GeriPasta Tarifleri Marlenka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Marlenka tarifi

Marlenka tarifi

Marlenka, genellikle medovik diye bilinen ve Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin mutfaklarında çok sık görülen ballı pastanın bir versiyonu. Süt reçeli de diyebileceğimiz kondanse (yoğunlaştırılmış) süt ve fındık ile lezzet kazanan bu pasta, çok zor ya da zahmetli gibi görünebilir ama lezzeti her şeye değer. Tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Mutlaka deneyin, şimdiden elinize sağlık...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram şeker
  • 520 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 55 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 paket kabartma tozu

Kondanse süt için:

  • 1200 mililitre süt (yağlı)
  • 200 gram şeker

Krema için:

  • 300 gram yoğunlaştırılmış süt
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 55 gram tereyağı

Süslemek için:

  • 400 gram fındık içi

Marlenka tarifi Nasıl yapılır?

Kekin hazırlığını yapmak için yumurta ve şekeri iyice çırpın.

Tereyağını direkt ısı görmeden eritin.

Eriyen tereyağının içine kuru malzemeleri ilave edin ve karıştırın.

Homojen kıvama gelen karışımı narince yumurtalı karışıma ilave edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Yaklaşık 1,5 kepçe hamurdan dökerek eşit ve ince bir tabaka halinde yayın.

Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 5-6 dakika pişirin.

Bu işlemi kek hamuru bitene kadar tekrarlayın.

Kondanse sütü hazırlayın.

Kremayı hazırlamak için tereyağını eritip, soğutun.

Tereyağı dışındaki malzemeleri geniş bir kabın içerisinde çırpın.

En son tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

Kıvam alması için buzdolabında bekletin.

Ayrı ayrı hazırladığınız pasta kekinin ilk katını ince bir tabaka krema ile kaplayın ve üzerine ince çekilmiş fındık ilave ederek diğer kata geçin.

Kek katlarınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Pastanızı soğutup dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun...