GeriDilan Güzenge Şimdi tam zamanı! Balkabaklı ve bisküvili muhallebi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şimdi tam zamanı! Balkabaklı ve bisküvili muhallebi

Şimdi tam zamanı! Balkabaklı ve bisküvili muhallebi
Abone Olgoogle-news

Balkabağı, demir, potasyum, sodyum, protein, fosfor, magnezyum ve kalsiyum yönünden çok zengin. Ayrıca demir içerdiği için kansızlığa da çok iyi geliyor.

Uzmanlar, balkabağının bebeklere 6'ncı ayın dolmasından itibaren verilebileceğini belirtiyor.

Balkabağını buharda haşlayarak püresini bebeğinize yedirebilirsiniz.

Malzemeler:

1 dilim balkabağı

1 yemek kaşığı pekmez

2 diş karanfil

1 adet ince çubuk tarçın

4 yemek kaşığı su

Muhallebisi için:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı bebek irmiği

Nasıl yapılır?

Balkabağını tarçın, karanfil ve 4 yemek kaşığı su ile haşlayalım.

Çok suluysa suyunu süzüp blender ya da çatalla ezelim ve içine pekmezi ilave edip karıştıralım.

Kasenin en altına ev yapımı bebek bisküvisi ufalayıp koyalım.

Üzerine balkabağını ekleyelim.

En son 1 su bardağı süt veya su ile 1 yemek kaşığı bebek irmiği ile muhallebiyi pişirelim.

Bebekler bu tada bayılacak. Afiyet BAL olsun...

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle