Kumralların kralı

Dünyaca ünlü saç stilisti Harry Josh, nam-ı diğer "kumralların kralı", saçlarda ’couture’ renklendirmeyi uyguluyor. Renk tekniği konusunda uzman olan Josh, kadınların merak ettikleri soruları yanıtladı.

Ünlü saç stilisti Harry Josh, ABD’yi baştan aşağı dolaşıp zamanının çoğunu New York ve Los Angeles’ta çalışarak geçiriyor. Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Rachel Weisz, Hilary Swank, Faith Hill, Reese Witherspoon, Renee Zellweger ve Gisele Bundchen gibi isimlerin saç stilistliğini de gerçekleştiren Harry Josh, Marc Jacobs ve Louis Vuitton defilelerini gerçekleştiren ekibin vazgeçilmez üyesi. Dünyanın en yetenekli fotoğrafçılarının fotoğraf çekimlerinde yer alan Josh, renk tekniği konusunda uzman. Saçlarda ’couture’ renklendirmeyi uygulayan saç stilistinin nam-ı diğeri ’kumralların kralı!’ John Frieda Collection House of Experts ekibinin en yeni üyesi olan Harry Josh keyifli bir röportajda meslek hayatını anlattı.

Bu meslekte sizin için en önemli dönüm noktası neydi?

- Marc Jacobs ve Louis Vuitton markaları için kast direktörlüğü yapmaya başladım ve bu sektördeki birçok top modelle çok yakın arkadaşlıklar geliştirdim. Onlar da zaman zaman Soho’daki apartman dairemde kendi kurduğum mini stüdyoma gelir, saçlarını yaptırırlardı. Doğal olarak sonrasında Vogue gibi dergi editörleri yeni tarz kesim ve renkleri nerede yaptırdıklarını sormaya başladılar. Böylece bir anda adım moda camiasında yayılmaya başladı.

Hep bir kuaför mü olmak istediniz?

- Makyör, stilist, fotoğrafçı, hatta model; hangi meslek olursa olsun moda dünyasının bir parçası olmak istedim!

VOUGE DERGİSİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Kariyer geçmişinizi kısaca özetleyebilir misiniz?

- Kanada’da büyürken hırsım da büyüktü. Benim hedefim bir şekilde Amerika’ya gitmek ve hayallerimi orada gerçekleştirmekti. Bunun için kendi saç tasarımlarımı uyguladığım güzel arkadaşlarımın ve mankenlerin resimlerinden oluşan bir portfolyo hazırladım. Tasarımlarımın yeterli olduğuna inandığım bir zamanda, Florida kuzey sahiline seyahat ettim. Kendimden çok emindim ve "Ocean Drive"da altı yetenek avcısı ile görüştüm. Ancak benim için en iyi başlangıcın asistanlık yapmak olduğunu söylediler. Ben de tavsiyelerini dinledim ve 2 yıl boyunca bunu yaptım. Daha sonra edindiğim yeni hünerlerim ve kendime olan güvenimle New York’a gittim.

Moda dünyasına fırtına gibi girmeye hazırdım. Ancak hayal kırıklığına uğradım. Çünkü ziyaret ettiğim ajanslar bu büyük sektörde rekabet etmek istiyorsam, hünerlerimi geliştirmeye ihtiyacım olduğunu söylediler. Ben de asistanlığa geri dönerek bu şekilde 2 yıl daha devam ettim. Serüvenime Marc Jacobs’da kast direktörü olarak başladım.

Hollywood yıldızlarının saçlarını yapmaya ne zaman başladınız?

- Yıldızların saçlarını yapmaya yaklaşık 7 yıl önce başladım.

İlk ünlü müşteriniz kimdi?

- İlk ünlü müşterim "Angels in America" dizisinin oyuncularından Emmy ödüllü Mary Louise Parker’dı.

Son olarak kariyerinizin seyrini değiştiren en önemli olay neydi?

- Kesinlikle Amerikan Vogue dergisinin benimle ilgili dosya sayfası yapması ve tam sayfa fotoğrafımı yayınlanması!

30’lu yaşları kırışıksız atlatın

Alın, göz ve ağız çevresi, burun, boyun ve dekolte... İşte, 30’lu yaşlarda ilk kışıklıkların görülmeye başladığı bölgeler. Ancak doğru bir bakım stratejisiyle onları kontrol altına almak mümkün.

ALIN: Alnın üst bölgesinde öncelikle bio-peeling kompleksli bir serumla işe başlayabilirsiniz. Daha derin kırışıklıkları ise doldurucu etkili ve cildi gerginleştiren özel ürünler kullanarak en aza indirebilirsiniz.

GÖZLER: Göz çevresindeki cilt, yüzün diğer bölgesindeki ciltten beş kat daha incedir. Ayrıca her insan bir dakikada tam 20 kez gözlerini kırpar ki bu hareket de kırışıklıkların oluşmasında önemli bir etkendir. Seramid içeren göz jelleri hem cildin daha parlak görünmesini sağlıyor hem de tazeliyor.

DUDAK: Dudak çevresindeki kırışıklıkların ilginç bir hikayesi var. Onlar yaşlılık izleri olmaktan çok kişinin ruhsal durumuyla ilgili ipuçları veriyor. Üst dudak üzerindeki dikey çizgiler, kişinin sürekli baskı altında olduğunun ve bu yüzden de bilinçdışı dudaklarını sıktığını gösteriyor. Dudak kremleri içerilerindeki nemlendiriciler ve retinol sayesinde ince kırışıklıkları görünmez kılıyor. Ayrıca elastik mikro-kürecikler optik bir doldurucu etkisi gösteriyor.

BURUN: Güldüğümüzde dudağın iki yanında nasolabial kırışıklıklar olarak adlandırılan mimikler bağ dokusu gücünü kaybettiğinde oluşuyor. Hyalüronik asit bileşenli doldurucu etkili kremler cildi dolgunlaştırıyor, C vitamini ise kolajen üretimini destekliyor.

BOYUN: Boyundaki yatay kırışıklıklar çoğunlukla doğuştandır. Şeker moleküllü bakım kremleri ince cildin nemlendirilmesini sağlar. Bambu da bağ dokusunu güçlendirir. C vitamini içeren serumlar da gerginleştirici etki gösterir.

Gisele Bundchen gibi saçlara kavuşmanın sırrı

İlk adımda şekillendirici kullanın.

Şekillendiriciyi saçınıza sürdükten sonra avuç içinizle saçınıza tutam tutam yedirerek uygulayın.

Eğer saçınız dümdüzse, ilk adımdan sonra küçük bir maşanın kıskacını kapatmadan saçınızı sararak uygulayın. Saçınız biraz dalgalıysa daha büyük bir maşa kullanabilirsiniz.


Artık koyu kahve tonları moda

2008’in saçlarında daha az katlı kesimler, düz şekillendirilmiş parlak saçlar ve dağanık topuzlar söz konusu. En moda saç renklerine gelince; sarışınlar için yumuşak sarı tonları, daha kontrast ve plajda açılmış tarzda doğal gölgeler var. Kumrallar, yer yer altın tonlarında gölgelerin bulunduğu, çok koyu kahverengi saçlarla çıkıyor karşımıza. Dolayısıyla, saçlar parlıyor. Kızıllarda ise doğal ve daha bakır tonlar yer alıyor. Yılın en havalı saç modeli ise Victoria Beckham’ın küt kesim tarzı olan "Posh Spice Bob" yeni trend olacak gibi gözüküyor. Ancak henüz çok genele yayılmış değil.

Ses kısıklığı ciddi bir hastalığın habercisi olabilir

Ses kısıklığı, genellikle sesin azalması veya hiç çıkmaması olarak algılanır. Ancak her türlü normalden farklı ses oluşumuna ses kısıklığı denir ve bu durum bazı ciddi hastalıkların habercisi de olabilir.

Sesteki çatallaşmalar, titreşimler, boğuk ses ve diğer tüm ses değişikliğine ses kısıklığı deniyor. Gırtlaktan daha aşağı seviyelerdeki rahatsızlıklar sesin cılız ve zayıf çıkmasına neden olurken, gırtlağın kendisi ile ilgili hastalıklar, sert, tırmalayıcı ve kısık bir sese neden oluyor. Ağız boşluğu ve dil hastalıklarında ise ses boğuk, burundan ve "ağızda sıcak patates varmışçasına" çıkıyor.

Op. Dr. Haldun Şan’dan, ses kısıklığının hastalıklarla ilişkisi hakkında; "Ses kısıklığı oluşturan pek çok sebep var. Bunlar arasında çok basit ve kendiliğinden iyileşebilecek sebepler olduğu gibi ciddi ve tedavisinin büyük ameliyatlar gerektirdiği hastalıklar da olabilir" diyor.

Dolayısıya ses kısıklığı olduğu zaman ne hemen ciddi bir hastalık endişesine kapılmalı ne de çok küçümseyip muayeneyi ihmal etmeli. Özellikle sigara içen, 50 yaşını aşmış ve 2 haftadan uzun süreli ses kısıklığı olan erkek hastaların mutlaka hekime başvurmaları ve muayene olmaları şart.

Ses kısıklığına sebep olabilecek hastalıklar

á Larenjit (Gırtlak iltihabı)

á Ses tellerinde nodül, kist veya polip gibi iyi huylu kitleler

á Akciğer hastalıkları

á Ses teli hareketini sağlayan sinirlerin felci

á Alerji veya iltihaplara bağlı geniz akıntısı

á Mideden yukarı doğru asit kaçağının olması (reflü) ve şiddetli kusmalar

á Gırtlak ve çevresindeki dokuların tümörleri

á Ses telleri çevresine gelen darbeler

á Psikolojik sebepler

á Şeker hastalığı veya sinir sistemi hastalıkları gibi vücudun diğer bölgeleriyle birlikte ses telini de tutan hastalıklar

á Sigara, duman ve kimyasal gazlar gibi tahriş edici maddelere maruz kalmak

á Yanlış ses kullanımları (bağırma, çığlık, şiddetli ağlama ve öfke durumları)

á Bazı cerrahi travmalar; gırtlağa ya da üst solunum yoluna yönelik ya da genel anestezi için solunum yoluna tüp yerleştirilmesine bağlı.

İyi uykular

Hayatımızın üçte biri uykuyla geçiyor. Derin bir uyku aynı zamanda güzelliğin de en önemli anahtarı . Çünkü gece boyunca hücreler oldukça yoğun bir şekilde çalışırlar. Vücutta ise düzenli bir anti-aging programı devreye girer. Uzmanlar uykuda geçen "altı saatı zorunluluk, sekiz saati ise güzellik kürü" olarak tanımlıyor.

Vücut kendini yenilemek için sessizliğe ihtiyaç duyar. Bu yüzden uyuduğunuz odanın gürültüden arıldırılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Tabii aşırı sıcak olmaması da önem taşıyor. Ve kesinlikle karanlık olması şart. Eğer kötü bir uyku düzeniniz varsa size tavsiyemiz kırmızı şarap ve uyku ilaçları yerine rahatlatıcı kokulardır. Lavanta, gül, ylang-ylang ve lotus çiçeğinden elde edilen esansiyel yağlar size rahat bir uyku konusunda yardımcı olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları