Yemek Kültürü

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Tam 237 çeşit turşu yaptı! Son malzemesi ise...

Tam 237 çeşit turşu yaptı! Son malzemesi ise...

Antalya’da girişimci Mustafa Hazar, hobi olarak başladığı turşuculukta 237 çeşit turşu ve 12 bin kavanoza ulaştı.

11.10.2019
Bu çay bildiğiniz çaylardan çok farklı çünkü...

Bu çay bildiğiniz çaylardan çok farklı çünkü...

Karadeniz Bölgesi’nde çay bahçelerinin yaşlanması nedeniyle çay bahçelerinin yenilenmesi için laboratuvar ortamında ilk fidanlar üretildi.

11.10.2019
Nar yemek ve suyunu sıkmak için yarıştılar

Nar yemek ve suyunu sıkmak için yarıştılar

Bilecik'in İnhisar ilçesinde ilk kez düzenlenen hasat şenliği kapsamında "nar yeme" ve "nar suyu sıkma" yarışmaları yapıldı.

11.10.2019
Malatya’nın tarihi, kültürü ve lezzetleri İstanbul’a taşındı

Malatya’nın tarihi, kültürü ve lezzetleri İstanbul’a taşındı

3. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin açılış töreni düzenlendi.

11.10.2019
Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri hiç bilmiyorsunuz...

Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri hiç bilmiyorsunuz...

Çok sık tükettiğimiz bazı sebze ve meyvelerin hasat edilmeden önceki halleri sizi çok şaşırtacak.

13.10.2019
Bu ekmeğin lezzeti başka hiçbir ekmekte yok

Bu ekmeğin lezzeti başka hiçbir ekmekte yok

Kula’nın asırlık lezzeti Kula ekmeğine ülke genelinden talep geliyor.

10.10.2019
Rusya'da Türk tatlı ustasına büyük ilgi

Rusya'da Türk tatlı ustasına büyük ilgi

Guinness rekortmeni Mustafa Dolmacı'nın Moskova'daki fuarda hazırladığı tatlılar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

09.10.2019
Kokoreç aşığı Rus ressam Tatiana Kirillova

Kokoreç aşığı Rus ressam Tatiana Kirillova

Rus sanatçı ve spor eğitmeni Tatiana Kirillova, denizini, kültürünü ve yemeklerini çok sevdiği İstanbul'da 4 yıldır yaşamını sürdürüyor.

09.10.2019
Adana'da 3 günde 30 ton et tüketildi

Adana'da 3 günde 30 ton et tüketildi

Adana’da 3 gün süren Lezzet Festivali’nde 30 ton et tüketildi.

09.10.2019
Osmanlı saraylarında sultanların sofralarına koyuluyordu

Osmanlı saraylarında sultanların sofralarına koyuluyordu

Kütahya'nın Emet ilçesinde 3 asırdır keçi peyniri kullanılarak üretilen 'Emet pidesi' lezzetiyle ilgi görüyor.

09.10.2019