Kurtlar Vadisi’nde alışveriş en büyük maceradır

‘Ay Kurtlar Vadisi mi, o da ne, vallahi ben bir Discovery Channel bir de cnbc-e izliyorum’ seçkinciliği yapacak değilim.

Millet perşembe geceleri Show TV’de çakılıp kalıyorsa vardır bir hikmeti. Yani insan en azından, herkes neye bakıyor böyle deyip, merakından durup bir bakar. Sonra aklı başında diye bildiğim birçok arkadaşım var, perşembeleri toplanıp birlikte Kurtlar Vadisi seyrediyorlar. Diyeceğim o ki, ben de ortalama bir Türkiye vatandaşı kadar meseleye hakimim, en azından kim kimdir söyleyebilirim.

İtirafımızı da yaptıktan sonra meseleye geçelim:

Yine bir salı günü mevzuuuu mevzuuuu diye inim inim inleyerek sağı solu tırmalarken yeni bir internet sitesine rastladım. www.ekonomikticaret.com. İlk ve tek çok katlı sanal alışveriş merkezi diye lanse ediyorlar. Gerçekten de yerli pek çok alışveriş sitesinden daha zengin. Tekstil ve ayakkabı bölümü zayıf, ama elektronik ve beyazeşya alanında pek çok marka ve ürün bulmak mümkün. İsterseniz ayakkabı, bahçe, kozmetik veya hediyelik eşya gibi kategoriler arasından, isterseniz direkt marka adıyla arama yapıyorsunuz.

Ben önce markalara göre arama yapayım dedim. Liste alfabetik olarak hazırlanmış. Başladım teker teker okumaya: Ariston, Beko, Braun, Casio, Güral Porselen, IBM, Kurtlar Vadisi.... Pardon, nasıl yani? Vallahi Kurtlar Vadisi yazıyor. Krups ile Leitz’ın arasında, nal gibi duruyor işte. Ee tıkladık üzerine hemen tabii.

Kurtlar Vadisi başlığı altında tam sekiz departman çıktı sevgili okurlar. Aksesuvar, dizi, film müziği, giyim, oyun seti, poster, saat ve yüzük. Dizinin DVD’leri, film müzikleri ve posterleri satılıyor, farkındayım. Hatta haber dergisinin içinden bile çıktığı oluyor. Bu nedenle diğer başlıklar altında satılan ürünlerden bahsedeyim.

ÇEKİLİŞE KATILIN DİZİDE OYNAYIN

Kurtlar Vadisi aksesuvarları iki tip mouse pad ve üç tip kartvizitlikten oluşuyor. Mouse pad’ler 2.88 lira. Deri ve metalden üretilen kartvizitlikler 5.76-17.28 lira arasında. Mouse pad neyse de, kartvizitlik yapmayı nasıl akıl etmişler anlamadım. Dizide maşallah kimsenin kartvizit bıraktığı yok, onun yerine mermi bırakmayı tercih ediyorlar.

Giyim başlığı altında dört ürün var. Üç tip tişört ve bir tip spor şapka. Hepsinin fiyatı 9.60 lira.

Oyun seti 54 iskambil kartından oluşuyor. Üzerlerinde dizideki 14 karakterin resmi var. Bunlar; Polat, Memati, Abdülhey, Güllü Erhan, Deli Hikmet, Deve Tuncay, Abidin, Halo, Hüsrev Ağa, Laz Ziya, Kılıç, Elif, Baron ve Doğu Bey. Oyun setinin bir de sürprizi var. Kutudan çıkan başvuru formunu dolduruyorsunuz, yine kutu üzerinde yer alan hologramı ve iki fotoğrafınızı ekleyip, yolluyorsunuz. Çekilişle her ay bir kişi, dizide yardımcı oyuncu olarak oynamaya hak kazanıyormuş. En iyi vurulan adam performansınızla ödül bile alabilirsiniz belki.

Dört tip duvar saatinin ikisi siyah, ikisi gümüş renginde. Fiyatları 14.40 ve 16.80 lira.

Gelelim yüzüğe... Site üzerinden Polat Alemdar’ın kullandığının tıpkısının aynısı bir yüzük satın alabiliyorsunuz. Fiyatı parmak ölçüsüne göre değişiyor. 51.84-69.12 lira arasında.

Hemen hatırlatayım, ürünlerin hepsini 12 aya varan taksitlerle satın alabilirsiniz.

Bana sorarsanız yine de ürünlerde eksik var. Yani insanın gözü bir Kirve mermisi, Memati tespihi, Baron yüzüğü (ki Polat’ınkinden daha havalı), Doğu Bey bastonu arıyor. Sonra efendim kadınları da düşünmek lazım değil mi? Mesela avukat Elif bundan sonra hep aynı renk ruj veya allık kullansa da, onu satsanız. Ya da ne bileyim, Nesrin’in saç boyasının markasını ve numarasını söyleseniz de alsak. Olmamış arkadaşlar, biraz daha çalışmanız lazım.

(*) Başlık, Kurtlar Vadisi resmi sitesinde beyan edilen sloganların birinden apartılmıştır.
Yazarın Tüm Yazıları