İncirli helvacı kurabiyesi

Margarini derin bir kaba aktarıp üzerine yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Vanilya ve tozşekeri de ilave edin. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçten geçirerek malzemelerin üzerine aktarın.

Haberin Devamı

Hazırladığınız karışımı, kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayın ve buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
İncir reçelinin tanelerini tabağa alıp suyunu süzün. (Erik marmelatı, turunç, ceviz, kayısı reçeliyle aynı işlemi uygulayabilirsiniz.)
Buzdolabından çıkardığınız hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları avuçlarınızın arasında yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun ortasına bir adet incir tanesi yerleştirip D şeklinde kapattıktan sonra kenarlarını parmaklarınızla yapıştırın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Kurabiyeleri 5 dakika önceden 150 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika, üzerleri hafifçe sararıncaya kadar pişirip çıkarın.
İlk anda yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşip gerçek kıvamını bulacaktır.

Haberin Devamı

Kurabiyeleri, hafifçe ılınmasını bekleyip üzerlerine pudraşekeri serpiştirerek servis yapın.

Malzeme listesi

250 gr bitkisel magarin (yumuşamış)

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet limon kabuğunun rendesi

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

16-18 adet bütün halde incir reçeli (Erik ya da kayısı reçeli de kullanabilirsiniz.)

Üzeri için;

1 su bardağı pudraşekeri

Yazarın Tüm Yazıları