İzmir’e yabancı ilgisi

İzmir’e olan ilgi sınırları aştı. Yabancı firmalar da gayrimenkul alanında yatırım için rotalarını İzmir’e çevirdi.

Haberin Devamı

İNŞAAT sektöründe son dönemde yıldızı parlayan İzmir’e ilgi her geçen gün artıyor. Pazarda yerini almak isteyen firmalar ciddi bir yarışa girdi bile. Hatta bu yarış İstanbul-İzmir tartışmasını başlattı. İzmirli müteahhitler, “İzmir’i en iyi biz tanırız, bu işi de en iyi biz yaparız” derken; şehir dışından gelenler de, “Bu oyunda bizde varız” diyor.

İzmir’e yabancı ilgisi

Bir yanda bu tartışmalar sürerken, öte yanda ise artık pazarda sadece yerlilerin olmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan ve ‘İzmir-İstanbul’ tartışmasının hakim olduğu ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Necip Nasır, yabancı ilgisiyle ilgili bir bilgi paylaştı.

Haberin Devamı

İzmir’e yabancı ilgisi

Nasır, Işıkkent’te İtalyan bir firmanın bin 100 konutluk projeye başladığını, ayrıca Kuveyt Prensi’nin de İzmir’de büro açtığını söyledi. Kuveyt Prensi, şimdiden bölgedeki gayrimenkul alanındaki yatırım imkanlarını araştırmaya başlamış bile. Tabii, yabancı ilgisi bununla sınırlı değil. Olmayacak da... Almanya’dan da bir grubun kente yatırım için çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Ayrıca, bazı yabancı fonların ciddi olarak başta İzmir olmak üzere Ege’yi yakın markaja aldığı gelen duyumlar arasında. İster yerli, ister yabancı olsun, sonuçta gelen yatırımcının bölgenin değerlerine saygı göstermesi ve kentin hem mimari hem de ekonomik alanda kazançlı olması önemli. Bu ilginin, yatırımın sonucunda tek kazanan İzmirli, Egeli olmalı.

Kentsel dönüşüme farklı bir bakış

İLLÜSTRATÖR-ressam Mine Burak, inşaat sektörünün birinci gündem maddesi olan ‘kentsel dönüşüm’le ilgili ilginç bir çalışmaya imza attı. Burak, hızla gelişen kentsel dönüşümün geri plana ittiği kültürel, tarihi, mimari deformasyona ahşap modül enstellasyon çalışmalarıyla dikkat çekti. Mine Burak, çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kentsel dönüşümde meydana gelen kültürel kayıpları dile getirirken araç olarak Bodrum’un yerel mimarisini yansıtan tarihi evleri aldım. 3 boyutlu ahşap modül tasarımları, kule rezidansları hatırlatan iri cüsseleri ile Bodrum’un derin mavi sularında kaybolmaya yüz tutmuş beyaz tarihi evleri vurguladım. Modüllerin üst bölümlerinde matematiksel bir kurgu ile yerleşmiş ‘Bir Masaldır Bodrum’ temalı yağlıboya sergimin soyut sembolleri bulunuyor. Enstellasyonun Bodrum’da çekilen video klip çalışmasında yer alan sesler, yol ve inşaat sesleri arasında doğanın huzursuzluğu, tavuk gıdaklamaları, horozun ötüşlerine karışmış doğa ve medeniyetin çatışmasını yansıtıyor.”

Haberin Devamı

İzmir’e yabancı ilgisi

Kentsel dönüşüme bir de bu pencereden bakmak istiyorsanız, 14-24 Haziran tarihleri arasında Avenue Bodrum AVM’de çalışmayı inceleyebilirsiniz.

Bu projenin en mutlusu çocuklar

VERİLEN taahhütten iki ay erken teslim edilen ve 30 Ekim 2012’de yaşamın tüm canlılığıyla başladığı Mavişehir Modern 2’nin sakinleri, geçtiğimiz günlerde “Yaza Merhaba” etkinliğinde bir araya geldi. Mimarisi, altyapısı, sosyal donatıları, peyzajıyla çevresine değer katan Mavişehir Modern 2’nin rekreasyon alanında düzenlenen etkinlikte, site sakinleri havuz başında canlı müzik eşliğinde güzel havanın keyfini çıkardı.

İzmir’e yabancı ilgisi

Az katlı bina yaklaşımı ve yüksek işçilik kalitesiyle öne çıkan sitede birçok sosyal girişim yapılıyor. Bunların başında çocuklar için çok ses getiren bir uygulama dikkat çekiyor. Site yönetiminin katkılarıyla Mavişehir Modern 2’de yaşayan her çocuk için bir zeytin ağacı dikildi ve üzerine bir plaketle ismi yazıldı. Bu uygulama, yeni doğacak her bebek için de geçerli olacak. Ayrıca çocuklar için bir oyun odası yapıldı. Herkesin evinden getirdiği kitaplarla oluşturulan kütüphane ve evlerde kullanılmayan eşyaları değerlendirmek için sitede konuşlandırılan Kızılay kontenyırı büyük beğeni toplayan girişimler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

İzmir’e yabancı ilgisi

YÜZDE 75’i SATILDI

Yapımına geçen martta başlanan Mavişehir Modern 3’ün ise yüzde 75’i sahiplerini buldu. 13 blokta toplam 306 daireden oluşan, yaşam kalitesini yükselten geniş sosyal alanları ve peyzajı ile dikkat çeken projede, açık ve kapalı otopark alanları, süs havuzları, yüzme havuzu, çocuk havuzu, güneşlenme terasları, çocuk oyun alanları, tenis kortu, spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları bulunuyor. Farklı ihtiyaçlara cevap verebilmesi için 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu Mavişehir Modern 3’te yaşamın yıl sonunda başlaması öngörülüyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları