Ketçap sos tarifi
GeriAtıştırmalıklar Ketçap sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ketçap sos tarifi

Ketçap sos tarifi

İster kahvaltıda ister makarna ve kızartmalarda tüketebileceğiniz el yapımı ketçap sos tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        1,5 kilo salkım domates

·        2 adet beyaz soğan

·        1 çay bardağı elma sirkesi

·        1 büyük diş sarımsak

·        4 yemek kaşığı esmer şeker

·        4 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

·        1 tatlı kaşığı tuz

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·        Arçelik Resital Rendeli El Blender

·        Arçelik No Frost Buzdolabı

Ketçap sos tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soymadan 4 eşit parçaya bölün.
  2. Sarımsak ve soğanların ise kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
  3. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğanlar karamelize olana kadar 10-15 dakika soteleyin.
  4. Ardından karamelize olan soğanların üzerine doğradığınız domates, sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişirin.
  5. Suyunu salan domateslerin üzerine elma sirkesi, esmer şekeri ekleyip bir tur karıştırın ve domatesler suyunu çekene kadar 40-45 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. İstenilen kıvama gelen sosu Arçelik Resital Rendeli El Blender setinden geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
  7. Ardından derin bir cam kase üstüne süzgeç koyup sosu süzgeçten geçirin ve kavanozlara doldurun.
  8. Oda sıcaklığına gelen kavonozları Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda soğutabilirsiniz.
  9. Ketçap içinde kouruyucu madde olmadığı için 3 ay içinde mutlaka tüketin.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik