Ketçap sos tarifi
İster kahvaltıda ister makarna ve kızartmalarda tüketebileceğiniz el yapımı ketçap sos tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 1,5 kilo salkım domates
· 2 adet beyaz soğan
· 1 çay bardağı elma sirkesi
· 1 büyük diş sarımsak
· 4 yemek kaşığı esmer şeker
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
· 1 tatlı kaşığı tuz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
· Arçelik Resital Rendeli El Blender
· Arçelik No Frost Buzdolabı
Ketçap sos tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soymadan 4 eşit parçaya bölün.
- Sarımsak ve soğanların ise kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğanlar karamelize olana kadar 10-15 dakika soteleyin.
- Ardından karamelize olan soğanların üzerine doğradığınız domates, sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişirin.
- Suyunu salan domateslerin üzerine elma sirkesi, esmer şekeri ekleyip bir tur karıştırın ve domatesler suyunu çekene kadar 40-45 dakika kısık ateşte pişirin.
- İstenilen kıvama gelen sosu Arçelik Resital Rendeli El Blender seti’nden geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
- Ardından derin bir cam kase üstüne süzgeç koyup sosu süzgeçten geçirin ve kavanozlara doldurun.
- Oda sıcaklığına gelen kavonozları Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda soğutabilirsiniz.
- Ketçap içinde kouruyucu madde olmadığı için 3 ay içinde mutlaka tüketin.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik