmeyen kokusu çıkan unun üstüne süt ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz sosumuzu ocaktan alıyoruz.Patatesleri yumuşayan yemeğimizi fırından çıkarıyoruz 30 dakikanın sonunda beşamel sosumuzu döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini üstüne serpip fırını 200 dereceye getiriyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.İlk sıcaklığı gittikten sonra servise hazır. Afiyet olsun

Haberin Devamı

MUHALLEBİLİ BİSKÜVİLİ PASTA

Muhallebisi efsane, bisküviyle buluştuğunda şahane damak çatlatan bir tatlıyla yemeğimizi sonlandırıyoruz. İster kahvenin yanına ikramn edin ister çayın yanına.. İkinci dilimler istenecek.. Mutfağa gidip gelmeye hazırlıklı olun. Hazır puding kullanmak yerine evde muhallebi hazırlamak çok pratik, hem de içinde ne olduğunu bilerek gönül rahatlığıyla yiyebiliyorsunuz. Muhallebiler çeşit çeşit yapılabiliyor.

MALZEMELERİ

1 paket kakaolu pötibör
1 paket sade pötibör bisküvi
1 lt süt
1 çay bardağı nişasta
yarım çay bardağı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Sütü derin tencereye koyup içine nişasta, un, toz şeker ilave ediyoruz. Karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Yoğunlaşan muhallebinin içine margarin ve vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıp hızlıca karıştırıyoruz.Muhallebiden tepsiye çok az döküp yayıyoruz. Üzerine önce sade bisküviyi diziyoruz sonra üzerine muhallebi döküyoruz Sonra üzerine kakaolu bisküviyi dizip üzerine muhallebi döküyoruz. Sonra tekrar sade bizküvi muhallebi olarak sırasıyla koyuyoruzEn üstüne ince çekilmiş fıstık, hindistan cevizi ve kakaolu bisküviyi rondodan geçirip toz halde onlarla süslüyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Yazarın Tüm Yazıları