'Hocam nükleer düşmanı olursunuz'

SAYIN İlyas Yılmazer, 'bilimsel' olacaksanız bizler de diğer bilim adamları da yıllardır karşınızda duruyoruz. Projenizi anlatın dinleyelim, fakat "Nükleer, Sinop'u katledecek" dersen, orada dur. Dünyanın en 'çevreci enerjisine' bu kelimeyi kullanırsanız bu işlere uzak olduğunuzu anlarız.

Haberin Devamı

Şayet "Bilime siyasal veya duygusal" bakıyorsanız size ne bizim nede başkalarının faydası olamaz.

Ben 30 yıllık Fizik Yüksek Mühendisi ve sanayici olarak çeşitli platformlarda bulunuyorum. NÜKTE Nükleer Teknoloji Bilgilendirme Platformu Koordinatörlüğü'nü de yapmaktayım. Gönderin projenizi Ankara'da uzmanlara

sunalım. Ama bu işleri başka teknolojilere taş atarak yapmayınız. Siz teknoloji düşmanı olursunuz. Bu da "nükleer lobi" tarafından ele geçirilen beyinlerin ürettiği ezber yazılara benzer. Unutmayın "mühendis teknolojiden korkmaz", "teknolojiden korkan da mühendis olmaz". Nükleer Enerji ulusal enerjidir.

Cumhurbaşkanı neyi uyarmıştı. İrtica! Lügatlar da "Geriye dönme, yeniye karşı direnip, eskiye dönmek isteme durumu, gericilik" diye tanımlanıyor. (İlhan Ayverdi lügatı cilt2, sayfa 1431) Devlet başkanı mesajı veriyor da demek ki bazı görevliler de bunu iyi algılayamıyor. Ancak yazının sonunda "bilim kılavuz edilsin" demeniz de çelişkili olmuyor mu? Lütfen e-postanızı iletin de Nükleer Teknoloji hakkında doğru bilgileri ulaştıralım, ülke geçmişini anlatalım.

Haberin Devamı

Adil BUYAN-Fizik Yük. Mühendisi (adilbuyan@yahoo.com)

(Yalçın Bayer'in notu: Prof. İlyas Yılmazer'in e-posta adresi ilyas_yilmazer@yahoo.com)

 

 

Boğaz kaçakları

 

- ETİLER'den Bebek'e doğru inin. Yaklaşık 400 metre ilerde yol ayrımı var.

Kafanızı sağa çevirin hummalı bir çalışma göreceksiniz. Bir aydır iş makineleri işbaşında, ağaçlar kesiliyor. Hafriyat gece boyu devam ediyor. Resmen katliam yapılıyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü mühendisleri, bu yazıyı okusun belki bir şey yapmak akıllarına gelir.

H.Y.

- SARIYER Belediyesi'nin 1.6.2004 tarihli Encümen kararı var. Buna göre yıkım kararı alınan Tarabya'da 434 ada 71 parseldeki binalar hâlâ yıkılmadı. Süresi içinde itiraz edilmediğinden yıkım kesinleşmiş durumda. Ancak daha bu çirkin yapı mahallemizde bir abide gibi durmaktadır. İşte size bir örnek...

Haberin Devamı

Emekli bir vatandaş

- KISIKLI, Büyükçamlıca'da 7 villadan oluşan 'Ebru Villaları'nda bir binanın çatısı normal kata çevrildi, bahçesine diktiği selviler yüzünden komşusunun görüntüsünü engellediği için Beylerbeyi Karakolu'na şikayet edildi. Bunun kayıtları Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nde var mıdır?

A.E.

 

 

Bir başka ilginç Yargıtay kararı

 

Ölü kişinin mirasçısı bir avukat

 

KÖŞENİZDE okuduğum oto sigortasıyla ilgili bir Yargıtay kararından sonra

bir başka ilginç Yargıtay kararı da ben vereyim istedim. Türkiye'de şu an 2003'te ölen bir vatandaşın avukatı var. Bu avukat, vatandaş öldükten sonra devam eden boşanma davasına yasal mirasçılarına rağmen girerek, vatandaş sağken kendisinden almış olduğu 'ölümümden sonra geçerlidir' vekaletnamesiyle karısından boşattı. Yerel mahkemenin boşama gerekçesi de bu vekalet oldu. Ve ölü şahsı temsilen yasal mirasçıları değil avukatı kabul etti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı onadı. Bu avukat bu örnek kararla ölmüş müvekkilinin yasal mirasçılarına açılan tüm davalarına, ölü müvekkilini mirasçılarının değil kendisinin temsil ettiğini beyan ederek mahkemelere ölü vekili olarak giriyor. Yalnız ölü şahısla ilgili tebligatlar yasal mirasçılara yapılırken, bu avukat davalara bizzat sözle mahkeme tarafından davet ediliyor. Bu ilginç örnek kararı Yargıtay'ın resmi örnek kararları arasında göremezsiniz. Çünkü halka duyurmuyorlar.

Haberin Devamı

akmancanm@yahoo.com

 

 

Özkan'dan açıklama

 

ESKİ Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan aradı, dün şehir içi baskılarımızda yer alan DSP eski Bursa Milletvekili Ali Rahmi Beyreli'nin basın açıklamasındaki iddialarına karşı "Size kırıldım ve üzüldüm, çünkü bu iddiaların hiçbiri doğru değil" diyerek şunları söyledi:

"Ecevit'in rahatsızlığı sırasında Tayyip Erdoğan ne hastaneye geldi ne de kendisiyle bir odada görüşmem oldu."

Özkan, eski partidaşını ispata çağıracağını bildirdi ve "Keşke bana sorsaydınız" dedi.

 

 

Kayıtdışılık yoksulluktur

 

KAYITDIŞILIK; yoksulluktur, yolsuzluktur. Kayıtdışılık satın alma gücümüzün

%30'larda azalması demektir. Kayıtdışılık istihdam üzerinde ki vergi yükünün

Haberin Devamı

artması demektir. Kayıtdışılık sosyal güvenlik açığımızın artması demektir.

Kayıtdışılık uluslararası rekabet gücümüzün azalması demektir. Kayıtdışılık

vergi yükünün artması demektir. Kayıtdışılık her konuştuğumuz dakikaya %40

artı vergi demektir, Her benzin deposunun %50-60 pahalıya doldurulması

demektir. Kayıtdışılığın önlenmesinde siz aydınlarımızın desteğine ihtiyaç

vardır. Kayıtdışılık siyasetçilerden bürokratlardan daha çok toplumun

sorunudur.

Lütfen kayıtdışılığı gündeme taşıyalım. Geleceğimize eğitime destek çıkmamız gerektiği kadar kaytıdışılığına karşı durarak sahip çıkmış oluruz.

Teoman KAYA

 

 

Ordulu gençler yardım bekliyor

 

ANKARA'da bulunan Ordulular Kültür ve Kalkınma Vakfı, yüksek öğrenimde okuyan muhtaç öğrencilere aylık 80 YTL kadar cüzi bir burs yardımı yapmaktadır. Ne var ki, varlıklı hemşehrilerimizin umursamazlığından dolayı bu cüzi yardım ancak 65 öğrenciye yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Ordu'da üniversite bulunmamaktadır. Üniversitelerde birçok yoksul öğrencimiz okumaktadır. Ordu ve büyük illerdeki hemşehrilerimizin yardımlarını bekliyorum ve yazımı şu dörtlükle bitiriyorum:

Sanki vicdanlar kör olmuş kulaklar ise sağır / Gören yok, duyan yok, ne kadar bağırsan bağır / Efendiler gelin biraz hayır yapalım hayır / Ömür her gün bir mum gibi eriyor ağır ağır.

Ordulu şair Ali ÖZTÜRK

 

 

Biliyor musunuz

 

- BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, yeni göreve başlayan Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello’yu makamında basına açık

kabul ederken, Kartal Projesi'ni 'kazanan' Irak kökenli İngiliz mimarla görüşmesinde gazetecileri çıkardığını...

- DANIŞTAY Vergi Dava Daireleri Kurulu'nun, Türkiye Barolar Birliği'ne bağlı 55 bin avukatı sevindirecek bir karara imza attığını, Kurul'un İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılan genelge ve bu genelgeye dayanılarak belediyelerin avukatlık bürolarından 'işyeri açma izni harcı' almasını düzenleyen işlemin iptali istemiyle açılan davayı reddeden Danıştay 9. Dairesi kararını bozduğunu...

- GEÇİRDİĞİ by-pass ameliyatından sonra vefat eden USİAD Onursal Başkanı, CHP eski PM üyesi, ADD Şişli Kurucu Başkanı Kemal Özden'in cenazesinin bugün Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra kaldırılacağını...

 

 

MESAJ PANOSU

 

- EMEKLİYİZ, eskiden Sağlık Ocaklarına ilaç yazdırırdık, şimdi uzman doktor haricinde yazılanı kabul etmiyorlar. Git-gel rezil oluyoruz, yol paraları, yorgunluk sınır bozukluğu çabası...

Biz zavallı mıyız?

Yıldırım ZEYBEK

 

 

KÖŞEMİZDEN İNTERNETE TAŞIDIĞIMIZ YAZILAR

 

Göztepe Camisi

 

KADIKÖY Belediye Başkanı Selami Öztürk bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la görüşecek; konu Göztepe Parkı'na cami..

Görüşmeyi Topbaş istedi.

Öztürk camiye karşı değil. Görüşmede, caminin Göztepe Parkı yerine başka bir alanda yapılmasını öneriyor.

Öztürk daha önce Yenisahra'da E-5'in üzerinde İSKİ'nin arsasına yapılmasını önermiş, ancak bu Büyükşehir'ce kabul edilmemişti.

 

Kirli işlerde kaçak Afganlar

 

PENDİK, Kurtköy Sanayi Caddesi'nde doğalgaz vanası üretimi yapan OYPAŞ AŞ

adlı firmadan her hafta bir kamyon dolusu varilin çıktığını görüyoruz. Nereye götürüyorlar, bilmiyoruz. Bu tesis Pendik Kaymakamlığı'nın şikayeti üzerine 10.11.2005 tarihinde jandarma tarafından basılmış ve içerde 24'ü Afgan uyruklu olmak üzere toplam 28 kişinin çalıştığı ayrıca üretim sonucu oluşan ağır metal tozlarının kontrolsüz bir şekilde iç ve dış ortama verildiği tutanağa yazılmıştı. Bu kurumun 'çevre' ile ilgili bir izni var mı? Üçer ay süre tanınan bu firma niye mühürlenmiyor?

 

Sezer'e destek

 

¦ İSTANBUL’daki Kadın Araştırmaları Derneği, Cumhurbaşkanı Sezer’in son çıkışıyla ilgili olarak kamuoyuna şu açıklamayı yapıyor:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, İnsan haklarını o görkemli Kemalist Devrim ile kazanmış bulunan bu ülkenin kadınları, tarafsız ve gerçekçi görüşlerinize yürekten katılarak; İrticanın siyasete eğitime ve devlete sızmaya çalıştığının bilincinde olduklarını... Laik cumhuriyetin temel niteliklerini yıpratılmasına asla vermeyeceklerini... Din sömürüsü yapan din tacirlerini şiddetle kınadıklarını... Hukuk seçme özgürlüğü maskesi altındaki şeriat düzeni özlemini ve bireysel özgürlük diye sunulmaya çalışan ‘türbanı’ reddettiklerini... Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya, TSK’yı yıpratmaya yönelik eylemlerin sorumlusu olan bölücü terörist örgütünü ve yandaşlarını lanetlediklerini... Bölücülüğe ve gericiliğe karşı verilecek topyekûn savaşta her zaman yanınızda olacaklarını şahsınızda ve kamuoyumuza bir kez daha saygı ile duyururlar.”

¦ ÇAĞDAŞ Eğitim Vakfı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yönelik eleştirileri bir bildiriyle kınarken özetle şöyle diyor:

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm çağdaş kazanımlarının en güçlü kalesi olan bir makamda, siz değerde bir Cumhurbaşkanımızın olması bize sonsuz bir güç vermektedir. ÇEV olarak, ülkemizin geleceğine sahip çıkacak her türlü eylem, söylem ve uygulamada her zaman yanınızdayız.”

Yazarın Tüm Yazıları