Nerede Ne Yenir?

Döner, pizza, suşi, zeytinyağlı… Hepsinin en lezzetlisi nerede yenir? Yeme içme dünyasında neler oluyor? Dışarıda yemeyi sevenleri bu tarafa alalım.

32 farklı ilden getirdikleri ürünlerle Van kahvaltısına rakip oldular

32 farklı ilden getirdikleri ürünlerle Van kahvaltısına rakip oldular

Eskişehir’de, 32 farklı ilden getirilen ürünlerle hazırlanan ‘Destan Kahvaltısı’, meşhur Van kahvaltısına rakip oldu.

14.01.2020
Yöre halkı bu lezzetten vazgeçemiyor! Günde 400 porsiyon tüketiliyor

Yöre halkı bu lezzetten vazgeçemiyor! Günde 400 porsiyon tüketiliyor

Mersin'in Tarsus ilçesindeki restoranında bölgenin sembol yemeklerinden olan humusu yapıp satan Onur Uzal (42), ailesinin üç kuşaktır bu yemeği yaptığını belirterek, "Tarsuslular da bu lezzetten vazgeçemiyor" dedi.

12.01.2020
Yenilik yapmak için işe başladı, ortaya tescilli bir lezzet çıkardı

Yenilik yapmak için işe başladı, ortaya tescilli bir lezzet çıkardı

Gastronomi kenti Gaziantep'te dede mesleği tatlıcılığı sürdüren Kenan Süzerer'in bir süre önce geliştirip yöreye özgü oturma minderlerinden esinlenerek isim verdiği tatlı, tasarım tescil belgesi aldı

09.01.2020
Nasıl yapıldığı sır gibi saklanıyor, köpüğü 3 santimetre kalınlığında oluyor

Nasıl yapıldığı sır gibi saklanıyor, köpüğü 3 santimetre kalınlığında oluyor

Eskişehir'de bir restoranda yapılan ve tarifi sır gibi saklanan Sultan Kahvesi'nin servisinde de birçok sembol bir arada kullanılıyor.

08.01.2020
Türkiye'nin en sevilenleri belli oldu! Birinci sırada ne döner var ne baklava

Türkiye'nin en sevilenleri belli oldu! Birinci sırada ne döner var ne baklava

Dünyanın dört bir yanından yemek tutkunlarının otantik mekanları ve geleneksel tatları öne çıkarmak için bir araya geldikleri içerik sitesi TasteAtlas'ta Türkiye’nin en popüler 100 lezzeti belirlendi. Liste Türk mutfağı meraklıları için çok faydalı...

09.01.2020
Müşteriler görünce önce çok şaşırıyor sonra çok beğeniyor

Müşteriler görünce önce çok şaşırıyor sonra çok beğeniyor

Van’da, bir üniversitenin aşçılık bölümünden mezun olup, bir süre tanınmış kokoreç ustalarından eğitim alan Zehra Yılmaz (21), ağabeyinin kokoreççisinde çalışmaya başladı.

07.01.2020
Orta Asya’dan günümüze gelen lezzet: Tutmaç çorbası

Orta Asya’dan günümüze gelen lezzet: Tutmaç çorbası

Eskişehir’de, Türklerin göçebe kültürünün önemli besinlerinden biri olan Tutmaç çorbası insanlarla buluşturulmaya devam ediliyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel çorba, gelecek nesillere aktarılmak amacıyla her gün misafirlerin beğenisine...

06.01.2020
İstanbul'un dört bir yanı lezzetli kahvaltı sofraları

İstanbul'un dört bir yanı lezzetli kahvaltı sofraları

Geceleri uykuya dalarken sabah yapacağınız şahane kahvaltıyı düşünenlerdenseniz, size İstanbul’un dört bir yanından muhteşem kahvaltı mekânı önerilerimiz var. <br><br>Bu bir ilandır

03.01.2020
Bir tabak asla yetmez... Vedat Milor'un da favorilerinden

Bir tabak asla yetmez... Vedat Milor'un da favorilerinden

Birçok kişi annesinin, anneannesinin kuru fasulyesinin lezzetini anlata anlata bitiremez ama bu listedeki mekanların fasulyeleri de anne mutfağını hiç aratmıyor

02.01.2020
Ankara’da nerede kahvaltı yapılır?

Ankara’da nerede kahvaltı yapılır?

Her şeyin olduğu gibi yeni günün de başlangıcı çok mühim. Bir yanda alelacele bir elde poğaça bir elde meyve suyuyla geçiştirilen kahvaltılar var bir de kallavi kahvaltı sofraları… Ankara gibi bir şehirde yaşayıp da kahvaltıyı geçiştirmek hiç olur...

03.01.2020