Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere kolay, pratik, leziz yemek tarifleri

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere kolay, pratik, leziz yemek tarifleri

Akşama ne pişirsem diye karar vermeye çalışıyorsanız, hazırladığımız günün menüsüne bir göz atabilirsiniz.

19.11.2018
Yemekleriniz ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi olsun

Yemekleriniz ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi olsun

Dünyaca ünlü Fransız şef Daniel Boulud'un sizin için birkaç tavsiyesi var...

19.11.2018
Evde kestane pişirme teknikleri

Evde kestane pişirme teknikleri

Kış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde...

19.11.2018
Çıntar nasıl pişirilir?

Çıntar nasıl pişirilir?

Sonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes...

17.11.2018
Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat...

17.11.2018
Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu

Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak, daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi ve israfı önlemenizi sağlayacak ipuçları...

17.11.2018
Kuru bamya yemeği nasıl yapılır?

Kuru bamya yemeği nasıl yapılır?

Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin...

16.11.2018
Soğuk algınlığı çekenlerin tüketmesi ve uzak durması gereken yiyecekler

Soğuk algınlığı çekenlerin tüketmesi ve uzak durması gereken yiyecekler

Soğuk algınlığına karşı sadece ilaç almak ve dinlenmek yetmez. Yediklerinize de dikkat etmeli, bağışıklık sisteminize destek olmalısınız.

16.11.2018
Patates kızartmanın püf noktaları

Patates kızartmanın püf noktaları

Patates kızartması dünyanın her yerinde bulabileceğiniz ve neredeyse tüm kültürlerde aynı şekilde zevkle tüketilen bir atıştırmalık. Günün her öğününde sofralarda yer alabilecek patates kızartmasının makbulü çıtır çıtır olmalı ama patates lezzetini...

15.11.2018
Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz pişirmenin püf noktaları

Kaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz nasıl tuzlanır, nasıl kurutulur? Kurutulmuş...

13.11.2018