Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Türk pideleri Avustralya’da tanıtıldı

Türk pideleri Avustralya’da tanıtıldı

Türkiye’den Avustralya’ya göçün 50’inci yılı etkinlikleri kapsamında, geleneksel Türk lezzetleri arasında yer alan kıymalı ve peynirli pide hazırlanarak, katılımcılara ikram edildi.

19.02.2019
Dünyanın dört bir yanından çeşit çeşit lezzetler... Hepsinin ortak noktası ise...

Dünyanın dört bir yanından çeşit çeşit lezzetler... Hepsinin ortak noktası ise...

Her ülke kendine has bir biçimde yumurtayı yemeklerinde kullanıyor. İşte dünyanın dört bir yanından çeşit çeşit yumurtalı tarif...

19.02.2019
Endonezya'nın vazgeçilmez lezzeti "Mie Aceh"

Endonezya'nın vazgeçilmez lezzeti "Mie Aceh"

Açe bölgesinin yöresel yemeği olan Mie Aceh ülke genelinde beğenilerek tüketiliyor.

18.02.2019
Fıstık ile kaymağın buluştuğu eşi benzeri olmayan tatlı: Cennet Çamuru

Fıstık ile kaymağın buluştuğu eşi benzeri olmayan tatlı: Cennet Çamuru

Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil yapılan Kilis'e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye'nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alıyor.

18.02.2019
Soğuk havada sofralar tandır ekmeğiyle ısınıyor

Soğuk havada sofralar tandır ekmeğiyle ısınıyor

Karslı kadınlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden tandır ekmeğini sofraya getirebilmek için soğuk havada uzun uğraş veriyor.

18.02.2019
Yapılışı da lezzeti de 500 yıldır değişmedi: ‘Develi cıvıklısı’

Yapılışı da lezzeti de 500 yıldır değişmedi: ‘Develi cıvıklısı’

Kayseri’nin Erciyes Dağı eteklerindeki Develi ilçesinin yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip pidesi ’Develi cıvıklısı’, ilk günden bu yana aynı lezzeti korumaya devam ediyor.

18.02.2019
Toprak altında saklanan lezzet şalgam

Toprak altında saklanan lezzet şalgam

Batman'da şalgam üretilen köylerde vatandaşlar, kışın tüketmek üzere sonbaharda toprağa gömdükleri ürünleri bugünlerde çıkarıyor.

18.02.2019
Çölyak hastalarına ödüllü lezzet: Trakya Yöresel Pizzası

Çölyak hastalarına ödüllü lezzet: Trakya Yöresel Pizzası

Trakya Üniversitesi (TÜ) Aşçılık Bölümü’nce hazırlanan "ödüllü lezzet" Trakya Yöresel Pizzası, içeriğindeki tatlarla çölyak hastalarına alternatif sunuyor.

15.02.2019
Uluslararası 3. Master Of Cake Pasta Yarışması Samsun'da yapılacak

Uluslararası 3. Master Of Cake Pasta Yarışması Samsun'da yapılacak

Yurt içi ve dışından pasta ustalarının katılacağı 3. Uluslararası Master Of Cake Samsun Pasta Yarışması-Pastacılık ve Çikolata Festivali, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla nisan ayında Samsun'da düzenlenecek.

15.02.2019
Selçuklu mutfağının unutulan lezzeti kenevir helvası

Selçuklu mutfağının unutulan lezzeti kenevir helvası

Selçuklu mutfağına özgü ve unutulan tatlılardan "kenevir helvası" Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gelecek kuşaklara aktarılıyor.

14.02.2019
Kayseri'nin geleneksel lezzeti pastırmanın dilimi 2 TL'den satılıyor

Kayseri'nin geleneksel lezzeti pastırmanın dilimi 2 TL'den satılıyor

Kayseri’nin meşhur lezzetlerinin başında gelen pastırma, fiyatıyla cep yakıyor. Kalitesine göre pastırmanın kilosu 75 ile 156 TL arasında değişirken, 144 TL olan en çok tercih edilen türlerden sırt pastırmanın dilimi ise 2 TL’den satılıyor.

13.02.2019
Alanya lezzet fenomenlerini ağırladı

Alanya lezzet fenomenlerini ağırladı

Avrupa’da yöresel lezzetlere ve yerel üreticiye ulaşmak için bir rehber olarak görülen ’Mutfak Mirası Avrupa’ ağına Türkiye’den kabul edilen ilk kent olan Alanya, sosyal medyanın ünlü lezzet fenomenlerini ağırladı.

13.02.2019
Osmanlı'nın bu lezzeti sadece o şehrimizde yapılıyor, 14.00'ten sonra bulmak imkansız

Osmanlı'nın bu lezzeti sadece o şehrimizde yapılıyor, 14.00'ten sonra bulmak imkansız

Osmanlı mutfağının son dönemlerinde yapılan ve saray mutfağının en gözde tatlılarından biri haline gelen bu tatlı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor.

13.02.2019
Önce şaşırıyorlar, sonra bir tabak daha istiyorlar

Önce şaşırıyorlar, sonra bir tabak daha istiyorlar

Edirne’de bir börekçi tarafından Bingöl usulü olarak yapılan ve halk arasında ‘Kürt’ böreği olarak da bilinen pudra şekerli sade börek, vatandaşların ilgisini çekiyor. İlk kez deneyen vatandaşlar, "Şekerli börek mi olur?" diye şaşırsalar da yedikten...

12.02.2019
Kurallara uymayanların tescilli Adana kebabı logosunu kullanması engellenecek

Kurallara uymayanların tescilli Adana kebabı logosunu kullanması engellenecek

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, tüketiciye gerçek Adana kebabı lezzetini sağlayamayan firmaların, Adana kebabı ismini ve tescilli Adana kebabı logosunu kullanmasının engelleneceğini söyledi.

12.02.2019
Karadeniz'in meşhur "Laz böreği"ne tescil sevinci

Karadeniz'in meşhur "Laz böreği"ne tescil sevinci

Karadeniz sofralarının vazgeçilmez tatlılarından Laz böreğinin Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenerek coğrafi işaret belgesi alması sevinçle karşılandı.

12.02.2019
Bayburt'un ilginç lezzeti tel helvası... Yapmak için kar yağmasını bekliyorlar

Bayburt'un ilginç lezzeti tel helvası... Yapmak için kar yağmasını bekliyorlar

Kentte, ‘pişmaniyenin atası’ olarak da bilinen ‘Bayburt tel helvası’, köy odaları ve köy konaklarında yapıyor.

12.02.2019
Sucuk Festivali için Konya'dan Afyonkarahisar'dan Eskişehir'e geldiler

Sucuk Festivali için Konya'dan Afyonkarahisar'dan Eskişehir'e geldiler

Eskişehir'de Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Dövme Sucuk Festivali'ne çevre illerden katılan vatandaşlar, ücretsiz dağıtılan 10 ton sucuk ekmekten alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. 

11.02.2019
Geleceğin gıdası çevre dostu bakliyatlar olacak

Geleceğin gıdası çevre dostu bakliyatlar olacak

Protein değeri yüksek baklagiller, gerek insan sağlığı, gerekse üretiminde az suya ihtiyaç duyulması ve toprak verimliliği gibi çevreye katkıları nedeniyle "geleceğin gıdası" olarak görülüyor. BM Gıda ve Tarım Örgütüne göre bir kilogram mercimek ya...

10.02.2019
Anadolu’nun pizzası olarak bilinen yağ somununa yoğun ilgi

Anadolu’nun pizzası olarak bilinen yağ somununa yoğun ilgi

Konya’da her sabah namaz sonrası yenen ve Anadolu’nun pizzası olarak nitelendirilen yağ somunu yoğun ilgi görüyor.

12.02.2019