Hayat da IKEA gibi... Her şeyi kendin inşa ediyorsun

YAŞLI bir marangozun emeklilik zamanı gelmişti.

Haberin Devamı

Bir gün patronuna, artık işten ayrılmak istediğinden  bahsetti.
Patronu çok sevdiği bu iyi kalpli adamın ayrılmasına çok üzülmüştü.
Ve ondan son bir ev daha inşa ettikten sonra işi bırakmasını rica etti.

Marangoz kabul etti ve işe başladı. Ama çok isteksizdi.
Baştan savma bir işçilikle kalitesiz malzemeler kullandı.
Bitirdikten sonra eve bakmaya gelen patronu,
dış kapının anahtarını marangoza uzattı.

Ve “Artık bu ev senin” dedi. “Sana benden hediye!”
Marangoz öylesine şaşırmış ve utanmıştı ki...
İçinden, “keşke yaptığım evin kendi evim olduğunu bilseydim!”
diye geçirdi.

Ama iş işten geçmişti.

“Hayat bir kendin yap tasarımıdır” demiş biri. Bana göre de tıpkı İKEA gibi.
Malzemeleri seçiyorsun ve başlıyorsun inşa etmeye.
Ne seçersen geleceğine. Ne ekersen kendine!

Haberin Devamı

DUMAN ARENA’da

Bugün

Kaan Tangöze baba oldu falan ama, Duman asiliğinden ve müziğinden hiç bir şey kaybetmedi. Şu isyankar günlerde, Duman’a bağıra çağıra eşlik etmek belki hepimize iyi gelir. Kapı açılışı 22.00. Giriş 1 kutu bira dahil 35 TL. Biletler Arena gişe ve Biletix’de.

www.izmirarena.com

Zenne, beni duvara çarptı!

Yarın

Altın Portakal Film Festivali’nde 5 ödül birden alan film (ki 6 ödüllü Yılmaz Güney’in Yol filminden sonra en büyük rekor) İzmir’le birlikte tüm Türkiye’de vizyona girdi. Zenne, konuşulamayanların konuşulduğu bir film... Ajitasyonun sakız edilmediği... Senaristin de, yönetmenin de, oyuncunun da iyi iş çıkardığı.... Ne acı ki, İzmir’de sadece 2 salon kabul etmiş oynatmayı. Pastel AVM ve Cinecity Kipa Çiğli. Gösterimden kaldırılmadan gidip seyredin derim. Çok bizden ve çok sahici.
www.zennethemovie.com

Bedri Karayağmurlar sergisi içimi açtı

Çarşamba

Alsancak Limanı’nın karşısındaki Kedi Sanat Merkezi, inatla ve canla başla İzmir’in kültür sanat hayatına katkıda bulunmak için çalışıyor. Yusuf Tuvi’den fotoğraf kursları, birbirinden iyi ressam ve heykeltıraşların sergileri, ebru kursları, sanat ve arkeoloji konseptli geziler ve daha bir çok aktivite düzenliyorlar. 18-31 Ocak arası ünlü Türk çağdaşı Bedri Karayağmurlar’ın resim sergisi var. Ben bakmaya doyamadım, siz de kapıdan bir başınızı uzatın derim.
www.kedikultursanat.org

Haberin Devamı

Domat’a iltimas geçin

Fuar 26 Ağustos Kapısı’nın karşı Caddesi’nde, yani bizim mahallede, epeydir önünden bisikletle geçtiğim şirin bir kafe dikkatimi çekiyor. Ne şirin, buraya arada bir gelmeli diye kendi kendime düşünürken, içeriden sarı bir kafa bana doğru uzanıyor ve adımı söylüyor. Meğerse Domat’ı benim 9 Eylül Güzel Sanatlar’dan dönem arkadaşım Pınar açmış. Bana çarçabuk, fotoğrafta gördüğünüz (fotoğraf da İzmir’in yetenekli reklam fotoğrafçısı komşum Hakan Dere’ye ait) ızgara hellimli, soya soslu tavuklu bu sandviçi hazırlıyor. Abartmıyorum birebir aynısını. Ve daha makarnalar, tavuklar, neler neler var. Evet, tam şu anda Domat’a ve Pınar’a iltimas geçiyorum. Ve evet, Domat bunu hak ediyor.
www.domatcafe.com

Yazarın Tüm Yazıları