Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Dünya mutfağını ne kadar tanıyorsunuz?

Dünya mutfağını ne kadar tanıyorsunuz?

Türkiye'de yaşadığımız için çok şanslıyız zira dünyanın en lezzetli mutfaklarından birine sahibiz. Ege'si ayrı lezzetli, Karadeniz'i ayrı, Trakya'sı ayrı... Lakin insan zaman zaman başka ülkelerin mutfaklarındaki lezzetlerin de tadına bakmak istiyor....

14.08.2018
7 adımda bol köpüklü Türk kahvesi yapın!

7 adımda bol köpüklü Türk kahvesi yapın!

En keyifli anların içeceği Türk kahvesi doğru yöntemlerle yapıldığında tam lezzetini veriyor. İşte Türk kahvesi yapılışının sırları...

14.08.2018
Refika Birgül yazdı: Patates nasıl kızartılır?

Refika Birgül yazdı: Patates nasıl kızartılır?

İyi bir hamburger, yanında patates olunca ziyafete dönüşüyor. Patates kızartması, dünyada bilinen adı ile ‘French fries’. Hangi Avrupa ülkesine giderseniz gidin, Amerika’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar adeta her yeri kasıp...

14.08.2018
Balkonda sebze nasıl yetiştirilir?

Balkonda sebze nasıl yetiştirilir?

Sağlıklı ve organik ürünlere ulaşmak zor gibi görünse de balkonda saksılar içinde sebze yetiştiriciliği yaparak kendi ürünlerimizi yetiştirebiliriz.

14.08.2018
Gıdaların ömrünü uzatmak için yapmamanız gereken 11 şey

Gıdaların ömrünü uzatmak için yapmamanız gereken 11 şey

Yiyecek ve içeceklerinizin uzun süre boyunca satın aldığınız günkü tazeliğini korumasını istiyorsanız bu hataları yapmayın.

14.08.2018
Salatasından çorbasına protein deposu mercimekli fikirler

Salatasından çorbasına protein deposu mercimekli fikirler

Baklagiller familyasında yer alan protein zengini mercimeği sofralarımızdan eksik etmeyiz. Faydaları saymakla bitmeyen mercimekle çorbanın dışında yapılabilecek çok fazla tarif vardır. İşte sofralarınızın baş tacı olacak bazı mercimekli lezzetler…

13.08.2018
Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Baklava yufkası sadece tatlılar için değil tuzlu lezzetler için de kullanılıyor. İşte baklava yufkasıyla yapabileceğiniz lezzetlerden bazıları...

13.08.2018
Mutfağınızda bakteri üremesini engellemek için bunları yapın!

Mutfağınızda bakteri üremesini engellemek için bunları yapın!

Gıdaların hazırlandığı yer olan mutfakların düzenli temizliği oldukça önemli. İşte bakteri üremesini engellemek için yapmanız gerekenler...

13.08.2018
Karabuğdayı daha fazla tüketmenin 8 lezzetli yolu

Karabuğdayı daha fazla tüketmenin 8 lezzetli yolu

Yüksek protein oranıyla tercih edilen karabuğday farklı şekillerde tüketilebiliyor. İşte lezzetli öneriler...

13.08.2018
Yemek tuzlu olursa ne yapılabilir?

Yemek tuzlu olursa ne yapılabilir?

Tuzu fazla gelen yemekleri kurtarmak için uygulanabilecek yöntemler nelerdir?

13.08.2018
Mutfakta herkesin en az bir kez yaptığı 13 hata

Mutfakta herkesin en az bir kez yaptığı 13 hata

İyi yemek yapmak için yapmanız gerekenler kadar yapmamanız gerekenleri de bilmek zorundasınız.

13.08.2018
Salçanın küflenmesini nasıl engelleyebilirsiniz?

Salçanın küflenmesini nasıl engelleyebilirsiniz?

Ev yemeklerinin olmazsa olmazı salça kapağı açıldığında çabuk küflenebiliyor. Siz de salçanızı uzun süre kullanabilmek için bu tüyolara göz atmaya ne dersiniz?

10.08.2018
Çorbadan tatlıya balkabağını tüketebileceğiniz 6 farklı fikir

Çorbadan tatlıya balkabağını tüketebileceğiniz 6 farklı fikir

Hem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağı ile yapabileceğiniz bu 6 tarif sofralarınızı şenlendirecek...

10.08.2018
Yiyeceklerin bozulduğu nasıl anlaşılır? En işe yarar tüyolar...

Yiyeceklerin bozulduğu nasıl anlaşılır? En işe yarar tüyolar...

Tüketilen besinlerin sağlıklı ve güvenilir olması oldukça önemli. İşte bozulan yiyecekleri anlamanın yolları...

10.08.2018
Yeni trend yavaş pişirme hakkında bilmeniz gereken 8 şey

Yeni trend yavaş pişirme hakkında bilmeniz gereken 8 şey

Yavaş pişirme ve yavaş pişirici ABD’de son derece yaygın olan, son zamanlarda Türkiye’de de adını duymaya başladığımız bir mutfak tekniği. Bu kadar yaygın olmasının da haklı bir sebebi var. Zira yavaş pişiricilerde pişen yemekler çok lezzetli oluyor....

10.08.2018