GeriÇorba Tarifleri Kuşkonmaz çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşkonmaz çorbası tarifi

Kuşkonmaz çorbası tarifi

Kuşkonmaz mutfağımızda çok bilinmeyen ancak faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz gibi kuşkonmazla enfes çorbalar da yapabilirsiniz. İşte sizin için bir örnek. Mutlaka denemeniz gereken kuşkonmaz çorbasının tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 450 gram kuşkonmaz
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 35 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dal taze kekik

Kuşkonmaz çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk suyu, kuşkonmaz, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye aldıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.

Ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlenmesi için bırakın.

İçine attığınız defne yaprağını çıkarın ve mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Tencereye un ve sütü koyup karıştırdıktan sonra rendelenmiş muskatı katın.

Hazırladığınız püreyi tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra biraz taze kekik yaprağı, tereyağı, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.

Sıcak servis yapın.