🎈 Tarif: 3 Katlı Bar
◾ Kategori: Glutensiz (çölyak hastası olanlar glutensiz yulafı tercih etmeli)
🔸 Öğün: Ara öğün
👩🍳 Zorluk derecesi: Kolay
🍴 Servis: 12 dilim
🏃 Enerji: 1 dilim 150 kalori
👩🍳 Servis önerisi: Ara öğünde 1 dilim
Malzemeler:
İtalyan Biscotti
Tarif: Kakaolu Çikolata Kaplı Biscotti
Öğün: Ara öğün
Zorluk derecesi: Orta
Servis: 10 adet biscotti
Enerji: Her biri 100 kalori
Hamur açmaktan çok daha pratik ve hızlı, ekmek seçiminin tamamen senin tatlı canına kalan bu tarif hem çocuklar hem yetişkinler için harika bir opsiyon bence!
Bu arada, eğer yumurta sevmiyorsan, eklemeyebilirsin. Sanırım annem ekstra protein olsun diye eklediğinden ben de orijinal tarifi bozmak istemedim yaparken...
Tarif: Ekmek Pizza
Öğün: Kahvaltı / Öğle / Akşam yemeği
Zorluk derecesi: Çok kolay
Servis: 2 kişilik
Enerji: 1 porsiyon 370 kalori
Yeni yılın gelişiyle sağlıklı tariflere dönüş yapmanın bence en güzel zamanı. Bol bol yedik içtik, beki biraz da hareketsiz kaldık, tam da bu yüzden lezzetten ödün vermeden, içeriği sağlıklı, kalorisi düşük harika bir tarif ile karşınızdayım!
🎈Tarif: Hindistan Cevizli Lokmalar
◾Kategori: Glutensiz
🔸Öğün: Sağlıklı tatlı/Atıştırmalık
👩🏼🍳Zorluk derecesi: Kolay
🍴Servis: 10 adet
🏃🏻♀Enerji: Her bir tanesi 55 kalori
👩🏼🍳Servis önerisi:
Sizlere mutlu yıllar dilemeden önce, bir Kıbrıslı olarak, Kıbrıs’ta yeni yıl deyince akla ilk gelen şeylerden bir tanesi olan golifa tarifini paylaşmak istiyorum.
Hem yılbaşı gecesi, hem öncesi hem de sonrası çok severek tüketilen bir şey, oldukça da sağlıklı.
Yeni yılda bolluk ve bereket getireceğine inanılarak hazırlanan bir yiyecek. Sanırım en kolay açıklama şekli, ‘aşurenin kuru hali’ olabilir.
Yine herkesin yapma şekli farklı olsa da, yapmak isteyenler olursa diye her yıl anneannemin yaptığı tarifi paylaşıyorum.
Malzemeler:
- Haşlanmış buğday
- Suda bekletip kabukları ayrılmış çiğ badem
Aralık ayı benim için hep ‘festive’ yani ‘kutlama’ ayı algısı yaratır. İngiltere’de okuduğum dönemlerden kalma bir alışkanlık mı, yoksa zaten kutlayacak sebep aradığımdan mıdır bilinmez, aralık ayıyla gelen hediyeleri, ışıkları ve coşku havasını hep sevmişimdir. Bu yıl her şey biraz daha farklı olsa da, bana evde aynı hissi yaratan bir şeyler pişirmek çok iyi geldi.
Bunlardan bir tanesi de yoğun kakao tadı, üzerine eritilen bitter çikolatası ve lezzet katan fındık parçacıklarıyla bu harika sağlıklı brownie tarifi!
🎈Tarif: Daha Sağlıklı Brownie
◾️Kategori: Çikolata sos eklenmediğinde rafine şekersiz ve vegan
🔸Öğün: Ara öğün
👩🏼🍳Zorluk derecesi: Kolay/Orta
🍴Servis: 8 dilim
Sağlıklı tarifler dendi mi, çoğu zaman akla sıkıcı, tatsız veya yapması çok zor tarifler gelir. Sağlıklı tarif ‘diyet’ tarif olmamakla birlikte, tatsız ve tek düze olmaktan da oldukça uzaktır aslında. Bence sağlıklı tarifler ile diyet tarifler arasındaki en büyük fark, ilkinde odak noktası kullanılan malzemelerin olabildiğince sağlıklı olmasıyken, ikincisindeyse malzemenin sağlıklı olup olmamasından çok kalorisinin düşük olmasına odaklanılmasıdır.
Ben ürettiğim tüm tariflerde hem içeriğinin olabildiğince sağlıklı ve dengeli, hem de kalorisinin aşırı yüksek olmaması için çabalıyorum. Tabii bir de olabildiğince pratik ve kolay hazırlanır olabilmeleri için!
Havaların da soğuması ile birlikte, hazırlaması inanılmaz pratik ve mis gibi tarçın kokan bu tek kişilik fincan kek son dönemlerde favorilerden. İçerisindeki elma sayesinde günlük meyve tüketimine katkıda bulunurken, hurma, badem unu ve yumurta gibi malzemeleri de tarifin besin değerini, dolayısıyla da besleyiciliğini arttırıyor.
Sabah fırından yeni çıkmış elmalı kekin mutfakta yarattığı mis koku ve sıcaklık gibi, ama çok daha pratiği; tek kişilik elmalı fincan kek! Bu tarifin bence en güzel yönlerinden biri tek kişilik olması. Eğer tek kişiyseniz, veya bir kez yiyip yarına veya sonraya da kalsın istemiyorsanız, harika bir alternatif. Birden fazla kişi için yapacaksanız da kolayca ölçüyü arttırmak mümkün...
Öğün: Kahvaltı
Zorluk derecesi: Kolay
Porsiyon: 1 kişilik
Enerji: