Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Kişisel keyif hareketi

Ömrümüzde kaç saati gerçekten yaşadığımızı biliyor muyuz?

Üretirken çevremize ışık saçabilir miyiz? Yaşam sevincini her yerde bulabilir miyiz? gibi sorulara ‘evet’ diye bağıran bir marka giriyor hayatımıza: Nurus Elements. Dinamik, yeniliklere açık, fonksiyonel ve pozitif enerji yüklü tasarımlarla yaratılan müthiş bir karışım taşıyor içinde. Yakında adına çok rastlayacağınıza eminim, ama ilk benden duyun istedim.

1927 yılında Ankara’da kurulan ve bugün ailenin 3. kuşağı tarafından yönetilen Nurus, dünyanın 22 ülkesinde kendi markasıyla satış yapan, uluslararası önemde tasarım ödülleri alan ve kendini sürekli yenileyen bir ofis mobilyaları üreticisi.

Levent’te açtığı yeni mağazasıyla birlikte, sadece çalışma ortamlarını değil, kurumsal ve bireysel kimlikleri belirginleştiren Elements isimli aksesuvar koleksiyonuyla farklı bir oluşumu da başlatıyor.

1998 yılından itibaren ofis ürünlerinde giderek akıllı ve yaşam keyfi sunan ürünleri piyasaya sürmeye başlayan Nurus, bu çalışmasındaki temel yaklaşımın insan ve içinde olduğu ortama değer katmak olduğunu söylüyor. ‘Hayatımızda hep eksik kalan bir şeyler vardır, işte biz o eksikleri ve boşlukları doldurmak üzere yola çıktık.

Hayatımızı kolaylaştıran, keyif veren, konfor sağlayan ve aynı zamanda tarz yaratan pek çok ürünü bir araya topladık bu yeni koleksiyonla’ diyor Nurus yöneticileri.

İnsanları kişisel konfora önem vermeye davet eden, onları durağan yaşam alanlarından değişime ve gelişime açık bir yapıya taşımayı hedefleyen Elements koleksiyonunda, Arper, Artifort, Carpet Concept, Mandarina Duck, Viabizzuno, Nava ve Nurus gibi farklı markaların ürünleri var:

Çantalar, eğlenceli çöp kutuları, el yapımı defterler, sergi üniteleri, ahşap hayvancıklar, masa ve duvar takvimleri, aydınlatmalar... Hepsi yalın, farklı ve sürprizli...

Aslında Elements için markadan çok bir konsept diyebiliriz. Birbiriyle ve Nurus’la uyumlu tasarım kültürünü paylaşan birçok marka ve ürün, bu konsept altında bir araya geliyor.

Bu markaların dışında, MOMA’da sergilenecek kadar özel tasarımlı ürünleri de meraklıları ile buluşuyor.

Elements içinde bulacağınız markalardan biri de, İtalyan tasarımının DNA’sı olarak tanımlanan Danese. Bu markanın aksesuvarlarının hepsi, diğer markalarda da görüldüğü gibi çok başarılı tasarımcıların elinden çıkmış. James Irvine tasarımı Daisy askılık, Enzo Mari’ye ait metal ahşap karışımı masa üstü kalemlikler ve aksesuvarlar, blok ahşaptan yılda sadece belirli adette yapılan hayvancıklar veya Japon tasarımcı Naoto Fukasawa’nın yeni ürün gamı Bincan, Nurus Elements’de dikkat çeken Danese aksesuvarlardan sadece birkaçı.

Benim favori markam ise, yine dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından hazırlanan, herkesin günlük kullanımına yönelik iş çantası, cüzdan, para klipsi, takvim, ajanda, masaüskü setleri gibi birbirinden renkli ürünler sunan NavaDesign.

Deri ve kağıt dışında, yaratıcı tasarımları ortaya çıkaran farklı malzemelerin kullanıldığı bu ürünler, tüm dünyada özel kırtasiye butiklerinde, büyük mağazalarda ve hatta müzelerde satılıyor.

Nurus Elements’de yer alan ürünlerin ortak özelliklerinin başında, her bir ürünün tasarımı ve faydası ile kişinin konforunu ve keyfini artırması geliyor. Akıllara durgunluk verecek kadar faydalı ve ihtiyacı karşılayan, ama bir o kadar da estetik bir çizgiye sahip ‘şey’lerin tümü seçilmiş ve bu koleksiyonda yerini almış gibi.

Mandarina Duck

Tüm dünyada özel meraklıları bulunan çanta ve aksesuvar markası Mandarina Duck, özellikle iş yaşamında moda yaratıyor. 1977’de iki arkadaşın çanta üretimine girme isteğiyle doğan marka, mutluluğu ve bağlılığı temsil eden Mandarina Duck ördeğinden esinlenilerek yaratılmış. Parlak renkteki su geçirmez tüyleri olan ve uzak mesafelere yolculuğu seven bu meraklı ördeğin adını taşıyan tasarımlarda, orijinal ve modern ruhlu ürünler var.

Carpet Concept

Kolonyal hava

Kolonyal dekorasyon tarzının Türkiye’deki ilk butik temsilcilerinden biri olan Day&Night’ın ürün skalasında klasik İngiliz, antik Uzakdoğu ve güney Fransa çizgilerine hakim iç mekán mobilyaları, aksesuvarlar, aydınlatmalar ve kumaşlar bulunuyor. Tümü kendi üretimleri. Tel: (0212) 227 77 81

Yolu sadelikten geçenler

Sade fakat farklı evler yaratmak için tasarlanan Fortunella serisi kanepeler, tekli, ikili ve üçlü olarak yaşam odalarındaki yerlerini almaya hazırlanıyor. Bu senenin trendi olan çizgili, kadife, deri ve koton kumaş alternatifleri ile üretilebilen Fortunella’yı Tunaev’lerde bulabilirsiniz. Tel: (0212) 234 26 27

Mikado oynar mısınız?

Sofra ustası Jumbo, masayı keyifli zaman geçirilecek bir mekan olarak düşünenlere; çatal bıçak serisinde Japon oyunu Mikado’dan esinlenerek tasarlanan köşeli formlarıyla Mikado’yu öneriyor. www.jumbo.com.tr
Yazarın Tüm Yazıları