Les Ottomans 60 milyon dolara satılık

Geçtiğimiz mayıs ayında Abu Dabi’de gerçekleşen ve "Turizm Dünyasının Oscar’ları" kabul edilen "World Travel Awards" gecesinde, Hotel Les Ottomans da "Avrupa’nın En İyi Butik Oteli" ve "Türkiye’nin En İyi Butik Oteli" dallarında aday gösterilmişti.

Otelin sahibi Ahu Aysal, 9 Ekim’de İngiltere’de, Newcastle Gateshead’de gerçekleşen törende "Türkiye’nin En İyi Butik Oteli" ödülünü kucakladı. 12 Aralık’ta Turks&Caicos Adaları’nda yapılacak ikinci törene de katılacak olan Aysal, bu başarıya rağmen otelini satmayı düşünüyormuş. Hatta fiyatı da çoktan belirlemiş duyduğuma göre... Aysal, Les Ottomans’ı 60 milyon dolara satılığa çıkaracakmış.

Buluşma ’Masa’sı

Önceki gün öğle saatlerinde İstinye Park’taydım. İçeri girer girmez, methini çok duyduğum için sokak şeklinde dizayn edilmiş olan alışveriş bölümüne yöneldim. Buranın İstinye Park’ın en can alıcı yeri olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca söz konusu alanın ortasında yer alan Masa Restaurant da şimdiden ünlülerin buluşma noktası haline gelmiş gibi... Benim uğradığım saatlerde Selin Habbap ile arkadaşı Selin Billi oradaydı. Bir diğer masada Betül Mardin dostlarıyla yemek yiyordu. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in eşi Diana Şahenk de öğle yemeği için Masa’yı tercih edenler arasındaydı.

Mayıs 2009’da açacak

Çeşme’de Kaptan adında 30 odalı bir butik oteli olan Mustafa Denizli, daha büyük bir yer yaptırmak için bu oteli yıktırdı. İçinde apart otelin de bulunacağı yeni kompleksin inşaatını ise geçtiğimiz ay başlattı. Denizli’ye önceki akşam Nişantaşı Salomanje’de rastladım. Çeşme Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki otelin ağırlıklı olarak apart dairelerden oluşacağını belirten Denizli, dairelerin bir kısmını da devremülk sistemiyle satışa sunacağını söyledi. Captain adı verilecek otelin 2009 yılının mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyormuş.

Hilton’da Roma tadı

Geçen yıl misafirleri için "Endülüs Yemek Festivali" düzenleyen Hilton İstanbul, damak zevkine düşkün olanları bu yıl da "Roma İmparatorluğu Lezzetleri" ile ağırlıyor. 27 Ekim’e kadar sürecek etkinliğin ilk akşamında, Roma İmparatorluğu lezzetlerinden esinlenilerek hazırlanan yemekler Hilton İstanbul The Roof Restaurant’da davetlilere sunuldu. İtalya, Cebelitarık, Kuzey Afrika, Akdeniz Havzası ve Ege Bölgesi’nden esintiler taşıyan gecede davetlilere sıcak-soğuk başlangıçlar, zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, kırmızı et ve makarnalardan oluşan zengin bir mönü ikram edildi. Deniz-Haluk Berdan, Ebru-Haluk Sanver, Jale Yılmabaşar, Güler Yiğit ve Halil Değer de davete katılan isimler arasındaydı.

Hızlı çapkın nasıl uslandı

Ralph Tezman, önceki akşam sevgilisi Sanem Kardıçalı ile Bebek’teki bir balıkçıdan çıkarken objektiflere takıldı. Hem Tezman, hem de onun birkaç kaçamağına göz yuman Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Kardıçalı, çok mutlu görünüyordu. Bu arada duyduğuma göre Tezman da artık durulmaya başlamış. Yakın dostlarına "Sanem’e çok değer veriyorum, o diğerlerinden farklı" diyen Ralph Bey, çapkınlık turlarına da noktayı koymuş.

CHO çılgınlığı başlıyor

Yönetim kurulu başkanlığını Önder Öztarhan’ın yaptığı Vepa Group, üretim, mağazacılık, perakende ve distribütörlük alanlarında yeni atılımlar gerçekleştiriyor. İstinye Park’taki Nike Vepa Sport, MAC ve New Balance ile mağaza sayısını 32’ye ulaştıran Vepa, her yıl biraz daha büyümeye devam ediyor. Vepa son olarak, Vince Camuto Group ile BCBGMaxAzria, BCBGirls, Jessica Simpson ve Vince Camuto markalarını içeren bir distribütörlük anlaşması imzaladı. Birden çok markanın yer aldığı yeni kadın ayakkabı mağazası CHO, etkili konseptiyle bu markaları temsil edecek. İlk şubesi Ankara’da açılan CHO’nun ikinci şubesi Bakırköy Capacity’de, kasım ayında ise İstanbul İstinye Park’ta ve Mersin Forum Alışveriş Merkezi’nde olacak.

Arte Tahir’e butikçi sevgili

Mehmet Çelik’ten olaylı şekilde boşanan Arte Tahir, bir aydır Ömer Seval’le birlikte... Arte Hanım, Teşvikiye’deki Saray Muhallebicisi’nin yanındaki pasajda butiği olan Ömer Bey’le aynı evi paylaşmaya başlamış bile. Butiğinde Avrupa’dan bavul ticareti yaparak getirdiği jean pantolon ve spor ayakkabıları satan Seval’in Tahir ile ilişkisi çok da güzel gidiyormuş.

Tatlıses horoz sesiyle uyanıyor

İbrahim Tatlıses’in telefon alarmı, duyan herkesi şaşkına çeviriyormuş. Çünkü alarm melodisi, horoz sesiymiş! Sabahları horoz sesiyle uyanmayı çok sevdiğini söyleyen ünlü türkücü, alarmın bazen uygunsuz yerlerde çalması nedeniyle zor duruma düşse de bu durumu pek umursamıyormuş. Soranlara ise "Köy hayatı gibisi var mı, hiç değilse horoz sesini şehre taşıdım" diyormuş.

Yeni bir aşk

Reina’nın dünyaca ünlü DJ’i Suat Ateşdağlı ile Antalya-Belek’teki Adam&Eve Otel’in Genel Müdür Yardımcısı Sedef Baran yeni bir aşka yelken açtı. İlk evliliklerinden birer çocukları olan Baran ve Ateşdağlı’nın ilişkisi, öğrendiğime göre geçtiğimiz ay başlamış.

Cavalli geliyor

Ünlü İtalyan mobilya markası IPE-Cavalli’nin Visionnaire İstanbul mağazası bu akşam açılıyor. Etiler-Nispetiye Caddesi’ndeki mağazanın açılışına Eleonore-Leopold Cavalli de katılacak. Hello! dergisinin basın sponsoru olduğu açılış gecesi saat 18.00’de başlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları