Bahara çok yakışır! 3 katlı bar

Herkese merhaba! Mart baharın ve de daha güzel günlerin habercisi gibi adeta! Umarım çok daha güzel çok daha keyifli günlerimiz olur bahar aylarında. Bugünkü tarifim baharın ilk ayına yakışan türden: 3 katlı, her katı ayrı güzel bir bar!

Haberin Devamı

🎈 Tarif: 3 Katlı Bar

Kategori: Glutensiz (çölyak hastası olanlar glutensiz yulafı tercih etmeli)

🔸 Öğün: Ara öğün

👩🍳 Zorluk derecesi: Kolay

🍴 Servis: 12 dilim

🏃 Enerji: 1 dilim 150 kalori

👩🍳 Servis önerisi: Ara öğünde 1 dilim

Malzemeler:

Alt kat:

10 adet hurma (çekirdekleri çıkartılıp suda bekletilmiş)

2 su bardağı yulaf unu (yulafı mutfak robotunda çektim)

Orta kat:

4 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Üst kat:

100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

Alt kat:

Hurmaların suyunu süz ve yulaf unu ile mutfak robotundan geçir. Hamur hafif yapışkan bir kıvamda oluyor.

Orta kat:

Karışımı pişirme kağıdına dök ve ellerin yardımı ile dikdörtgen haline getir. Fıstık ezmesini kaşık yardımı ile eşit şekilde alt taban üzerine yay.

Üst kat:

Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada erit ve barın üzerine dök. Dilimle ve dolapta 1-2 saat soğuma bırak ve afiyetle ye!

Haberin Devamı

Hava geçirmeyen bir kapta 4-5 gün muhafaza edebilirsin!

Sevgiler Emine

Yazarın Tüm Yazıları