Kültür-Turizm Bakanlığı bizlerden uzak duruyor

BİZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunları sahipsiziz. En büyük istek ve haklarımızdan biri de kamuda çalışmak.

Haberin Devamı

Ancak bize kendi bakanlığımız bile sahip çıkmıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Turizm Uzman Yardımcılığı sınavında bakanlık bizi görmüyor. Bizim dışımızda nerdeyse her bölümden sınava başvuruluyor; işletme, kamu yönetimi, iktisat, arkeolog, sanat tarihçi, kütüphaneci; ama turizmci yok.
Turizmin bilimini okuduk en tabi hakkımız da bakanlıkta çalışmak. Milyonlarca turistin geldiği ülkemizde turizm politikalarını belirlemede turizm mezunlarını, kendi bakanlığımız ne zaman düşünecek?
Koray YILDIZ

Kültür-Turizm Bakanlığı bizlerden uzak duruyor

Atakule’de bir yanlış daha

ATAKULE GYO’nin, Atakule Alışveriş Merkezi’ni yıkarak yerine yenisini -kule hariç- yapacağına ilişkin açıklama üzerine köşemize Dr. Nerkis Kural bir yazı gönderdi.
Okuyoruz:
“Bu haber bana 1986 yılında Milliyet gazetesinde konu üzerinde yazdığım yazıyı hatırlattı.
O yazının hala geçerli olduğunu düşünüyorum, hele de günümüz Ankara’sında her yerin AVM’lerle dolu olduğu bu zamanlarda. O tarihte de yapılanların milli servetimizi uygunsuz bir şekilde harcadığımız ve Ankara’nın gereksinimindeki önceliklerin başka olduğundan bahsetmiştim, bugüne geldiğimizde bunun doğrulandığını gördüm. Ancak aynı durumun yine tekrarlanmak üzere olduğunu görmekteyim. Aradan 26 sene geçmiş olmasına rağmen!.. Üstelik aradan geçen bunca zaman zarfında Ankara’nın kamusal alanlarında etkin bir artış olmaması, sanat ve kültür için yeterince mekanımızın olmaması ve Ankara’ya nitelikli yerler kazandırılamaması gibi görüşlerin ortalıkta gezinmesine karşın Atakule’yi işleten grubun böyle bir karar almasını kınıyorum, ve bu kınamanın diğer Ankara’lılarca da dikkate alınmasını diliyorum.
Umarım ikinci defa bu yanlış tekrarlanmaz ve Ankara’ya bir AVM daha değil, ihtiyaçı olduğu bir kültür ve sanat merkezi kazandırılır.”

Vergiyi şimdi de Büyükşehir istiyor

CEPA Alışveriş Merkezi’ndeki tüm mağazalar mağdur durumda; Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor. Sebebi de şu; AVM’nin açıldığı 2007’den
itibaren bugüne kadar ilan reklam vergilerini Çankaya Belediyesi’ne yatırıyoruz. Ancak 2011’in aralık ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi vergiyi bize yatıracaksınız diyor. Üstelik 2007’den itibaren cezasıyla birlikte bizden istiyor. Fakat Çankaya Belediyesi de kendilerine yatırılması gerektiğini söylüyor. Yani, biz aynı vergiyi iki kere mi yatıracağız? Bize lütfen bilgi verilsin.
(G.M.’den)

Yazarın Tüm Yazıları