Karım beni aldattı hamile diye affettim

Eşim beni iki kez aldattı. İlk seferinde hamile diye onu affettim ama beş yıl sonra bu kez de bir komşumla ilişki yaşadı. Şimdi boşanmak üzereyiz.

İhanete uğrayan hep kadınlar mı Güzin Abla? Ben 37 yaşındayım ve karımla severek evlendim. Ancak iki kez aldatıldım.
İlkinde, sırf hamile diye onu affettim. Bir oğlumuz oldu. Aradan beş yıl geçti. Her şey yolunda gibi görünürken beni yine aldattı. Hem de bir komşumla. Şimdi boşanmak üzereyiz.
Yalnız erkekler değil, kadınlar da bal gibi aldatıyor. Hem de insanın gözünün içine baka baka, utanmadan sıkılmadan, çocuğunu bile düşünmeden...
Ben ona hep sadık kaldım ama sonuç ortada... Nereye gidiyor bu toplum Güzin Abla?
Rumuz: Kolay gelsin

Sevgili oğlum, ihanet ister kadın, ister erkek tarafından gerçekleştirilsin, sonu çok büyük bir yıkım oluyor. Daha birkaç gün önce bir okurum “Aldatılmak ölüm acısından beter” diyordu.
Günümüzde koşullar, hem erkeklerin hem de kadınların başkalarına ilgi duymaları için çok uygun. Eskiden bir erkek, çok hoşlansa bile karşısındaki kadının evli olduğunu öğrendiğinde duygularını bastırır, kendini geri çekerdi.
Bir başka erkeğin kadınına bakmak çok utanç verici ve aşağılayıcıydı. Aynı şey, kadınlar için de geçerliydi. Kadın, evli bir erkekten köşe bucak kaçardı. Onun evli olduğunu sonradan bile öğrense, zaafına gem vurabilirdi.
Bugün ise tam tersi; başkasının eşini ayartmak, onu eşinden koparmak bir başarı, bir gurur meselesi oluyor sanki... Yıktıkları yuvaların pek çok kişiyi mutsuz ettiğini düşünmek bile istemiyorlar.
Ben de okurlarıma karşı gerçekten zaman zaman çaresiz kalıyorum. İnanmayacaksınız belki ama “Dünyada bekar insan mı kalmadı” dediğim zaman tepki alıyorum...

İlaç ve greyfurt suyu ölümün eşiğine getirdi

Güzin Abla, beni ölümün eşiğine getiren beyin tümörünün oluşumuna, greyfurt suyu ile birlikte aldığım ilaçların neden olduğu ortaya çıktı. Bu konunun çok ciddiye alınması gerekiyor. Prof. Dr. Metin Özata’nın bu konuda verdiği bilgileri sizinle paylaşmak istedim:
Yapılan araştırmalar sonucunda, greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığı görüldü. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri ya da en azından doktorlarına danışıp içmeleri gerekiyor.
Greyfurt bağırsaklarda ve karaciğerde ilacın parçalanmasını geciktiriyor, kanda biriken ilaç da zehirlenmeye neden oluyor.
Yapılan çalışmalar, bir bardak greyfurt suyunun ilaçla beraber içildikten 12 saat sonra bile bu etkinin sürdüğünü gösterdi.
Örneğin bazı hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçların, greyfurt suyu içen kişilerin kanlarında anormal derecede yüksek düzeylere ulaştığı gözlendi.
Bunun dışında depresyon ilaçları ve epilepsi (sara) ilaçlarının da greyfurt suyuyla birlikte alındığında etkisinin arttığı görüldü.
Tüm bu olumsuzlukların dışında greyfurt, C vitamini açısından çok zengin bir meyve. Zayıflama konusunda da önemli bir etkisi var. Ayrıca bu meyvenin olumsuz düşünceleri, kıskançlık, hayal kırıklığı gibi duyguları ortadan kaldırdığı da biliniyor.
Greyfurt lifi, kandaki şeker değerini ve kolesterolü önemli ölçüde düşürüyor. Günde iki greyfurt yemenin dişeti hastalıklarına karşı mücadelede yararı da biliniyor.
Rumuz: Ö.G

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. Bu uyarılarınız gerçekten çok önemli. Size de acil şifalar dilerim.
Yazarın Tüm Yazıları