İstanbul’u kıskanıyoruz

KADIKÖY-Kartal Metrosuna 2005’de başlandı ve dün törenle açıldı.

Haberin Devamı

Kadıköy-Metro hattı açıldı, Ankaralılar hala bekliyor

Ankara’ya bakınca 18 yıldır bir metre metro yok, mevcudu ise Allahlık, bakıma ihtiyacı var. Neden ihmal edildi neden tamamlanmadı sorusu kimsenin aklına gelmiyor.
Ya da geliyor; ama Gökçek’in işleri böyle denilip geçiliyor.
Gökçek, hep ilk metronun borçlarını neden gösterip, ”Borç ödemekten yenisini yapamıyoruz, 1.2 milyar dolara ihtiyaç var, belediye olarak altından kalkamayız” gerekçelerinin ardına sığınıyor.
Sonunda işin üstesinden gelinemediği için Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi.
Bu arada kaç milyar dolarlar başka işlere harcandı durdu... “Kartal-Kadıköy Metrosu” 2.5 milyar dolara çıktı. Bakanlığa filan devredilmeden başarıyla tamamlandı.
Peki, İstanbul’da nasıl beceriliyor da, Ankara’da olmuyor bu metro işleri? Demek ki, Büyükşehirler için milyar dolarların lafı bile olmazmış. ”Oynayamayan gelin yerim dar dermiş...”
M. A.
 
Su olmayınca psikolojimiz bozuluyor ASKİ de bunalıyor

Haberin Devamı

ASKİ’nin telefonları açmadığını bildiren okurunuz gibiben de o çıldırdım. Ramazan günü, öğlenden ertesi gününe kadar su yok. Abdeste su yok, yemek yapmaya su yok. İçme sularıyla ihtiyaçlarımızı giderdik. Mecbur muyuz bu eziyeti çekmeye? Tabi ki hayır. Dünyanın neresinde sular zırt pırt bilgi verilmeksizin kesilir; bilen varsa lütfen bizi bilgilendirsin. ALO 185’i aradım kimse açmayınca daha doğrusu sürekli meşgul olunca, Mavi Masa’yı aramak aklıma geldi. Telefona çıkan bayan personel çok büyük bir hatta patlak olduğunu arızanın giderilmeye çalışıldığını, bu akşam gelmezse ertesi gün öğlene doğru suyun verileceğini söyledi. Su yokken insanın psikolojisi bozuluyor.
İnternet sitelerinin su kesintisi bölümüne kesintinin nedeni, arızanın giderilmeye çalışıldığı ve suyun veriliş zamanı hakkında bilgi yazsalar birçok insan buradan bilgi edinip telefonlara yüklenmeyecek.
Yani iletişimsizlik tavan yapmış durumda ve çok sinir bozucuydu.
Füsun AYDIN

Enerjisa, Meclis’te soru oldu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’daki elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi ve bakımında yaşanan sorunlar ve elektrik kesintilerine ilişkin olarak Başbakan’a bir soru önergesi verdi.
Nazlıaka, soru önergesinde sektördeki özelleştirmeler sonrasında maliyet azaltmak adına rutin bakım işlerinin azaltılması ve niteliğinin düşürülmesine dikkat çekti.
Nazlıaka’nın sorduğu sorulardan öne çıkanlar şöyle:
1- Ankara’da 2010–2012 yılları arasında yıllara göre elektrik abonesi sayısındaki artış nedir? Bu dönemde elektrik tüketiminde ne kadar artış olmuştur? Söz konusu dönemde artan talebin karşılanması için alınan önlemler nelerdir?
2- 2010-2012 yılları arasında rehabilitasyon çalışmaları kapsamında dağıtım trafoları ve hatları için yapılan çalışmalara ne kadar kaynak harcanmıştır?
3- Enerjisa’nın yapması gereken zorunlu yatırımlar nelerdir? Zorunlu yatırımları yapmadığı için bu kuruma yapılan bir uyarı ya da kesilen ceza var mıdır? Enerjisa’nın ücret politikası nedeniyle gerekli teknik özelliğe sahip eleman çalıştırmadığı daha az elemanla hizmet vermeye çalıştığı iddiası doğru mudur?
4- 2012 yılı Ağustos ayı itibariyle Ankara’da bulunan elektrik abonelerin dağıtım şirketlerinin kasasında bulunan abonelik ve güvence bedellerinin toplam tutarı nedir?

Yazarın Tüm Yazıları