GeriMutfak Tüyoları Cennet çamuru tarifi: Cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çamuru tarifi: Cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cennet çamuru tarifi: Cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cennet çamuru, hem görüntüsü ve hem de lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Kilis mutfağına ait bu nefis tarif, bol fıstık ve şerbet ile hazırlanıyor. Lezzetine de doyum olmuyor. Dilerseniz üzerine dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. Peki cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?

İşte cennet tatlısı tarifi, yapım aşamaları ve malzemeleri...

CENNET ÇAMURU TATLISI MALZEMELERİ

100 gram toz Antep fıstığı
300 gram kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon

CENNET ÇAMURU NASIL YAPILIR?

Tatlıya başlamadan önce, şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

Kadayıfları şehriye boyutlarında didikleyin ve tereyağı ile renk kaybetmeyecek şekilde orta ateşte kavurun.

İçerisine fıstığın yarısından biraz fazlasını ekleyip kavurmaya devam edin.

Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlınız hazır olmuş demektir.

Üzerine kaymak ve kalan Antep fıstığını ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False