Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Zerde nedir, nasıl yapılır? İşte, zerde tarifi ve malzemeleri

Zerde nedir, nasıl yapılır? İşte, zerde tarifi ve malzemeleri

Eski dönemlerde matem yemeği olarak bilinen zerde, Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar uzanan lezzetlerden. Geçmiş yıllarda, davet, sünnet gibi özel günlerde misafirlere ikram edilen zerde tatlısı, pirinç, bal, nişasta gibi malzemelerle...

17.09.2019
Soğanlama nasıl yapılır? İşte mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi

Soğanlama nasıl yapılır? İşte mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi

Anadolu sofralarında yer tutan soğanlama, yöresel tatların vazgeçilmezlerinden. Bu lezzeti tatmak isteyip ilk kez soğanlama yemeği yapacak olanlar, internette soğanlama tariflerini araştırıyor. Peki, soğanlama yemeği nasıl yapılır? Soğanlama...

17.09.2019
Mutancana nasıl yapılır? İşte kolay mutancana tarifi

Mutancana nasıl yapılır? İşte kolay mutancana tarifi

Osmanlı mutfağının gözde lezzetlerinden olan mutancana yemeği, lezzeti ve doyurucu olmasıyla, sofralarımızda yer buluyor. Kuzu eti, arpacık soğan ve iç badem ile hazırlanan mutancana ev hanımları tarafından da sıklıkla araştırılıyor. Peki, mutancana...

17.09.2019
Üsküp böreği nasıl yapılır?

Üsküp böreği nasıl yapılır?

Makedonya'dan sofralarından gelen bir börek önerimiz var: Üsküp böreği. Çay saatlerinizin, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmez tarifi olmaya aday olan Üsküp böreği her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. Peki, Üsküp böreği nasıl...

17.09.2019
Kum böreği nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik kum böreği tarifi ve malzemeleri

Kum böreği nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik kum böreği tarifi ve malzemeleri

Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinde yer alan börek, çeşit çeşit yapımları ile sofralarımızın demirbaşlarından. Genellikle, eve gelen çat kapı misafirlerinde çay saatlerinde ikram edilen kum böreği, lezzeti ve doyurucu olması ile ev hanımları...

16.09.2019
Rum Böreği nedir? İşte, kolay Rum Böreği tarifi!

Rum Böreği nedir? İşte, kolay Rum Böreği tarifi!

Rum Böreği, kökeni çok eskilere dayanan börek çeşitleri arasında yer almaktadır. Temel malzemeleri arasında lor peyniri yer alan bu börek, malzemelerin az olması ve tarifinin kolay olması dolayısıyla pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Peki, Rum...

17.09.2019
Trança balığı nedir ve nasıl pişirilir?

Trança balığı nedir ve nasıl pişirilir?

Trança balığı, eti beyaz ve iri olmasıyla tanınmaktadır. Büyük olması nedeniyle iki ya da üç parçaya bölünerek satılan trança balığı, sinarit isimli balığın büyük olanına verilen isimdir. Genellikle çorbası yapılan trança, aşırı lezzetli olarak...

17.09.2019
Deniz fasulyesi nedir, nasıl pişirilir?

Deniz fasulyesi nedir, nasıl pişirilir?

Deniz fasulyesi, Ege Bölgesi’nde yetişen bir ot çeşididir. Görünüşü biraz taze kekik, biraz da deniz börülcesini andırsa da yaprakları daha etli, tadı daha az tuzludur. Peki, deniz fasulyesi nasıl pişirilir?

16.09.2019
Ispanak köftesi nasıl yapılır? Ispanak köftesi tarifi

Ispanak köftesi nasıl yapılır? Ispanak köftesi tarifi

Havaların soğumasıyla birlikte ıspanaklar da market ve pazar raflarında yerini almaya başladı, sofralardan da ıspanak yemeği kokuları yayılıyor. Bu kış ıspanakla yapılan tariflere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Ispanak...

16.09.2019
Biber turşusu nasıl yapılır? İşte evde turşu yapmanın püf noktaları

Biber turşusu nasıl yapılır? İşte evde turşu yapmanın püf noktaları

Kış hazırlıklarının başlamasıyla beraber turşu yapımı tarifleri de araştırılmaya başlandı. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan turşu, salatalık, biber, domates, lahana gibi çeşit çeşit sebzelerle hazırlanarak soframıza geliyor. Özellikle kuru fasulye...

13.09.2019