Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Sigara böreği kızartmanın püf noktaları

Sigara böreği kızartmanın püf noktaları

Sigara böreği hem lezzetiyle hem de yapılışıyla en popüler böreklerin başında geliyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kolay börek tarifi arayanlar için de birebir. Ancak bütün kolaylığına karşın yine de sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken...

21.11.2018
Düdüklü tencerede mısır nasıl pişirilir?

Düdüklü tencerede mısır nasıl pişirilir?

Çocukların vazgeçemediği, büyüklerin ise hayır diyemediği bir sokak lezzetidir süt mısır. Neredeyse her an her yerde ulaşabileceğiniz bu lezzeti birkaç püf noktasıyla evde de kolayca yapmak mümkün. İşte süt mısır yapımını kolaylaştıran ve mısırınızın...

21.11.2018
Portakal reçeli yapmanın püf noktaları

Portakal reçeli yapmanın püf noktaları

C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Kısa bir süre içinde pazar tezgahlarının bir numarası haline gelecek portakalın lezzetini yaz aylarına da taşımak istiyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey...

21.11.2018
Kalbinizi seviyorsanız yemeniz gereken 43 gıda

Kalbinizi seviyorsanız yemeniz gereken 43 gıda

Kalp sağlığınız için neler yemeniz gerektiğini biliyor musunuz?

21.11.2018
Pancar nasıl pişirilir?

Pancar nasıl pişirilir?

Kırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir?...

20.11.2018
Yemekleriniz ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi olsun

Yemekleriniz ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi olsun

Dünyaca ünlü Fransız şef Daniel Boulud'un sizin için birkaç tavsiyesi var...

19.11.2018
Evde kestane pişirme teknikleri

Evde kestane pişirme teknikleri

Kış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde...

21.11.2018
Çıntar nasıl pişirilir?

Çıntar nasıl pişirilir?

Sonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes...

17.11.2018
Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat...

17.11.2018
Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak, daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi ve israfı önlemenizi sağlayacak ipuçları...

17.11.2018