Jared Leto Travesti Oluyor

Bu haftanın iki büyük olayı var benim için.

Haberin Devamı

Birincisi ilk defa Buika konserine gideceğim için çok heyecanlıyım. Konser Cuma günü İş Sanat’ta hem de senfonik bir konser olacak. /images/100/0x0/55ea2976f018fbb8f86f05a3Haftasonu da çimlere yayıla yayıla Park Orman’da DeVothcka, Kings Of Convenience, Sattas Soundgarden kapsamında dinleyeceğim için ayrıca mutluyum. En son Babylon’da izlediğim Kings Of Convenience’ı daha kalabalık bir grup ve izleyici kitlesiyle izlemek çok keyifli olacak diye düşünüyorum.

 


Müzik dünyasından haberlere geçiyorum. Avril Lavigne, Eylül ayında çıkartacağı yeni albümünde Mariyln Manson ile “Bad Girl” adlı şarkıda buluşmuş. Şarkıyı yazdıktan sonra “bu şarkıda Mariyln vokali çok güzel olurdu” diye düşünüp kendisine haber veren Avril, gecenin 4’ünde Manson’u evinde, stüdyoda bulmuş. İkili şarkıyı o gece bitirmişler.

Haberin Devamı


Bu sene ülkemizde ilk defa konser verecek olan 30 Seconds To Mars grubunun vokali Jared Leto 5 sene sonra çekeceği film için çok heyecanlı olduğunu söylemiş. “Dallas Buyer Club” adlı filmde bir travestiyi canlandıracak olan oyuncu, bu rol için 2 ay çalışarak özellikle kilo vermiş. Filmin çekimleri için karakter bakımından zorlayıcı geçtiğini belirten Jared, grubunun yeni albümü “Love, Lust, Faith and Dreams” i geçtiğimiz hafta yayınladı. Grup 30 Haziran’da Park Orman’da sahne alacak.

 

 Jared Leto Travesti Oluyor


 

 

 

YILDIZLAR-OSCARLAR

 


VAMPİRE WEEKEND- MODERN VAMPİRES OF THE CİTY

 

 

Jared Leto Travesti Oluyor


Size bu satırları İzmir’den yazıyorum. Aslında bu Cuma Daft Punk’ı yazmak istemiştim. Fakat sonra Vampire Weekend’i  daha önce yazmaya karar verdim. Gel git kafaları işte. Sonra olanlar oldu yazıyı kaydetmeden dosyayı sonsuzluğa uçurdum. Üniversitedeyken de yapmışlığım vardı bunu. Sonra bunun bir anlamı olduğuna kanaat getirip yazıyı sıfırdan yazmaya karar verdim. Bir şeyler olmadığı zaman bende ters tepkime yapıyor bu durum, inada biniyor. Kıssadan hisse, herkes Daft Punk’ı söylerken, ezberlerken, ben azıcık daha “Random Access Memories”e zaman verip, belki de bu senenin en iyi albümlerinde ilk 10’da olacak yeni Vampire Weekend albümünü yazmaya baş koydum./images/100/0x0/55ea2976f018fbb8f86f05a9


Vampire Weekend benim için çok mühimdir. Galiba ilk albümlerini dinlediğimde, o dönem bu grup kadar iyi alternatif müzik yapan başkası yoktur demişliğim çoktur. Tüm çaldığım playlistlerde yerini alan “Mansard Roof” , “A-Punk” , “M79”un yeri hep özeldir. 2009 senesinin sonlarında askere giderken, yeni çıkacak albümleri  “Contra” için bu kalp az merak pompalamadı. Nitekim, ilk albümünü aratmayan güzellikte devam etti Vampire Weekend. Uzun turneler ve hiç bizim buralara uğramamalar sonrasında grup üyeleri biraz bitkin düşüp, azıcık ara verelim bu koşturmaya diyip her biri kendi köşesine çekildi. Bu dinlenme süreci, 1 sene kadar sürdü. 2011 senesinde bir araya gelen grup üyeleri, arada geçen 1 sene boyunca hayattan kazandıklarını yeni albüme katmak için and içmişçesine sandıkları dolu gelmişler.


Grubun vokali Ezra, bu bir üçlemenin son halkası diyor “Modern Vampires Of The City” için. Ezra, “ İlk albümde öğrenciydik, ikincisi çıkarken mezun oluyorduk, şimdi ise hayata atıldık, çok değişti hayat bu sürede bizim için” demiş. Bu albüm için verdikleri ara sonrasında bir araya gelen grup üyeleri, prodüktör olarak Ariel Rechtshaid ile çalışmışlar. Yeni şarkıları şekillendirirlerken, herhangi bir zaman stresi koymamışlar kendilerine. “Ne zaman bitti dersek,  o zaman biter bu albüm” niyetiyle yaptıkları çalışma New York, Los Angles ve Massachusetts’de bulunan Martha’s Vineyard adasında tamamlanmış.


 

Jared Leto Travesti Oluyor

 

Albümün kapak fotoğrafı New York Times fotoğrafçısı Neal Boenzi tarafından çekilen sisli bir 1966 tarihli NY fotosu olarak seçilmiş. Bu fotoyu seçmekteki amaçları, fotoğrafın yansıttığı görüntünün, gelecekteki hayatı gösterdiğine inanmalarıymış.  Bir önceki albümleri “Contra”daki kapak fotoğrafında kullandıkları, 1983 senesine ait bir modelin fotoğrafı yüzünden mahkemelik olan grup, belli ki eski dönem fotolarına pek bir önem veriyorlar.


3. albümlerinden “Diane Young” ve “Step” Şubat ayında Youtube’dan yayınlanırken, albümün çıkmasına az süre kala “Ya Hey” resmi single olarak kliplendi.  Albüm başladı mı kendi kendine akıp gidiyor. Birçok müzik yayınında yeni albüm yıldızlara, övgülere doyamazken, siz de bu güzelliğe kayıtsız kalmayın. Umarım bir gün bu küçük vampirleri burada canlı canlı izlemek de nasip olur bizlere.

 


YILDIZLAR:


Obvious Bicycle


Unbelievers


Step


Diane Young


Finger Back

 


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


Ya Hey (Sabah vapurda işe giderken 2-3 kere denk geldim bu şarkıya, yüzümü güldürüyor her dinlediğimde, klibi de kendini izletir nitelikte oldukça absürd)


Young Lion (tıpkı “Contra” albümünde olduğu gibi, albümün son şarkısı yine albümün incisi, muhteşem)

 


SAHNEDEN KULİSE


Buika Senfonik – İstanbul Opera Orkestrası @ İş Sanat, İstanbul, 24.05.2013, 20.00

Nefes @ Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul, 24.05.2013, 22.30


BabylonSoundgarden @ Park Orman, İstanbul, 25.05.2013, 13.30


Mor Ve Ötesi@garajistanbul, İstanbul, 25.05.2013, 23.00


Onur Özer @Wake Up Call, İstanbul, 25.05.2013, 23.00

 


KARIŞIK KASET/images/100/0x0/55ea2976f018fbb8f86f05ad


Bir önceki yazıda Mabbas’la yaptığım röportajda bu yazın konserlerinde de bahsetmiştim, bu haftasonu Babylon Soundgarden var Park Orman’da. Şehre Norveçli güzel insanlar Kings Of Convenience geliyor. Hem de bu sefer kalabalık bir grupla geliyorlar. Bilmiyorum sizde de öyle mi, bazı gruplar, sanatçılar bana insanları hatırlatıyor. Kings Of Convenience bana Ankara’dan arkadaşım İpek’i hatırlatıyor.

Haberin Devamı


Bir Pazar günüydü, yaz sonu, hava sıcak, bahçede mangal, arkadaşlarla tembel bir gün geçiriyoruz. İpek arabadan gitti, kendi çektiği karışık cd’lerini aldı geldi ve “Misread” çaldı, sonra “I’d Rather Dance With You”, Kings Of Convenience ile o zaman tanışmıştım. Sanırım sene 2007 filan olsa gerek. Hazır bu haftasonu grubu tekrar burada ağırlarken, aklıma geldi ve İpek’ten bir Karışık Kaset istedim. “Ben bir best of yapmak istiyorum” uyarsa dedi, ben de köşeyi kendisine verdim.


İpek Arseven “The Beautiful South”un bir Best Of Karışık Kaset’i ile bu yazıyı renklendirdi.


Keyifli Dinlemeler…

 


1. Perfect  10
2. How Long's A TearTaketoDry?
3. The Lure of the Sea
4. Livin' Thing
5. Girlfriend
6. Rotterdam or Anywhere
7. Song for Whoever
8. Little Blue
9. My Book
10. Dumb
11. The Mediterranean
12. You Know When Romance is Dead
13. A Little Time
14. Blackbird on The Wire
15. The Table
16. You're The One That I Want
17. I'll Sail This Ship Alone
18. Your Father And I

 

 

Haberin Devamı

https://twitter.com/hkky

 

Yazarın son yazıları

#21 Mayıs 2013 Gençlerin müzik dinleme hakkı ellerinden alınıyor
#17 Mayıs 2013 Depeche Mode konseri ertelendi
#14 Mayıs 2013 Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru”
#10 Mayıs 2013 Keane-James Blake- Blur bu yaz İstanbul’da
#7  Mayıs 2013Dubai Konserinde Bieber’a Saldırı
#3  Mayıs 2013Teoman müziğe geri döndü

 


 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları