Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Çıntar nasıl pişirilir?

Çıntar nasıl pişirilir?

Sonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes...

17.11.2018
Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat...

17.11.2018
Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak, daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi ve israfı önlemenizi sağlayacak ipuçları...

17.11.2018
Kuru bamya yemeği nasıl yapılır?

Kuru bamya yemeği nasıl yapılır?

Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin...

16.11.2018
Soğuk algınlığı çekenlerin tüketmesi ve uzak durması gereken yiyecekler

Soğuk algınlığı çekenlerin tüketmesi ve uzak durması gereken yiyecekler

Soğuk algınlığına karşı sadece ilaç almak ve dinlenmek yetmez. Yediklerinize de dikkat etmeli, bağışıklık sisteminize destek olmalısınız.

16.11.2018
Patates kızartmanın püf noktaları

Patates kızartmanın püf noktaları

Patates kızartması dünyanın her yerinde bulabileceğiniz ve neredeyse tüm kültürlerde aynı şekilde zevkle tüketilen bir atıştırmalık. Günün her öğününde sofralarda yer alabilecek patates kızartmasının makbulü çıtır çıtır olmalı ama patates lezzetini...

15.11.2018
Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz nasıl tuzlanır, nasıl kurutulur? Kurutulmuş...

13.11.2018
Kurabiye yapmanın püf noktaları

Kurabiye yapmanın püf noktaları

Kurabiye denince hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Kokusuyla, lezzetiyle herkesi kısa sürede mutlu edebilme özelliğine sahip nefis kurabiyeler yapmak istiyor ama işin sırrını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Büyük bir özenle şekillendirip...

13.11.2018
Pirinç pilavının püf noktaları

Pirinç pilavının püf noktaları

Hepimizin vazgeçilmezi olan bembeyaz, ağızda tane tane dağılan pirinç pilavını yapamıyor musunuz? Yaptığınız pilavlar ya çok kuru ya da çok mu lapa oluyor? Annenizin pilavının kıvamını bir türlü tutturamıyor musunuz? Hiç üzülmeyin şimdi öğreneceğiniz...

12.11.2018
Bir restoranda çalışmadan öğrenemeyeceğiniz 11 mutfak hilesi

Bir restoranda çalışmadan öğrenemeyeceğiniz 11 mutfak hilesi

Siz de evine birkaç misafir geldiğinde eli ayağı birbirine dolaşanlardansanız, restoranlarda sabahtan akşama süren o trafikle nasıl başa çıkabildiklerini merak ediyor olabilirsiniz. Üstelik de her zaman aynı lezzeti tutturmayı başarıyorlar. Bunun...

12.11.2018