İntikam için erkek kardeşiyle çıktım

Sevgili Güzin ablacım; ben İstanbul’da yaşayan, 25 yaşında, üniversite mezunu, kendi ayakları üzerinde durabilen, etrafındaki kişilerce güzel ve alımlı bulunan genç bir bayanım. Şu an çok zor durumdayım. Sizin engin tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bundan üç yıl kadar önce üniversitedeyken bir sevgilim vardı. Onu gerçekten çok sevmiştim. Ona o kadar çok güveniyordum ki bekaretimi vermekte bir an bile tereddüt etmedim. Beni bırakıp yurt dışına gitti. Ben de intikam almak için kardeşiyle çıkmaya başladım, ama bu arada ona aşık oldum. Şu an evlilik hazırlıkları yapıyoruz. O benim bakire olmadığımı biliyor. Geçmişimle ilgili başka hiçbir şey bilmiyor. Ona anlatmak istemememi doğal karşıladı.

Şimdi beni terk eden ağabeyi ise tekrar arayıp pişman olduğunu, yeniden birlikte olmak ve evlenmek istediğini söyledi. Kafamda her şey karmakarışık oldu. Ben ne yapacağım şimdi. Neden her şey böyle güzel giderken birden tepetaklak oldu. İkisi de birbirinden habersiz. Bana akıl verin ablacığım, nasıl bir yol izlemeliyim?

RUMUZ: ÇARESİZ

Kızım aklını başına toplarsan, kimseyi kırmadan, üzmeden bu işin içinden sıyrılırsın, hiçbir şey de tepetaklak olmaz. İntikam duygusuyla bile başlamış olsa (ki bu konuda seni azarlamalıyım aslında) sonuçta bu genci sevdiğini söylüyorsun. O da sana karşı son derece iyi niyetli ve anlayışlı davranıyor. Geçmişini bile sorgulamıyor, saygı gösteriyor, daha ne istiyorsun?

Belki de ağabeyiyle durumu biliyor ama sözünü etmek istemiyor, unutmayı tercih ediyor. Bana kalırsa ona karşı haksızlık ediyorsun. Şimdi ne olduysa, eski sevgilinin birden aklına gelmiş olmalısın. Belki bir hayal kırıklığı yaşamış ya da seni bir şekilde hatırlamış... Ona geri dönersen, asıl o zaman ortalık karışacak. İki kardeşin birbirine düşmesi söz konusu... Ağabeyi seni terk edip gittiğine göre, artık geri dönmenin söz konusu olamayacağını kesin bir dille anlatırsın, sanırım sana hak verecektir. Vermek zorunda.

Aslında çok açık söylemek gerekirse, intikam uğruna kardeşiyle yakınlaşman hiç de hoş bir hareket değilmiş. Ama artık bu saatten sonra elindeki bu sevgiyi kaçırmasan iyi olur derim.

Marmaris’te de bir dializ merkezi var

Sevgili Güzin abla, belki de böbrek hastalarına umut olabilecek bir bilgi vermek istiyorum... Sanırım bunu pek bilen yoktur. Muğla-Marmaris’te dializ uygulanan böbrek hastaları için inanılmaz bir dializ merkezi var.

Dializ makinesine bağımlı yaşayan ama tatil yapmak da isteyen böbrek hastalarının başvurabilecekleri bu merkez, aynı zamanda Muğla, Marmaris ve Datça yöresi halkına hizmet veriyor. Ahu Hetman Dializ Merkezi’nin uzmanı Dr. Sadık Kıpıcı başkanlığında bir ekip, yurt dışından gelen turistlere de bu açıdan başarıyla yardımcı olabiliyor.

Babam kronik böbrek hastasıdır, kendisini yaz boyunca bu merkez sayesinde yazlık evimizde ağırlama fırsatı bulduğumuz için çok mutlu olduk. Bu bilgiyi sizinle ve okurlarınızla paylaşmak istedim. Biliyorum ki siz sağlık konularında da herkese yardımcı olmak için çırpınıyorsunuz. Bu fırsatı okurlarınıza duyurmaktan mutluluk duyacaksınız. Merkezin telefonu: (0 252) 413 14 15

AV. İSMET D.

Sağ olun, var olun sevgili okurum... Marmaris’in oldukça gelişmiş bir tatil yöresi olduğunu biliyorum ama inanın böyle bir merkezi olabileceğini hiç düşünmemiştim. Dediğiniz gibi, bu yöre halkına hizmet vermesi dışında yerli ve yabancı böbrek hastası turistlere de yardımcı olabilmeleri ne kadar büyük bir nimet...

Eşim bana çok uzak davranıyor

Merhaba Güzin abla, sizi uzun zamandır takip ediyorum, her gün yazınızı okudukça daha da etkileniyorum. Kısa bir süre önce evlendim, ama eşimle her ilişkiye girdiğimde büyük bir acı hissediyorum, sanki yırtılır gibi oluyor. Bu yüzden zevk alamıyorum. Ama eşimi çok sevdiğim için bunu belli etmemeye çalışıyorum.

Eşimi kendime bağlamak için ne yapmalıyım? Sanki bana karşı biraz soğuk gibi... Bana hiç iltifat etmiyor. Neden iltifat etmiyorsun diye sorunca da sinirleniyor, bağırıyor. Aslında onu üzmek istemiyorum. Ne yapmalıyım ki evliliğim uzun ömürlü ve mutlu olsun.

RUMUZ: SOĞUKLUK

Kızım şimdi iltifat beklemeyi bir kenara bırak da, bir kadın doğum uzmanına başvur. Bakalım neden böyle acı duyuyorsun. Bu hiç de normal değil. Cinsel organlarında bir rahatsızlık mı var, bir şekil bozukluğu mu var? Ya da eşin mi sana hatalı yaklaşıyor?

Bunu bir uzmana danışmak zorundasın, hem de vakit kaybetmeden... Eşinle cinsel beraberliğinizde bir uyumsuzluk söz konusuysa, belki bu nedenle sana uzak davranıyordur.
İlişkiden kaçıyorum

Güzin ablacım, ben beş senelik evliyim, bir de oğlumuz var. Eşime karşı sıcak davranmak istiyorum ama içimden bir türlü ona yaklaşmak gelmiyor. Onu çok seviyorum ama beraber olmaktan hoşlanmıyorum. Hemen bitsin istiyorum. Neden?

RUMUZ: PAPATYA

Sevdiğin halde eşine yaklaşamaman normal değil elbette... Bir psikolojik sorun yaşıyor olabilirsin. Örneğin çocukluk yıllarına uzanan, annenin ya da bir büyüğünün seni hatalı etkilemesinden kaynaklanan bir problem olabilir bu. Bir psikologla görüşüp mutlaka yardım almalısın.
Yazarın Tüm Yazıları