GeriÇorba Tarifleri Gaziantep usulü yuvalama çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gaziantep usulü yuvalama çorbası

Gaziantep usulü yuvalama çorbası

Yemekleriyle adından sık sık bahsettiren Gaziantep mutfağının en sevilen çorbalarından biri de yuvalama çorbasıdır. Yoğurduyla, bol etiyle neredeyse bir ana yemek kadar doyurucu olan bu çorba özel sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak. Peki Gaziantep usulü yuvalama çorbası nasıl yapılır? Yöresel lezzetlere hayır diyemeyenler için yuvalama çorbası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet rendelenmiş soğan

Sos İçin :

  • 1 kilogram süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 250 gram yağsız kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gaziantep usulü yuvalama çorbası Nasıl yapılır?

Pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin.

Daha sonra suyunu süzüp kurutun.

Kuruttuğunuz pirinçleri havanda ezin veya rondodan geçirin.

İnceltilen pirinçlerin içine irmik, kıyma, tuz ve karabiberi ilave edin.

Ardından malzemeleri iyice yoğurun.

Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkıp ilave edin.

İyice yoğurulan kıymadan nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.

Köfteleri kaynamakta olan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Çorbanın pişeceği tencereye kuşbaşı etleri koyun ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişip suyunu çekince 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, kavurun.

Ardından nohutları ilave edin.

Üzerine 5-6 su bardağı su ekleyin.

Su kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edin.

Et, nohut ve köfteleri yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice karıştırın.

Karışımı köftelerin üzerine dökün.

Kaynayıncaya kadar karıştırın.

Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırıp üzerine nane ekleyin.

Çorba kasesine yuvalama çorbasını koyduktan sonra naneli yağı gezdirin.

Afiyet olsun.