‘Kanal İstanbul’u ciddiye almayın’

KEMAL Kılıçdaroğlu bir gün önce Balıkesir’deydi. Susurluk, Bandırma, Gönen, Manyas’a kadar 8.5 saat süren uzun soluklu bir seçim turundan sonra dün de Tekirdağ ve Çorlu’da konuştu.

Haberin Devamı

Yeşilköy’deki Wow Otel’den patırtısız gürültüsüz bir şekilde parti otobüsü ile yola çıkılırken, sadece Kılıçdaroğlu’nun selamı anons yapılıyordu. Yanında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile danışman Ali Kılıç vardı. Ali Kılıç, aday gösterilmediğinden kırgın mıdır bilemeyiz. Ancak Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine seçim çalışmalarının organizasyonunda görev almış.
Kılıçdaroğlu ile otobüste bir süre sohbet ettik. Gayet moralliydi... Balıkesir’de güzel bir tablo gördüklerini söyledi. Avcılar’dan sonra Haramidere kesiminden TEM’e sapılırken inanılmaz çirkin bir kent dokusu ile karşılaştık... Esenyurt ne hale gelmiş öyle... Her yer imar disiplininden uzak, tıkış tıkış; konut, AVM ve rezidanslarla kaplanmış. Bir tek yeşil alan kalmamış... Daha öğle saati olmasına karşın E-5 yolu inanılmaz tıkanıktı. Birkaç yıl içinde bu yükü kaldıramaz İstanbul. Yaşanmaz kent haline gelir.
Kılıçdaroğlu manzara karşısında “İstanbul’a ihanet edildiğini” söyledi. Üzüntü duyduğunu, AKP’nin, İstanbul’u nasıl yaşanamaz bir kent haline getiririm diye bir anlayış içinde olduğunu savundu ve “Halbuki İstanbul kültürel anlamda yaratıcı bir kent haline getirilmelidir; Paris ve
Londra gibi önemli bir metropol, örnek bir kent olmalıdır. İstanbul aslında buna hazır, İstanbul’u yönetenlerin böyle bir kültür anlayışı ne yazık ki yok” dedi.
Edirne-Tekirdağ ve Çerkezköy yol ayrımı olan Kınalıköprü kavşağına geldiğimizde ‘Kanal İstanbul’un bu bölgeden Marmara’ya açılabileceği’ görüşleri üzerine Kılıçdaroğlu “Bu proje üzerinde konuşmak istemiyorum, gerçekten ciddiye alınır bir tarafı yok. Bu projeyi gerçekleştirmek fiilen de mümkün değil. Süveyş’in, Panama’nın bir anlamı var ama bu kanalın yok. Rant amaçlı. Zaten Anadolu’da da kimsenin umurunda değil bunlar. Biz insan merkezli projelere bakıyoruz ve bunu da başaracağız, göreceksiniz. Önce aklı egemen kılmak lazım” dedi ve ekledi: “Başka bir iktidar geldiğinde, Erdoğan Kars’taki İnsanlık Anıtı’nı nasıl yıktıysa, o da bu kanalı kapatmaya kalkarsa ne olur?”
2 CEPHE İLE SAVAŞTAYIZ
Kılıçdaroğlu’nun morali ne kadar yerinde ise iktidar medyasına da kırgındı. Söylediği şu oldu:
“Biz sadece AKP ile değil, AKP’nin çete medyası ile savaş veriyoruz. AKP medyasına artık arkadaşlarımız çıkmayacak. Kendileri çalıp kendileri oynasınlar.”
Söze Gürsel Tekin katılarak, AKP’nin oy oranının % 40’ın altında, CHP’nin ise % 35 civarında olduğunu iddia ederken Başbakan’a şöyle çattı:
“Başbakan bizlere Sivas’ın ötesine gidemiyorlar diyordu. Aslında bir başbakan böyle konuşmamalı. Gidilmezse oraya gitmenin önlemini sen alacaksın. Şimdi ise kendileri gidemiyor. Buna sebep olanlar kendileridir. Batman’da bir seçim bürosu açamaz durumlar.”
ATATÜRK HEYKELİ
Sohbette Kılıçdaroğlu, ÖSYM hakkında hırsızlık yoktur kararını veren savcıya dikkat çekti ve “Ali Demir, zincirin son halkasıdır. Kim kimi atamış bakın, zincirleme atama bunlar.”
Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da gelirken Sultanköy beldesinin CHP’li belediye başkanı Ersin Çolpan meydanda büyük boydaki bir Atatürk anıtını açtı. Anıtın üzerine, Atatürk’ün “Ben diktatör değilim” cümlesiyle başlayan yazısı konulmuştu. Törenden ayrılırken, köylü bir vatandaşın Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendiği duyuldu:
“Sayın Başkan, siz heykel açıyorsunuz, onlar ise heykel yıkıyor!”
Belediye başkanı Çolpan, Mardin’in Ömerli İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ’a aynı heykelin benzerini göndereceğini söyledi. Gezide yeni adaylar ise eski milletvekilleri -sıraya giremeyen Enis Tütüncü dahil- katıldı. Tekirdağ ve Çorlu belediye başkanları Adem Dalgıç ve Ünal Baysan’ın bazı yatırımlarını Kılıçdaroğlu hizmete açtı.

Haberin Devamı

Çatalca’da arsa fiyatları artarken İstanbul’da düştü

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, ilginç bir saptamada bulundu. Medyada Çatalca ve Silivri’de gayrimenkul fiyatlarının arttığının yazıldığını anlatırken şöyle dedi:
“İktidar ekonomi ile oynar mı? Maalesef oynuyor. Rant bölgeleri yaratılarak arsa fiyatları artarken, İstanbul merkezinde emlak değerlerinin % 30’lara kadar düştüğünü ve alım-satımların durduğunu iktidar biliyor mu? Kanalın geçeceğini söyledikleri bölgede kimler arsa kapattılar acaba? Silivri- Çatalca arasında TEM’in üst kesimindeki Akören civarında kimler birkaç sene önce tarlaları kapattı? Bu arazilerin kimlere ait olduğu Silivri ve Çatalca tapu dairelerinden öğrenebilirler.”
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde bir sinemaya ruhsat verdiği için yargılandığı ve 2.5 yıl hapis cezası aldığı davada, hakkındaki olumsuz bilirkişi raporunu veren kişinin, daha önce Kadir Topbaş’la ilgili iki imar dosyası içinse ‘olumlu’ rapor vererek yargılanmasını engellediğini belirterek, “Bu kişi AKP’nin kadrolu bilirkişisi midir?” ifadesini kullandı.
Gürsel Tekin çok şeyler anlatıyor, “Önümüzdeki günler sürprizlerle doludur” diyor.

Haberin Devamı

Tekirdağ’ın ‘4. Kemal’i

TEKİRDAĞ mitinginde ilginç pankart ve dövizler vardı:
Bunlardan biri “4. Kemal hoş geldin” idi. Bu ne demekti?
- Mustafa Kemal Atatürk, harf devrimini Tekirdağ’dan başlatmış, 19. Tümen’i burada kurmuş, bu tümen daha sonra Çanakkale Savaşları’na katılmıştı.
- ‘Hürriyet kahramanı’ Namık Kemal, Tekirdağ’da doğmuştu.
- Yahya Kemal Beyatlı ise Cumhuriyet döneminin Tekirdağ milletvekili.
Ve Kemal Kılıçdaroğlu.
Diğer pankartlarda “Başbakan yakaladık hileni, bu sefer bozacağız şifreni” diyordu.
Kılıçdaroğlu belki pankartı görünce YGS soruşturmasını yürüten savcı için “Soruşturmanın gizliliği varsa sen hükümete nasıl bilgi verirsin?” diye sordu. Deniz Feneri soruşturmasını da ihmal etmeyerek Başbakan’a seslendi: “Davayı hemen aç.”

Yazarın Tüm Yazıları