Kısa bir haber ’vatandaş öldü’

ULUS’ta bundan bir süre önce yaşanan bir trafik kazası sonrası bu yazıyı yazmaya karar verdim. Sosyal devlet insanlarını dilendirmez ve bunun önüne geçecek tedbirleri alır ama Ulus’ta her köşe başında bir dilenci ve tiner çeken çocuklar...

Bunu tüm yetkililerde görmesine rağmen neden bir çözüm bulunmaz?

Neden 60 yaş üzeri yaşlı insanların dilenmesine izin verilir?

Ulus’
ta çeşitli kamu kuruluşunda çalışan bayanlar işlerine giderken sözlü tacizle karşılaşıyor ve bunu yapanlar belli kişiler... Ne yazık bu önlenemiyor

Etkili bir kontrol mekanizmasıyla bunların hepsi önlenebilir?

17 şubat 2007 cumartesi Yıldırım Beyazıt Vergi Dairesi önünde özel halk otobüsü altında parçalara ayrılmış yaşlı bir bayanın cesedi ile karşılaşınca, ’ölen öldüğü ile kalıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor’ dedim ve bu konuda yurttaşlık görevimi size yazmakla bir parça olsun yerine getireceğime inanıyorum.

Soruyorum özel halk otobüsleri ayakta ve oturarak en fazla kaç kişi taşıyabilir ve hız limiti nedir? Ve bunu kontrol etmekle görevli kurumlar hangileridir?

Daha sonra gazeteyi karıştırayım dedim ve ne göreyim Yenimahalle’de özel halk otobüsünün çarptığı vatandaş öldü, haberi...

Ben yetkililerin önlem almasını istiyorum:

Deniz ALOĞLU

Belediye Hastanesi işlevsiz bırakılıyor

KÖŞENİZDE
Ankara Büyükşehir Belediye Hastanesinin problemlerine yer verdiğiniz için hastanenin tüm hekimleri size teşekkür ederiz.

200 yataklı, geçmişinde Eğitim Hastanesi onuruna erişmiş bir hastanenin %10 kapasite ile çalışması bizleri de üzmektedir.

Sağlık ocakları dahil tüm kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeline performans, döner sermaye v.s. adı altında en az bir maaş ek ödeme

yapılmaktadır. Hastanemizde herhangi bir ek ödeme olmayıp sadece maaşla (1/4 dereceli uzman hekim maaşı 1400 YTL) hizmet vermekteyiz.Bu da hekimleri hastaneden ayrılarak özel hastanelere gitmeye zorlamaktadır.(Emekli veya istifa ederek).

Ayrıca hastanemizde SSK hastalarına da hizmet verilmemektedir. Yetersiz uzman hekim sayısında dolayı bazı servis ve polikliniklerin kapanması hasta sayısını günden güne eritmektedir.

Sayın Başkanımız Melih Gökçek’in sesimizi duymasını, sorunlarımızı çözümlemesini temenni ederiz.

Belediye Hastanesi Hekimleri

Ayıp artık

ANKARA’
nın Mamak semtinde Bahçeleriçi ve 106. Sokak olarak kayıtlarda ismi geçen bu mahalleye, nedendir bilinmez Mamak Belediye Meclis üyesi bir bayanın oğlunun ismi (Emir) verilmek isteniyor.

Bu bizim mahalleli olarak çok zorumuza gidiyor; memleketimizde bu kadar şehit olan usta kalemler, bu kadar memleketimiz için çırpınan gazeteci yazarlarımız, sanatçılarımız varken...

Bir bayana jest olsun diye oğlunun adı neden verilsin?

Bizim mahalle olarak bu konuya müdahale için gücümüz yetmedi.

Susturulduk!

Hürriyet’in sorumuza çözüm getirilmesini istiyoruz.

Sizin de bildiğiniz gibi burası Türkiye ama bir gerçek var hala bu ülke için çırpınan insanlar

varken bu ülke o bildiğimiz kişilere bırakılmaz diye düşünüyorum.

Kaleminiz ve kalbiniz hep ışık saçsın, gönlümüze sevgiyle kalın...

Yavuz KESİKKAYA

Otopark için mafyalık yapmak gerek

İŞÇİ Mahallesi’nde oturmaktayım. Burası yaklaşık 180 dairelik 3 siteden oluşmakta. Sitenin ortak bir otopark alanı olmasına rağmen bireyler park yerlerine kilit vurarak burayı şahsi park yeri haline getiriyorlar. Site yönetimine, Çankaya Belediyesi’ne şikayette bulunmama rağmen 3 aydır bir çözüm üretilmedi. Aracımı park yeri bulamadığımdan sokak kenarlarına park ettim ve aracım hasar gördü.Oturduğumun sitenin otoparkında yer bulabilmek için mafyalık yapıp park yerini parsellemem mi gerekiyor?

Sedat ÇAKIR-BALGAT

KISA...KISA...

GAZİ Üniversitesi görme engelliler öğretmenliği bölümü öğrencisiyim. Yaklaşık 2 yıldır görme engelliler internet kafesine üyeyim. Kafemizin hizmetlerinden çok memnunum. İnternetten sınırsız yararlanıyorum. Böyle bir hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gülşah ÜNAL
Yazarın Tüm Yazıları