Laikliğe ’bomba’

MECLİS’te dün türbanla ilgili düzenleme görüşülürken, 1950 öncesini hatırladım.

O zaman Maraş’ta öğrenciydim. Polis ve jandarma bu kanunu tavizsiz uygular, peçe, kara çarşaf, şalvar, sarık, cüppeler yerinde bıçakla yırtılırdı. Karasakal bırakmak da yasaktı.

1950 yılında DP’nin iktidara gelmesiyle bu yasaklar daha az uygulanmıştır. Bununla beraber, 1960 ihtilaline gelindiğinde bugünle kıyas edilmeyecek kadar az sayıdaki çarşaflı kadın da peçelerini Cemal (Gürsel) Paşa diye bir günde çıkarıp atmışlardır. Bir de kadınlara sorulsa... Gerçekten başörtüsünü istiyorlar mı? Türk köylüsünde türban diye bir şey yoktur. Türban, MSP ve ANAP tarafından uydurulmuş ve sahiplenilmiştir. Keza S. Arabistan toplumunda da türban bulunmaz.

22 Temmuz seçimlerini K. Maraş’ta izledim. Oy almak için tüm sağ partiler MHP, DP, ANAP şiddetli bir türban taraftarıydılar. Yani türban AKP’ye has bir durum değildir.

Anadolu Lisesi gibi cumhuriyet sınıflarında başörtüsüyle derse giren öğrenci ve öğretmenler gördüm.

Sorduğumda bunda anormallik yok denmiştir. Çünkü bu okulların müdürleri torpilli AKP ve MHP’li kimselerdir.

1987-2001 yılları arasında S. Arabistan’da çalıştım. Korkut Özal ve bugün Türkiye’yi yönetenler cuma günleri tıpki Araplar gibi beyaz fistan giyer ve kafalarına ağıl takarlardı. Atatürk devrimleri ulusu görünüşte de çağdaşlaştırmak için yapılmıştır. Atatürk devrimlerine tümden sahip çıkılmalıdır. Türkiye hızla Malezya, Endonezya, Mısır ve Filistin’e benzemektedir.

10 yıl önce bu ülkelerde türban tek-tük gözükürdü.

Atatürk devrimlerini korumak gençlik ve tüm Anayasal kuruluşların birinci görevi olmalıdır.

Aslan ÖZMEN-İSTANBUL

Ülkenin sorunlarının çözümünde ’hocalar’ yok, türbanda varlar

YAZILANLARA göre 2 bine yakın akademisyen, ’türbana destek’ için imza toplayıp bildiri yayınlamışlar. İyi bir gelişme, fikirlerini bu konuda beyan etmişler.
Ne demek akademisyen? Akademik eğitim almış insan demek. Yani ülkenin önünü bu insanlar açacak. Ülkeyi istikbale bunlar taşıyacak.

Peki, ama bu akademisyenlerimiz, bu türban meselesinden önce neredeydiler ve ne yapıyorlardı?

Ülke üretmiyor, bunlar yok.

Eğitim dibe vurmuş, bunlar yok.

Ülkenin genç kızları, genç delikanlıları işsizlik ve geleceksizlik bunalımında, bunlar yok.

Ülkenin enerjisi tamamen dışa bağımlı hale gelmiş, bunlar yok.

Gözbebeği kentlerimiz talan ve yağma ediliyor, bunlar yok.

İnsanlarımız ucuz ucuz ölüyorlar, kıyımlara uğruyorlar, bunlar yok.

Nohut, mercimek, pirinç ve kuru fasulye bile yurtdışından ithal edilir oldu, bunlar yok.

Yetmedi, başta Afganistan olmak üzere, neredeyse tüm dünya Türklere vize uyguluyor, bunlar yok.

Elçilikler birer sömürge elçiliğine dönüşüyor, bunlar yok.

Yeteneksiz, beceriksiz insanlar trilyoner oluyor, bunlar yok.

Kısacası ülkede iyiye giden hiçbir şey yokken, bunlar da yoktular.

Ama ne zaman ki bir türban meselesi ortaya atıldı, bunlar da ortaya çıktılar.

Meğer ne zulüm bir meseleymiş, ne önemli bir sorunmuş bu türban yarabbi?

Ekmek, su, iş, güç, emek, üretim, borç, harç hak getire...

Baksana birdenbire ortaya çıkan anlı şanlı akademisyenlerimiz "Biz de varız, biz de varız..." diye tavır koydular.

Hakikaten Türklerin tek ve tek meselesi budur.

Geriye kalıyor, ’Avrupa Yakası’ndan Burhan Altıntop’un söyledikleri...

"Pabucumun rapçisi..."

Gibi bir şey!

C. YEŞİLYURT

’Cazip faiz’ kazığı

GEÇTİĞİMİZ günlerde Finansbank adresime posta ile broşür göndererek ayrıca cep telefonuma mesaj çekerek bir kampanya düzenlediklerini ve bu kampanya süresince cardfinans sahiplerine özel aylık %0.99 faiz oranıyla 6 veya 12 ay taksitle çok cazip kredi vereceklerini duyurdular.

%0.99 faiz oranı gerçekten cazip bir oran. Ben de bu krediden alayım dedim ve hesap ettim. Hesabıma göre, Bankanın bu krediye uyguladığı aylık faiz oranı %0.99 değil, %2.3 dür. Çünkü, kredi lehdarı her ay ana paraya mahsuben belirli bir miktar geri ödeme yapmaktadır. Dolayısiyle her ay kullanılan kredi tutarı azalmaktadır. Fakat bankaya her ay ödenen faiz miktarı ise aynı kalmaktadır. Bu durumda gerçek faiz oranı bankanın cazip olarak ilan ettiği %0.99 faiz oranının çok üzerindedir, %0.99 yanıltıcıdır. Sizin aracılığınızla insanları uyarmak, hem de yasal müeyyidesi olmasına rağmen gerçek dışı ilan ve reklamlarla tüketicileri yanıltan ve aldatanlara karşı ilgili ve yetkililerin dikkatini çekmek istedim. Dinçer ÜNSAL

Biliyor musunuz

CEM Karaca’nın vefatının 4. yılı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın himayelerinde yarın akşam Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde anılacağını; programa Karaca’nın en son orkestrası olan ’Yol Arkadaşları’ ile sanatçı dostlarının katılacağını...

DÜNYA kamuoyunda uzun süredir tartışılan, ABD’-nin en iyi mühendislik okullarından Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından çalışmaları başlatılan, kar amacı gütmeyen 100 dolara ’her çoçuğa bir dizüstü bilgisayar’ eğitim projesinin Türkiye çalışmasının yarın Arı Hareketi ve MIT Türk Öğrenci Derneği tarafından açıklanacağını...

GÜNÜN SÖZÜ

"Serçeden korkan, darı ekmez."

(Atasözü)

AKP’nin internet sayfasına girildiğinde, AKP Gençlik Kolları MKYK’sında 6 hanım kızımızın resimleri vardı; tümü de türbanlıydı... AKP siyasetinin ’dinsel siyaset’ olduğunun göstergesi değil midir bu? Üniversiteleri de böyle şekillendirmek istiyorlar. Alın size pozitif ayrımcılık.
Yazarın Tüm Yazıları