Kazanan MASAK oldu

MALİYE Bakanlığı uzmanları, yoğun iş temposundan kaynaklanan stresi futbolla atıyor.

Haberin Devamı

Maliye Uzmanları Derneği’nin “Kazanan Dostluk Olsun” sloganıyla başlattığı futbol turnuvası devletin mali yükünü çeken bürokratların sahada kıran kıran mücadelesine de sahne oldu. Tamamını Maliye’de çalışan uzmanların oluşturduğu ve 12 takımın katıldığı dostluk turnuvasında finale çıkanlar ise MASAK Spor ile KBÖ Spor oldu.
Masak Spor ve KBÖ Spor arasında centilmence geçen final maçının normal süresi 5-5’lik beraberlikle tamamlandı. Penaltılara kalan maçta şampiyonluk ipini ise MASAK Spor göğüsledi. Kazanan dostluk olsa da sonuçta kupayı evine MASAK ekibi götürdü. Maliye bürokratlarının neredeyse tam kadro katıldığı final maçında MASAK Spor oyuncularının madalyasını ise MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan taktı.
Ankara bürokrasisinin gri havasını yumuşatan ve her zaman takım elbiseyle görmeye alıştığımız bürokratların farklı yönünü gösteren futbol turnuvasında MASAK Spor oyuncularının şampiyonluk heyecanı ise görülmeye değerdi. Maliye Bakanlığı’nın çiçeği burnunda Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu da “futbolcu bürokratları” maçta yalnız bırakmadı.

Yağmur suyu depolanacak

Haberin Devamı

İKİ bakanlık, Ankara gibi büyük şehirlerde su israfının önüne geçmek için büyük bir proje hazırlığına başladı. 2017 yılına kadar tamamlanacak projeyle her kente yağmur suyu depoları kurulacak. Kalkınma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının yürüttüğü projeyle kış aylarında depolarda birikecek yağmur suyu yaz aylarında arıtılarak kullanılacak. Vatandaşa yönelik bilinçlendirme çalışmalarının ardından projenin başta siteler olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması sağlanacak. Böylece zamanında büyük su sıkıntısı çeken Ankara gibi büyük şehirlerin suyu tasarruflu kullanması sağlanacak. Kimbilir belki böylece yüksek faturalar da tarih olacak.

Yazarın Tüm Yazıları