Hesap kitap zamanı

İKİ iyi, bir nahoş haberim, bir de bilmecem var.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker, İstanbul’da yenilmezliğini yitirdiği, herkesi afallatan Partizan mağlubiyetine rağmen bu hafta deplasmanda Nanterre’e yenilmezse (o zaman 4. olarak Partizan Top 16’ya giremiyor) grup lideri olacak. Partizan’ın eski kaptanı, tek Avrupa Şampiyonluğunu kazandırmış efsaneleri Zeljko Obradovic, Partizan sempatisiyle kaybedilen maçı salonun kaçan büyüsünü pek umursamıyor. ‘Liderlik önemli değil’ diyor. Yanlış. İkinci olursa Real Madrid, Maccabi ve Cimbom’un garantilediği sekizli gruba gidecek Fenerbahçe. Erken kapışmada birinden biri telef olur. Karşılıklı seyirci yasağı olmadığından maçlar karakolda biter. Benden söylemesi... Galatasaray’la Top 16’da kapışmadan, Partizan’ı kurtarmak da cabası olan Nanterre galibiyeti daha akıllıca olur usta! Sen yoktun geçen yıl Galatasaray’la, Efes birbirlerini kırdılar.

Haberin Devamı

CİMBOM KIVAMA GELDİ

KAZANILMASI gereken maçları hiç affetmeyen, ikinciliği çantasına atan Galatasaray zorlanmadan kazandığı son maçta iyi oynayan Furkan, Macvan, boyalı alan kullanımını da geri kazandı. Dış atışa bağımlı olmaktan çıkan, haftada üç sert maçtan galibiyetle çıkarak kabuğunu sertleştirip takım kimyasını oturtan Galatasaray daha çok can yakacak. Brose Basket ve Zalgiris yenilgileriyle dağılan Anadolu Efes yolun sonuna geldi. İstanbul’da ligin en formda, namağlup takımı Real Madrid’e yenilirlerse bu yıl Top 16’ya da kalamadan, ayıbını katmerleyerek, lige veda edecek. Geçen sene Farmar ve Vujacic bu yıl Planinic’i perte çıkartan Oktay Mahmuti hesap kesecek. Koçzede oldu yılların markası.

BASKETBOL SEYREDEMİYORUZ

BASKETBOLUN Türk sporundaki kazanılmış haklarını giderek yitiriyor; şifreli yayınlar, taraflı, içeriksiz, yanlış yorumlar, cahil yorumcular ve basketbolu tanıtamamayı sanat edinmiş Federasyon yüzünden basketbol içine kapandı. Salonlara gidebilenlerin dışında izlenemiyor. Küçük olsun. Kimseler seyretmesin. Paralar Turgay’ın olsun düzeni bitirdi basketbolu. Basketbolu ancak çift decoder ile takip edebiliyorsun. Sporun aracı olması gereken Federasyon baronu oldu. Yüzlerce kişi çalışıyor. Kulüplerden yıl başında katılım feragatnamesini alıyor. Yayın haklarını dilediği kanala dilediği fiyata ihalesiz pazarlıksız veriyor. Dilediği kadarını Federasyon payı olarak alıyor. Geri kalanı dilediği gibi dağıtıyor. Kaç para alır, kaç para verir bilinmez. Güya özerk ya. Gelirler hesabı verilmeksizin kendine, giderler Spor Genel Müdürlüğü yani devletten. Sanırsın hanedan dizisi çekiyorlar. Euroleague, Annemizin Ligi, NBA, Cumhurbaşkanlığı Kupası Erkekler-Kadınlar, Türkiye Kupası Erkekler-Kadınlar hepsi şifreli yayın; Basketbolu kim nasıl seyredecek?

Yazarın Tüm Yazıları