Kapsama alanı dışına çıkan pantolon ıslanmayan bikini, ter göstermeyen gömlek

Lacoste’un sonbahar-kış koleksiyonu, Mister Q’yu kıskandıracak bazı teknolojiler içeriyor.

Hani 007’ye her filmin başında, 10 dakika kadar proje sunumu yapan Mister Q’dan bahsediyorum. Amfibik otomobil, fotoğraf makinesine dönüşen gözlük, patlayıcı kalem gibi, filmin bir yerinde mutlaka James Bond’un hayatını kurtaracak icatlar yapan Mister Q’dan...

Lacoste’un Mister Q’sunun adı Ali İleri. İsmi diğeri kadar gizemli görünmese de, kendisi ıslanmayan bikini, ter göstermeyen gömlek, leke tutmayan ceket, kokmayan çorap gibi akıllı ürünlerden sorumlu genel müdür yardımcısı. Şahsen ben Ali Bey’i Mister Q’ya tercih ederim. Kaç yaşına geldim, bugüne kadar hiç parça tesirli patlayıcı özelliğe sahip tükenmez kaleme ihtiyacım olmadı. Fakat her yaz denize girince bikinim ıslanır.

Ali Bey, birkaç gün önce tıpkı Mister Q gibi bir sunum yaptı bana. Ben de tıpkı 007 gibi serinkanlı ve esprili bir tutum sergilemeye çalıştım karşısında.

Lacoste’un toplam 7 tane akıllı ürünü var. Biri 20 yıkamaya kadar dayanıklı gömlek. Apresi sayesinde leke tutmuyor. 20 yıkamadan sonra kendi kendini imha etmiyor tabii. Sadece aprenin etkisi geçmeye başlıyor. Gözümün önünde üzerine vişne suyu, çay ve kahve döktü, bana mısın demedi. Her biri en ufak iz bırakmadan akıp gitti gömleğin üzerinden.

Bir diğeri aloe vera’lı gömlek. Bu da gayet akıllı bir ürün. 12-20 yıkama arası ömrü var. Giyenin cildini besliyor, nemlendiriyor.

Kumaşında gümüş kullanılan çoraplar her eve lazım. Etkisi sonsuza kadar sürüyor. Tabii, ben sonsuza kadar dayanan çorap görmedim. Etkisi çorabın ömrü kadar diyeyim. Asla kokmuyor, bakteri üretmiyor, mantar oluşumunu engelliyor.

Manyetik izolasyon özelliğine sahip pantolon ve ceketler favorim. Pantolon cebi ile ceketin göğüs cebinde kullanılan kumaş zararlı dalgaların vücuda ulaşmasını engelliyor. Cebin sadece vücuda değen tarafı bu kumaşla kaplı. Bu sayede zararlı dalgalardan korunuyor ama kapsama alanı dışına çıkmıyorsunuz. Ali Bey, yöntemin etkili olduğunu ispatlamak için bir test yaptı. Manyetik izolasyon sağlayan ve ceplerde kullanılan kumaştan bir kese yapmışlar. Cep telefonumu kesenin içine attı, o anda kapsama alanı dışına çıktım. Telefon keseden çıkınca her şey normale döndü.

Teri dışarıdan belli etmeyen gömlek de mucizevi bir ürün. Sayesinde yazın sıcağında hiç korkmadan kollarımızı havaya kaldırabileceğiz. Ne kadar terlerseniz terleyin dışarıdan belli olmuyor. İçerden gömleğin koltuk altına bir bardak su döktük, yine de iz çıkmadı. Bu teknolojiyi seneye kadın pantolonlarında da kullanacaklarmış. Özel günlerde beyaz pantolon giyme derdi ortadan kalkacak diyorlar.

Bir de teflon kaplı triko kollu montlar var. Yağmur yağınca kollardan içeri su girmiyor. Yağmur kolların üzerinden akıp gidiyor.

Su tutmayan bikini ise, yazın sudan her çıkışta üst değiştirme eziyetine son veriyor.
Yazarın Tüm Yazıları