Hitit Kralı Tudhaliya kadar çağdaş düşünmek

İKTİDAR ve onun uzantısı belediyeler her fırsatta halkımızı hurafeciliğe yönlendirmektedirler. Örneğin kendi hataları yüzünden dört milyonluk başkent Ankara’yı bu gün çok kötü bir susuzluluğa gömenler bunu bile bir din sömürüsüne çevirerek halka bunun dualarla halledileceği imajını veriyorlar.

Sayın Güngör Uras’ın belirttiği gibi 3240 yıl önce Hitit Kralı IV. Tudhaliya kurak geçen bir yılın ardında Anadolu’da 13 tane baraj yaptırmış. Demek ki ülkenin kaderini ellerinde tutan pek çok yöneticilerimiz 3240 yıl önce yaşamış IV. Tudhaliya kadar çağdaş düşünemiyorlar.

Bundan 15 yıl kadar önce, memleketim olan Mucur’un Avcı köyüne gitmiştim. Oda hoca da dahil ’Hoş geldin’e gelen köylülerle doluydu. Bir aralık Hoca;

"Bu yıl yağmurumuz yağmadı".

Biz de 10 gün önce çok güzel bir yağmur duası yaptık. İki inek kestik v.s. dedi. Ben de;

"Peki yağmur yağdı mı?" Dedim.

"Yağmadı ama yağacak" dedi.

Ben de:

"Dua etmeniz iyi bir şey. Ama yağmur olay bir tabiat olay. Dua ile yağmur yağsaydı peygamberimizin kendi memleketi Arabistan, Mekke ve Medine çöl olmazdı. Ben mali uzman olarak Belçika’da NATO karargahında görev yaptım. Orası bir Hıristiyan ülkesi. Kimse de yağmur duasına çıkmaz ama senenin ortalama 300 -320 günü yağmur yağar" dedim.

Bunun üzerine hoca beni imansızlıkla suçladı. Orada bulunanların çoğunluğu hocayı bazıları da beni destekledi. Ve bu tartışmanın oralarda zaman zaman devam ettiğini duyuyorum.

Benim hiç değişmeyen bir inanışım vardır. "En büyük dinsizlik Allah’ın verdiği aklı kullanmamak veya kullandırmamak"tır. İnsan aklını kullanan ülkelerin durumuna bir bakın, bir de hurafeciliği aşılayan ülkelerin durumuna. İnsan beynini hurafeciliğe yönlendirmek bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

İhsan ÇELİK

İki gün sıcak sular kesildi belediye başkanı istifa etti

SENE 1985 Avustralya Başkenti Canberra’dayım, aylardan temmuz Avustralya yarımadasında mevsimlerden kış. İklimi Ankara ikliminden 5-6 derece daha sıcak ama soğuk. Ankara’nın şubat, martını düşünün. 24 saat su akıyor; sadece 2 gün sıcak sular kesildi. Sıcak sular merkezden Belediye tarafından ücretsiz veriliyordu.

Belediye başkanı istifa etti. Halkdan özür diledi. Bizim en ücra köşemizdeki Belediye Başkanları dünyayı dolaşır. Hiç mi ders almazlar? Acaba Sayın Gökçek kaç ülke gezmiştir açıklasa da öğrensek.

Evet sene 1985 sene 2007 iki belediye arasındaki fark.

Nejat TEKİNER

Ah Altındağ’ın bu tamircileri

ALTINDAĞ
belediyesi, ilçe sınırları içindeki tamircileri neden kaldırmıyor?

Bizler kanunlara saygı göstererek ekmek kapılarımızı kapatıp şehir dışındaki yerlere taşındık. Ne yazık ki Büyükşehir ve Altındağ Belediyeleri kendi sorumluluklarındaki bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapmayarak adeta onlara prim sağlıyor. Şehrin ortasında araç tamiri yapmaya, vergisiz, ruhsatsız yol ortasında devam etmektedirler.

Hiçbir belediye yetkilisi görmüyor bunları. Bizler artık evimize ekmek götüremez hale geldik. Altındağ Belediyesi’nden Bentderesi Caddesi üzerindeki Magirus tamirçilerine dur demelidir.

Bir yetkili duysun sesimizi, üç yıldır duymadılar, şimdi duyarlar sanırım.

İVEDİK Magirus esnafı

KISA... KISA... KISA...

BEN 47 yıldır Ankara’da yaşıyorum. İşyerim Kızılay’da, evim Ayrancı’da... Mithatpaşa Caddesi’nin kaldırımları köy yollarından daha kötü. Yüksel Caddesi, Sakarya Caddesi, Selanik caddesi, Konur ve Karanfil Sokağın pisliğini hiç bir belediye başkanı görmüyor mu acaba ? Sözünü ettiğim yerlerde yürürken Ankara’lı olmaktan utanıyorum. Sakın bu pisliğin susuzlukla ilgisi olduğunu sanmayın. Çankaya Belediye başkanı kendi ilçesindeki bu utanç verici manzara karşısında ne hissetmektedir, çok merak ediyorum.

Eser CİLASUN- Diş Hekimi

ÇAYYOLU’
nda kurulan Cumartesi pazarı için hazırlıklar Cuma akşamından başlıyor ve temizliğiyle birlikte Pazar günü bitiyor. Yani 3 gün süren pazar çilesinden çevre sakinleri olarak rahatsız oluyoruz. Sakin bir ortamda yaşamak bizim hakkımız değil mi? Üstelik pazar Ankara’nın en pahalı pazarı.

Altay İLHAN-Emekli Albay

MURAT Karayalçın’
mücadele ettiği belediye seçimlerinde suların o dönemde kesilmesini siyah fonda ’Kara-yalçın’ afişleri ile Karayalçın’ın hatası olduğunu vurgulayan Melih Gökçek’in üç dönem sonra sonra su kesintileri karşısında ’yağmur duasına’ sığınmasına ne demek gerekiyor?

Mehmet SONER

Biliyor musunuz

ÇANKAYA Belediyesi’nin, bir psikoloğun da hazır bulunduğu cenaze ekibiyle en geç 45 dakika içinde acılı aileye ulaşıp, doktor raporu da dahil olmak üzere tüm cenaze işlemlerini gerçekleştirip, kefen, gülsuyu, havlu takımı gibi cenaze malzemelerini de ücretsiz karşıladıklarını...

GÜNÜN SÖZÜ

"Bir insan ne kadar çok öğrenirse o kadar alçakgönüllü olur"

(Samuel Smiles)
Yazarın Tüm Yazıları