Haftaya güzel başlamak isteyenler için çorbadan tatlıya 5 tarif
Yeni bir haftaya güneşli bir havayla başladık. İlkbaharın gümbür gümbür geldiği bu günlerde ilkbahar sofrasına çok yakışacak enfes tariflerimiz var. Yeşilin baskın olduğu bir sofra kurmak isteyenler için tariflerimiz aşağıda... Afiyet olsun!
Kuşkonmaz mutfağımızda çok bilinmeyen ancak faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz gibi kuşkonmazla enfes çorbalar da yapabilirsiniz. İşte sizin için bir örnek. Mutlaka denemeniz gereken kuşkonmaz çorbasının tarifi hemen aşağıda...
Taze bakla ilkbaharın en favori sebzelerinden ancak kuru baklanın da lezzetine doyum olmuyor hani. Kuru baklayla yemek, fava gibi geleneksel lezzetlerden farklı bir şey yapmak istiyorsanız size tavsiyemiz falafelin kuzeni kuru iç bakla köftesi. Oldukça pratik bir tarifi olan bakla köftesini çoluk çocuk herkes zevkle yiyecek.
Cacık hem besleyici hem de ferahlatıcı olmasıyla özellikle sıcak havalarda çok sık tüketilen bir yiyecek. Yemeklerin yanına çok yakıştığı gibi, formuna dikkat edenler için tek başına bir öğün vazifesi de görüyor. Peki cacığınıza omega-3 deposu semizotu ekleyerek faydasını ve lezzetini artırmaya ne dersiniz? İşte semizotlu cacık tarifi
Enginar ilkbaharın habercisi sebzelerin en faydalılarından. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için Ege usulü zeytinyağlı enginar dolması yapalım dedik. Yanında bakla da olduğu zaman lezzetine doyum olmayan enginar dolması tarifi hemen aşağıda…
Supangle ya da kısaca sup herkesin çok sevdiği sütlü ve çikolatalı tatlılardan biri. Kelime anlamı Fransızca "İngiliz çorbası" olan supangle yapılırken kasenin dibine bir dilim kek yerleştirilebiliyor ama biz bu kez keksiz supangle yaptık. Çok da nefis oldu. İçindeki çikolata parçalarıyla lezzetlenen bu supangle tarifini mutlaka deneyin.