GeriBörek Tarifleri Baklava yufkasında sebzeli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklava yufkasında sebzeli börek tarifi

Baklava yufkasında sebzeli börek tarifi

Börekler sofralarımızın vazgeçilmezleri. Çay saatlerinde, kahvaltılarda, ana yemeklerde, ara sıcak olarak her şekilde börekler çok beğeniliyor. Baklava yufkasında yapılan börekler de ekstra çıtır ve lezzetli oluyor. Bu böreğimizin içinde nefis sebzeler bulunuyor. Tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu hazırladı. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2-3 dal pırasa
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 8 adet baklava yufkası
  • 80-100 gram rende taze kaşar ya da mozzarella 
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı (yufka aralarına sürmek için)

Baklava yufkasında sebzeli börek tarifi Nasıl yapılır?

Pırasa, taze soğan ve biberi ince ince doğrayın.

Kabak, havuç, kaşar peynirini rendeleyin.

2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada önden pırasa ve biberi soteleyin.

4-5 dakika yumuşattıktan sonra kalan sebzeleri, 1 diş ezilmiş sarımsağı ve ağız tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.

Tüm sebzeleri 5 dakika kadar daha orta ateşte soteleyip hafif yumuşadıklarında ateşten alın.

Sebze karışımınız oda sıcaklığında ılınırken, baklava yufkalarını arasına eritilmiş tereyağı sürüp iki yufka üst üste gelecek şekilde birbirine yapıştırın.

Toplamda ikişer kattan 4 adet yufkanız olmuş olacak.

Arasını yağladığınız yufkalarınızı dikey 4 eşit şerit olacak şekilde kesin. Bu adım sonrasında 16 adet şerit yufkanız olacak.

Ilınan sebze karışımınıza 1 yumurta ve rende kaşar peynirini ekleyip homojen karıştırın.

Şerit yufkalarınıza sebzeli harcı eşit dağıtarak, muska şeklinde ucundan üçgen katlamaya başlayarak şekil verin.

Böreklerinizi bir fırın tepsisine sürüp üzerine fırçayla tereyağı gezdirin, isteyenler susam çörekotu da ekleyebilir.

180 derece önden ısıtılmış fırında fansız ayarda 18-20 dakika, üzerleri altın rengini alıncaya dek pişirin.

Servis için yanına 1 tutam kıyılmış dereotu, 1 diş sarımsak, 2 dolu yemek kaşığı hafif sulandırılmış süzme yoğurt ve 3-4 damla limon suyu karıştırıp sos yapabilirsiniz. Afiyet olsun...