Tarihi değerleri ve kültürel varlıklarıyla turizmin gözdesi olan Mardin'in aromasıyla damakları tatlandıran mezrone cinsi üzümünün hasadı başladı.
Özbekler Nevruz'u, birlik ve beraberliği simgeleyen sümelek tatlısı yaparak karşılıyor.
Siirt'in büryan kebabından Çanakkale'nin Ezine peynirine tescilli lezzetlerimizi sizler için derledik...
Şanlıurfa’da dağlık alanlarda yetişen ve toplandıktan sonra kebabı yapılan yörenin özel keme mantarı, vatandaşlar tarafından yılda sadece 2 ay süreyle tüketilebiliyor.
Özel kalıplarla üretilen eşsiz Hatay lezzeti kömbe, özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılıyor.
Verimli topraklara sahip ülkemizde en fazla yetiştirilen ürünlerden biri de zeytin ve zeytinyağıdır. Zeytinyağı üreten bölgelerimiz ise, bu işin hakkını tamamıyla vermektedirler. Çünkü zeytinyağı üretimi, aslında oldukça incelikli bir iştir. Toprak,...
Adana Lezzet Festivali'nin bu yıl hangi tarihlerde düzenleneceği merak ediliyor. 7. kez gerçekleştirilecek organizasyonda Adana mutfağının meşhur lezzetleri tanıtılacak. Ayrıca çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Peki Adana Lezzet Festivali ne...
Bazı yiyecekler çok fazla tüketildiğinde ya da doğru şekilde hazırlanmadığında yiyen kişinin aniden ölümüne neden olabiliyor. Sizin için bu yiyeceklerin bazılarını derledik.
İzmirli esnaf, özellikle kış aylarında yoğun ilgi gören ürünlerden kestaneye karşı uyardı. Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu belirten esnaf, "Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz...
Japonya'da 'fugu' adıyla bilinen ve riskli hazırlama süreci nedeniyle sıkı denetimlere tabi olan zehirli balon balığı, fiyatına ve taşıdığı risklere rağmen popülaritesini koruyor.