Kuşkular rüyanıza yansımış

RUMUZ: ORKİDERüyamda, erkek arkadaşım diğer arkadaşlarımla birlikte bir masada oturuyor, ben yanlarında değilim.

Masada oturanlardan birisi de erkek arkadaşımın eski kız arkadaşı. Erkek arkadaşıma onunla ne konuştuklarını soruyorum, bana yanıt vermiyor. Zorladığım zamansa "Seni seviyorum, bunu bil yeter" diyor.

YORUM: Rüyanız, erkek arkadaşınızın geçmişinde yer almış diğer kızlarla ilgili bazı kuşkular taşıdığınızı gösteriyor. Erkek arkadaşınız bu konuda size oldukça ikna edici davranmasına rağmen siz hálá kaygılanıyor olmalısınız. Bilinçaltınızı bu kaygılardan temizleyebilmek için korkularınıza neden olan sorunları erkek arkadaşınıza açıkça ve son bir kez sorarsanız, boşu boşuna kendinizi üzmekten de kurtulmuş olursunuz. Bol şans!

Kayıpların izlerini taşıyorsun

n RUMUZ: ÇİĞDEM

İki yıl önce anne ve babamı kaybettim, belirli aralıklarla rüyamda onları görüyorum. Dün gece yine annemi gördüm, midesinde sorun varmış ve sıcak su koymuş. "Anne çıkar" diyorum ama çıkarmıyor. Ablama bakıp, muhabbet kuşumuzun da annemle aynı hastalıktan öleceğini söylüyorum. Ağlayarak uyandım.


YORUM: Sevgili Çiğdem, çok zor bir dönem geçirmişsin. Kişinin aile bireylerini kaybetmesi şüphesiz en ağır travmalardan biri. Rüyanın geneline bakarsak, bu zor dönemi hálá unutmayışın, şu anki yaşamında da bir şeyleri kaybetme korkusunu bilinçaltına yerleştirmiş. Bu da çok normal; anne-baba kayıplarının psikolojik izleri kolay kolay silinmiyorlar çünkü. Korku ve üzüntülerini yenmenin birkaç yolu; sana yakın olduğunu hissettiğin bir dostunla duygularını paylaşman veya sana ihtiyacı olabileceğini düşündüğün kişilere yardım ederek kendi içsel dengelerini sağlamlaştırman... Hiçbir şeyi içinde biriktirmemeye çalış Çiğdem’cim, bu acıyı çocukluk yaşlarında yaşamış bir ablan olarak sana hatırlatmak isterim ki, anne ve baban yer değiştirdi ama her zaman yanındalar, bunu hiç unutma.

RÜYA SEMBOLLERİ

MARTI: Özgürlük ve kuvvet sembolüdür. Geleneksel yorumda deniz aşırı yolculuk veya deniz kenarında tatil anlamına gelir.

TAKVİM: Rüyada takvim görmek, zamanın geçmekte olduğuna dair bir uyarıdır. Rüyayı gören kişinin zaman planlaması yaparken daha dikkatli davranması gerekir. Geleneksel olarak, geçmişte yapılan faaliyetlerden dolayı kazanılacak servet şeklinde yorumlanır.
Yazarın Tüm Yazıları