Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz nasıl tuzlanır, nasıl kurutulur? Kurutulmuş...

13.11.2018
Kurabiye yapmanın püf noktaları

Kurabiye yapmanın püf noktaları

Kurabiye denince hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Kokusuyla, lezzetiyle herkesi kısa sürede mutlu edebilme özelliğine sahip nefis kurabiyeler yapmak istiyor ama işin sırrını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Büyük bir özenle şekillendirip...

13.11.2018
Pirinç pilavının püf noktaları

Pirinç pilavının püf noktaları

Hepimizin vazgeçilmezi olan bembeyaz, ağızda tane tane dağılan pirinç pilavını yapamıyor musunuz? Yaptığınız pilavlar ya çok kuru ya da çok mu lapa oluyor? Annenizin pilavının kıvamını bir türlü tutturamıyor musunuz? Hiç üzülmeyin şimdi öğreneceğiniz...

12.11.2018
Bir restoranda çalışmadan öğrenemeyeceğiniz 11 mutfak hilesi

Bir restoranda çalışmadan öğrenemeyeceğiniz 11 mutfak hilesi

Siz de evine birkaç misafir geldiğinde eli ayağı birbirine dolaşanlardansanız, restoranlarda sabahtan akşama süren o trafikle nasıl başa çıkabildiklerini merak ediyor olabilirsiniz. Üstelik de her zaman aynı lezzeti tutturmayı başarıyorlar. Bunun...

12.11.2018
Nohut haşlamanın püf noktaları

Nohut haşlamanın püf noktaları

Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan nohudun daha kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suya yatırıyor, ertesi gün de pişirmeden önce haşlıyoruz.  Tek başına enfes bir yemek olduğu gibi birçok farklı...

10.11.2018
Aquafaba nedir? Aquafaba nasıl kullanılır?

Aquafaba nedir? Aquafaba nasıl kullanılır?

Nohut, fasulye gibi protein deposu baklagiller sofralarımızda çok sık yer buluyor. Bu ürünlerle yemek yapacağımız çoğu zaman kolay pişsinler ve rahat sindirilsinler diye pişirmeden önce haşlıyoruz. Peki bu haşlama suyunu ne yapıyoruz? Eğer cevabınız...

11.11.2018
Evde cheesecake yapımının püf noktaları

Evde cheesecake yapımının püf noktaları

Cheesecake hayatımıza yıllar önce Amerikan filmlerinin dublajlarında “peynirli kek” olarak girdiğinde ne olduğunu çok anlayamamıştık. Ancak cheesecake’in enfes bir tatlı türü olduğunu anladığımızdan beri bu lezzetten vazgeçemiyoruz. Günümüzde nice...

09.11.2018
Elma kurutmanın püf noktaları

Elma kurutmanın püf noktaları

En sevilen meyvelerden biri olan elmayı yaz kış keyifle tüketmenin en pratik ve lezzetli yolu kurutmak. Zira mevsimi geçince ki ağzımızın tadına uygun elma bulmak maalesef epeyce zor oluyor. Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanların da...

09.11.2018
Kalburabastı tatlısı yapmanın püf noktaları

Kalburabastı tatlısı yapmanın püf noktaları

Kalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat...

09.11.2018
Yeme alışkanlıklarınızı tamamen değiştirebilecek çarpıcı gerçekler

Yeme alışkanlıklarınızı tamamen değiştirebilecek çarpıcı gerçekler

Yediklerinize dair bazı gerçeklerle tanışmanızın zamanı geldi.

09.11.2018